Sörszűrés és -kezelés - kihívások és megoldások

.

Sörszűrés

A kovaföld- vagy keresztáramú szűrés olyan gyakori eljárások, amelyekkel szinte minden élesztő és egyéb nem kívánt anyag eltávolítható, amelyek ronthatják a sört.

Beer filtration 640x360

Kihívás

  • Oxidáció a sörszűrés során

Megoldások

Eredmény

  • A gáztalanított víz megakadályozza az oxigénfelvételt a szűrés során, így segít megőrizni a sör minőségét.
  • A szeparátorok segítenek csökkenteni a CIP gyakoriságát és a szűrési segédanyagok felhasználását.
.

Szaturálás, alkoholbeállítás, adalékanyagok

A szén-dioxid a sörgyártási folyamat természetes része és fontos, hogy optimális szintű legyen a koncentrációja, ezzel biztosítva a sör tökéletes textúráját és ízét.

cerveza industria ALfa Laval

Kihívások

  • Alacsony CO2-koncentráció az erjesztőben 
  • Különböző CO2-koncentrációra van szükség az egyes végtermékek esetében 
  • Lassú és pontatlan berendezések

Eredmény

  • Pontos inline CO2 beadagolás
  • A CO2-koncentráció kiegyenlíthető igény szerint
  • A receptek egyedi beállításai tárolhatók
  • N2 befecskendezés igény szerint (sűrű, krémes sörhöz)
  • Alkohol/Plato tartalom beállítása gáztalanított vízzel
.

Keverés szűrt sörtartályokban

Szűrt sörtartályokban (BBT) történő keverésre batch adagolás és homogenizálás esetén van szükség, vagy ha olyan terméket készít, mint a Shandy vagy a Radler.

Soft drink production 640x360

Kihívás

  • Újraerjesztés palackban (amikor az élesztő és cukor adagolása a palackban történő kondicionálás előtt történik)

Eredmény

  • Gyors és hatékony tartályban történő keverés
  • Mobil egység (a tartályok között mozgatható)
.

Söripari berendezés az alkohol kivonásához

Napjainkban az összes eladott sör egyre nagyobb része az "egészséges" kategóriába tartozik, például alkoholmentes. Ezért ez egy olyan terület, amellyel minden sörfőzőnek érdemes foglalkoznia, mielőtt új termékeket kínál a fogyasztóknak.

Botellas de cerveza

Kihívás

  • Jelen kell lenni az alacsony alkoholtartalmú termékek piacán

Eredmény

  • A káros hőhatás csökkentése
  • Minimális ízveszteség
  • Fordított ozmózis (RO) víz előállítása
  • Egyszerű plug-in eljárás

  

Eredmény

  • Teljes ízű sörök előállítása hatékonyan és kíméletesen, egy eljárásban.
  • Egyszerűen, nagyobb tőkebefektetés nélkül hozzáadható alkoholmentes sörelőállítási lehetőség.
.

Kézműves sör pasztőrözése

A pasztőrözés (pl. magas hőmérsékleten) a klasszikus módszer a mikroorganizmusok eltávolítására közvetlenül a sör csomagolása előtt.

Beer and cider production 640x360

Kihívások

  • Mikrobiológiai instabilitás
  • Oxigénfelvétel a sör szivattyúzás során

Eredmény

  • Minden mikroorganizmus elpusztul
  • Szabályozza és pasztörözi a sört változó térfogatáram mellett
  • Nincs CO2 kitörés a hőntartó szekcióban
  • Higiénikus és kompakt
  • Egyedi receptek tárolhatók
.

Steril szűrés

Sok sörfőzde választja ma már a steril szűrést a pasztőrözés alternatívájaként, mivel ez lehetővé teszi a nem kívánatos mikroorganizmusok eltávolítását, mielőtt a sört palackokba vagy hordókba töltik.

Boston Beer case 640x360

Kihívások

  • A mikroorganizmusok befolyásolhatják a sör minőségét és ízét.
  • A hőkezelés lebomlást okozhat

Eredmény

  • 100%-os baktérium kiszűrés termikus lebomlás nélkül
  • Nincs hatással a termék ízére
  • Alacsony oxigénfelvétel indításkor és elenyésző termékveszteség

Gyors útmutató a sörgyártáshoz

A sör az egyik legösszetettebb erjesztett italnak számít ízének, színének, változatosságának és zamatának köszönhetően. Emellett a sör sokféle összetevőt tartalmaz, amitől olyan komplex lesz.

Beer 640x360
.

Hadd segítsünk

Kérjen árajánlatot!

Milyen alkalmazások érdekelnék? *
Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Ezt az információt eltároljuk, és a saját adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezeljük.