Főzőház - kihívások és megoldások
Sörlé készítés
Lassú sörlé gyártás, magas energiafelhasználás, összetevő veszteség, magas vízfogyasztás és romlás - ez csak néhány a sörlégyártás és erjesztés problémái közül. Hétköznapi problémák, amelyekre rendkívüli megoldásokat kínálunk a sörfőzdék teljesítményének növelésére.

Kihívás
- Oxidáció a cefrézés során és állott íz kialakulásának veszélye.
Megoldás
Eredmény
- A hozam növelése azáltal, hogy az összes sörvonalat gáztalanított vízzel ürítjük.
- A sör ízstabilitásának és eltarthatóságának javítása
Whirlpool
A törköly és a szemcsés vagy egész komló kiválasztása a sörléből.

Kihívás
- Jelentős sörlé és sör veszteség
- A nagymennyiségű szilárd anyagok sörléhűtőbe kerülés eltömődést okozhat.
- A törkölyhulladék potenciálisan magas ártalmatlanítási költségei
Eredmény
- Az egyébként törkölyként elvesző sörlé 99%-ának visszanyerése, több sör előállítása
- Csökkentett whirlpool-idő, kevesebb energia- és vízfogyasztás.
- Nagyobb komló kihasználás a szilárd anyagok ellenáramú kiöblítése révén.
- Kevesebb törkölyhulladék és szennyeződés/eltömődés a sörléhűtőben.
- A törköly értékes melléktermékké alakítása.
Sörlé hűtése
Cool your wort after boiling.

Kihívás
- Magas energiaköltség
Megoldás
Eredmény
- Akár 40%-os energiacsökkentés azáltal, hogy a sörlé forralásából származó energiát újrahasznosítjuk a későbbi főzések előmelegítésére.
Gyors útmutató a sörgyártáshoz
A sör az egyik legösszetettebb erjesztett italnak számít ízének, színének, változatosságának és zamatának köszönhetően. Emellett a sör sokféle összetevőt tartalmaz, amitől olyan komplex lesz.
