Steril szűrőmodul

Az Alfa Laval BSF modul lehetővé teszi a sör steril szűrését, így 100%-os baktériummentesség érhető el termikus lebomlás és a termék ízének befolyásolása nélkül. Mindez az egyedülálló membrán sörszűrési technológiánknak és a Sartorius szűrőpatronoknak köszönhető.

Sterile beer filtration system

Sörszűrőnk kíméletes termékkezelést és garantált ízhatást biztosít

  • Szűrés, amely kiküszöböli a termikus lebomlást, és eltávolítja az olyan mikroorganizmusokat, amelyek befolyásolhatják a sör minőségét és ízét
  • Alacsony oxigénfelvétel a folyamat indításakor, és zéróközeli termékveszteség
  • Maximális folyamatbiztonság
  • Könnyen kezelhető sörszűrés
  • Egyszerűen integrálható a meglévő gyártósorokba

Steril szűrés optimális biztonsággal: A maximális biztonság érdekében minden steril sörszűrő membránpatron tanúsítvánnyal rendelkezik, és a sörszűrő-rendszer integritásellenőrzést végez az egyes adagok feldolgozása előtt. Nincs szükség puffertartályra, ezért kis helyigénnyel rendelkezik, így értékes helymegtakarítás érhető el.

.
Beer filtration process chart

Komplett steril sörszűrő megoldás

Teljes rendszereket kínálunk a steril sörszűréshez, beleértve a sör előszűrését és steril szűrését, a CIP folyamatokat és a vízszűrést, valamint a gázok steril szűrését. A szűrőrendszereket kifejezetten a Sartorius steril szűrőpatronok teljesítményének maximalizálására tervezték.

A rendszerek magukban foglalják a Sartorius mélyszűrő-patronokkal végzett előszűrést, amelyek maximalizálják a steril szűrőpatronokon áthaladó sörmennyiséget, ezáltal növelik a termelékenységet.

A világos sör először a 0,65 μm névleges szűrési finomsággal rendelkező Sartorius mélyszűrő-patronokon halad át, és ezt követi a 0,45 μm vagy 0,65 μm abszolút szűrési finomságot biztosító Sartocool® szűrőpatronokkal végzett steril sörszűrési eljárás. A mikroorganizmusok eltávolítása után a sör közvetlenül a töltőberendezéshez áramlik.

Az Alfa Laval steril sörszűrő rendszereket a sör előszűréséhez és steril szűréséhez használt patronok hatékony CIP folyamataihoz optimalizálták. A szűrők tisztítása és regenerálása hagyományos maró oldatokkal rendszeres időközönként történik. A teljes sörszűrő rendszert a patronokkal együtt forró vízzel sterilizálják. A steril szűrőpatronokkal érintkezésbe kerülő víz és CIP-folyadék előszűrésen esik át annak érdekében, hogy a patronokba nehogy szennyező részecskék kerüljenek.

A rendszer magában foglalja az integritásvizsgálathoz szükséges sterilgáz-ellátást, ezáltal minimalizálja a sörveszteséget a termelési ciklus elején és végén. A sörszűrő rendszer automatikus vezérléssel ellátott a lehető leghatékonyabb folyamatok, a maximális megbízhatóság és biztonság, valamint a lehető legalacsonyabb költségszint biztosítása érdekében.


.

Steril sörszűrő modul (BSF)

Jól bevált, komplett és teljesen automatizált steril sörszűrő modul nagyobb sörgyárak számára a teljesítmény maximalizálása és a leállások minimalizálása érdekében.

BSFmodule 640x360
.

Steril sörszűrő mini modul (BSF Mini)

Kompakt kézi steril sörszűrő modul kézműves sörfőzdék számára.

BSF Mini 640x360