Rotary Jet Mixer

A sör- és italgyártásban, a tejiparban, a szépségápolási iparágban és a gyógyszeriparban történő felhasználásra tervezett forgó jet-fejes keverők hatékonyan alkalmazhatók a folyadékok keverésére, a gáz diszpergálására, valamint porbekeverésre és tartálytisztításra. Használatukkal csökkenthető a keverési idő és az energiafogyasztás, valamint költségmegtakarítás érhető el.

rotary jet mixer right side 640x360

Páratlan keverési teljesítmény

A forgó jet-fejes keverő használata számos alkalmazásban biztosítja a leggyorsabb és leghatékonyabb keverési eredményt. A gáz diszpergálására (kilevegőztetés, légtelenítés, karbonizálás), porbekeverésre és CIP tisztításra is alkalmazható. A szabadalmazott forgó jet-fejes keverési technológia a folyadékok, a gáz és a por keverésének elvégzésére átalakított forgó jet-fejes technológián alapul. A forgó jet-fejes keverők a 100 - 800 000 liter közötti űrtartalmú tartályokban használhatók.

A keverési igények kielégítése érdekében az Alfa Laval kínálatában számos agitátor és mágneses keverő is megtalálható.  

 

Gyorsabb és hatékonyabb keverés

A forgó jet-fejes keverő használatával növelhető a teljesítmény, melynek eredményeként nő a termelékenység és a termékek minősége, valamint lehetővé válik az erőforrások nagyobb mértékű kihasználása.

Több alkalmazási terület

A forgó jet-fejes keverő csökkenti a tőkeberuházás mértékét és a működési költségeket, emellett gyors és hatékony keverést biztosít. Egyetlen forgó jet-fejes keverő képes ellátni a folyadékkeverési, a gázdiszperziós és a porbekeverési feladatokat - plusz a tartálytisztítást - anélkül, hogy az egyes folyamatokhoz külön berendezést kellene igénybe venni, és ezáltal jelentős megtakarítást biztosít.

Hatékony, egyszerűsített kivitel

A rendszer megtakarítást eredményez a tartály és a tartószerkezet tekintetében, mivel a motor és a szivattyú a padlóra helyezhető. Ugyanakkor a forgó jet-fejes keverő folyadékfelület alatti elhelyezése hidraulikusan kiegyensúlyozott rendszert eredményez, amelyben nem nehezedik jelentős terhelés a tartályra. Továbbá az egyszerűen telepíthető kivitel megkönnyíti a meglévő tartályokra történő utólagos felszerelést.

A jó dolgokat is lehet még jobbá tenni

A forgó jet-fejes keverők kiegészítéseként számos előre összeállított, keretre szerelt szivattyúegység áll rendelkezésre. A végfelhasználóknak a keverőrendszereikhez a forgó jet-fejes keverő mellett szükségük van szivattyúra és műszerekre is. Annak érdekében, hogy ezek beszerzését megkönnyítsük számukra, számos - az összes szükséges felszereléssel ellátott - előre összeállított berendezést kínálunk.  A végfelhasználók számára ez idő- és erőforrás-megtakarítást jelent, mivel így elkerülhetik a tervezéssel és beszerzéssel járó eljárásokat. Mindössze annyit kell tenniük, hogy két csövet csatlakoztatnak, bekötik az elektromos vezetékeket, beállítják a frekvenciaváltós meghajtást - és máris készen állnak.

 

Termék előnyök

  • A leggyorsabb és leghatékonyabb keverési eredmények
  • Forgó jet-fejes technológián alapszik
  • Csökkenti a működési költségeket

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Működési elv

A forgó jet-fejes keverők a folyadékfelület alatt helyezkednek el. A folyadék adagolása a forgó jet-fejes keverő fúvókáin keresztül történik. A tartályon belüli optimális keringés elérése érdekében a rendszer zárt keringtető hurkot használ. A kettő vagy négy fúvókafej vízszintes és a függőleges irányban is forog a tengely körül. Ez a dupla forgás lehetővé teszi a fúvókák számára a teljes tartálytérfogat elérését, biztosítva a befecskendezett folyadék, gáz vagy por gyors és hatékony keverését. Gyorsabb keverési igény esetén több forgó jet-fejes keverő is felszerelhető.

A tartály tisztítását is elvégzi

A forgó jet-fejes keverő kettős feladatot lát el. A keverési folyamat befejezése után a keverő fúvókafejei a tisztítófolyadékok tartályba történő permetezésére használhatók a tartály felületének hatékony tisztítása érdekében.

Keretre szerelt egység

A forgó jet-fejes keverők portfóliójának kiegészítéseként három különböző előre összeállított szivattyúegység áll rendelkezésre. A rendelkezésre álló három egység 7,5 kW, 11 kW vagy 15 kW teljesítményű szivattyúval rendelkezik. Az egység rozsdamentes acélkeretre szerelt, és az alábbi Alfa Laval részegységeket foglalja magába: egy energiatakarékos LKH centrifugálszivattyú, egy frekvenciaváltó, csövek, két nyomásmérő, egy LKB-2 kézi működtetésű pillangószelep a bemeneten és a kimeneten, és egy LKB-2 leeresztőszelep.

Tipikus alkalmazási területek:

Sörerjesztés

A forgó jet-fejes keverő a sör erjesztésére szolgáló kádakban keverésre használható. Az erjesztőkádakban a kényszerkeverés alkalmazása akár 30%-kal csökkenti a feldolgozási időt. Ennek eredményeképpen az erjesztési kapacitás maximálisra nő, az üzemeltetési költségek pedig csökkennek.

Italok keverése

Az italgyártásban a forgó jet-fejes keverő alkalmazása optimalizálja a gyártási folyamatokat. A keverők különböző italgyártó alkalmazásokhoz használhatók, például a gyümölcspépet, ízesítőszereket, aszpartámot és az egyéb porokat tartalmazó italok keverésére, valamint CIP tartálytisztításra.  Egyetlen keverő használható a tartályon belül végbemenő különböző műveletek ellátására, például a folyadékok keverésére, a kilevegőztetésre, a szénsav-hozzáadásra és a porok feloldására.

Kilevegőztetés

A forgó jet-fejes keverő a hatékony kilevegőztetésre is használható. A folyékony élelmiszeripari termékek - például az üdítőitalok, a sör és étolaj - oxigéntartalmának minimalizálása hosszabb eltarthatóságot és jobb ízstabilitást eredményez.

Termékválaszték

A forgó jet-fejes keverők négy különböző modellben állnak rendelkezésre (IM 10, IM 15, IM 20, IM 25). Ezeket a 100 - 800 000 liter közötti űrtartalmú tartályokhoz fejlesztették ki, és akár 90 m3/óra vissszakeringtető áramlási sebesség mellett is használhatók.