A sörgyárak számára készült Alfa Laval tányéros centrifugák több különböző méretben és kialakításban kaphatóak, ezek mindegyike egy adott szeparálási feladatra lett tervezve.

Brew 750e 640x360

Az Alfa Laval évtizedek óta szállít kiváló minőségű szeparátorkat a söripar számára. Az Alfa Laval sör szeparátorok alapvetően fontos mértékben járultak ahhoz hozzá, hogy a sörfőzdék világszerte nagyobb hozamokat érjenek el a nagyobb hatékonyságnak köszönhetően, így könnyebben tudják kielégíteni a változó igényeket a nyereségesség fenntartása mellett. Az Alfa Laval sör szeparátorok minimális szintű oxigénfelvételt biztosítanak a szeparálás alatt, ami a sörgyártás alapvető minőségi követelménye. A higiéniai szempontok szintén elsődlegesek minden tekintetben a sör szeparátorok megtervezéskor.

A BREW szeparátorokat rendszerint a sörfőzési eljárás alábbi alkalmazásaiban használják:

  • előtisztítás
  • fickósör szeparálása
  • forró sörlé szeparálása
  • sör visszanyerés

Olyan funkciókkal és opciókkal, mint az Oxy stop, vízzár, ami minimális oxigénfelvételt biztosít a tisztított folyadékban, a SmartEject önürítős rendszer, ami a magas szárazanyag-tartalmú szilárd anyagok szakaszos ürítését biztosítja, egy speciális kialakítású változó frekvenciájú meghajtó (VFD) rendszer olyan előnyöket kínál, mint az alacsony indulási áramerősség és a rövid idejű áramellátás, ráadásul a sörfőzde az optimális hozam érdekében a szeparátor teljesítményét és kapacitását az adott alkalmazási feladathoz igazíthatja.

Hogyan működik

 How its works - Note Image might not correspond fully with describing text. Please refer to Documentation for more detailed info

 

A termék egy álló betápcsövön keresztül lép fentről a forgó szeparátordobba, és az elosztóban gyorsul fel, mielőtt a tárcsasorhoz érkezik. A szeparálás a tárcsák között megy végbe. A termék az dob közepe felé halad, ahol beépített hámozótárcsa nyomása alatt szivattyúzza tovább.

A nehezebb szilárd anyag fázis a dob peremén gyűlik össze, ahonnan szakaszosan távozik a centrifugális ciklonon keresztül. A szilárdanyagot  szeparátor tér alatt található hidraulikus rendszer üríti ki, ami arra kényszeríti a csúszó dobfeneket, hogy megfelelő időközönként lefelé mozduljon el, így megnyitja a szilárd anyag nyílásokat az dob peremén.

Az önürítő rendszer működésének lényege, hogy érzékelő gázt vezet felülről az érzékelő kamrába. Amikor a lerakódott szilárd anyagok az üledékjelző tárcsa peremére érnek, megváltozik a nyomás az érzékelőgáz-vezetékben. Ez a nyomásváltozás a vezérlőrendszeren keresztül fejti ki hatását, és elindítja az ürítést.

Információkérés

Ajánlatkérés a következőre: Brew sorozat

Kapcsolatfelvétel tárgya