Hidegblokk - kihívások és megoldások

Élesztőkezelés és erjesztés

Az élesztőkezelés és az erjesztés a hidegblokk fontos részei. A szennyeződések megelőzésére és a magas élesztő hatékonyság biztosítására szolgáló berendezések elengedhetetlenek az állandó, megbízható és hatékony erjesztési folyamathoz.

fermentation 640x360

Kihívások

  • Magas költségek
  • Függőség a kereskedelmi forgalomban kapható élesztőtörzsektől
  • Korlátozott kreativitási lehetőség

Megoldások

Eredmény

  • Az élesztő újra hidratálásának, szaporításának és újra felhasználásának képessége
  • Teljesen testre szabható megoldás

.

Kihívás

  • Nem egyenletes vagy lassú erjedési profil

Eredmény

  • Akár 40%-kal gyorsabb erjedési folyamat
  • Jobb eloszlás az erjedés során
  • Optimális elvont alkohol hozam
  • Rugalmasság - mobil egység, amely a tartályok között mozgatható

Kihívások

  • Hosszú ülepítési idő
  • Nagy sörveszteség
  • Nagy zavarosság
  • Alacsony hozam
  • Növelni kell a termelési kapacitást

Eredmény

  • Növekvő termelési kapacitás a tisztítás gyorsaságának köszönhetően, anélkül, hogy az erjesztési kapacitást bővíteni kellene.
  • Akár 15%-os sör visszanyerés az erjesztő tartályból.
  • A sör tisztítás lehetősége, amikor a profil megfelelő.
  • Hosszabb eltarthatósági idő, amelyet nem befolyásol a zavarosság (különösen fontos export esetében).
  • Az erjesztő tartályok szeparátorral történő gyors ürítése révén a tartályok jobban kihasználhatók, ami további beruházás nélkül többletkapacitást biztosít.
  • Átlagosan 3%-os hozamnövekedés az erjesztőedény és a szeparált sörtartály között, az üzemeltetési eljárástól függően.
  • Akár 8%-os hozamjavulás az alacsony és közepes flokkulációjú élesztőtörzsek esetében.
.

Hidegkomlózás

A hidegkomlózás során az erjesztést követően komló hozzáadás történik a sörhöz, hogy a sörnek intenzívebb aromája legyen. A hidegkomlózást hagyományosan a világos sörök és az IPA-k főzésénél, de más sörök esetében is alkalmazzák.

hops3 640 x 360

Kihívás

  • Lassú folyamat és sörveszteség

Megoldások

Eredmény

  • A komló maximális kihasználása
  • Hatékonyabb hidegkomlózási folyamat
  • Homogenizált söráramlás, amelynek köszönhetően hatékonyabb a komló eltávolítása a szeparátorban.

Gyors útmutató a sörgyártáshoz

A sör az egyik legösszetettebb erjesztett italnak számít ízének, színének, változatosságának és zamatának köszönhetően. Emellett a sör sokféle összetevőt tartalmaz, amitől olyan komplex lesz.

Beer 640x360
.

Hadd segítsünk

Kérjen árajánlatot!

Milyen alkalmazások érdekelnék? *
Szeretne hozzáférni webináriumi anyagokhoz, meghívókat kapni jövőbeli eseményekre, valamint termék- és szolgáltatási híreket olvasni? 

Ezt az információt eltároljuk, és a saját adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezeljük.