Termék életciklus

Ma egy lineáris "vedd-használd-dobd el" társadalomban élünk. Az általunk felhasznált szén-dioxid 50%-a a termékekbe, az infrastruktúrába és az élelmiszerekbe van beépítve. A net-zero eléréséhez tehát az anyagáramlást körforgásúvá kell tennünk.

Az Alfa Laval elkötelezett amellett, hogy az általa gyártott berendezésekről a termék teljes életciklusa során gondoskodjon. A körforgás jegyében tervezünk, ügyelve arra, hogy körültekintően bánjunk a nyersanyagokkal. Ugyanilyen fontos az is, hogyan használjuk a berendezéseinket, ezért termékeinket az élettartamuk során optimalizáljuk addig, amíg újrafelhasználhatók és újrahasznosíthatók nem lesznek.

Hiszünk abban is, hogy a partnerség elengedhetetlen a net-zero eléréséhez. Az összes ágazaton átívelő együttműködéssel felgyorsíthatjuk az új innovációk bevezetését, és felgyorsíthatjuk a körforgásos társadalomra való átállást.

Alfa Laval Sustainable solutions Product lifeetime

A körforgás elősegítése a termék életciklusának maximalizálásával

Szeretné megtudni, miért olyan fontos lépés a körforgás a net-zero-hoz vezető úton? Nézze meg rövid filmünket arról, hogyan tudja az Alfa Laval támogatni a körforgást a berendezések termékéletciklusán keresztül, és hogy miért olyan fontos, hogy minden ágazatban együttműködjünk a net-zero eléréséhez.

Termékéletciklus az Alfa Lavalnál

Egy termék életciklusának hat kulcsfontosságú szakasza van, és minden egyes szakasznak megvannak a maga lehetőségei. Elsőként a természeti erőforrások beszerzése és a gyártás során szeretnénk biztosítani, hogy termékeinket felelősségteljesen és minimális szén-dioxid-kibocsátással állítsuk elő. A gyártást és beüzemelést követően azt szeretnénk, ha termékeink a teljesítmény optimalizálásával támogatnák ügyfeleink erőforrás-megtakarítását. Berendezéseink élettartama végén pedig megoldásokat kínálunk azok újrafelhasználására és újrahasznosítására.

Circular economy chart
Cleantech Service hero

Szervizszolgáltatások az energiahatékonyságért

Tudta, hogy a világ CO2-kibocsátásának akár 2,5%-a is elkerülhető lenne, ha a hőcserélők optimális teljesítmény és rendszeres karbantartás mellett működnének?

Az Alfa Laval által az energiahatékonyság optimalizálása érdekében karbantartott hőcserélők, évente 50 GW-tal csökkentik ügyfeleink gyártási kapacitásigényeit. Ezt az energiamennyiséget 10 000 szélturbina tudná megtermelni ugyanennyi idő alatt.

Képzelje el, mit lehetne elérni, ha minden ágazatban tisztítanák a lemezes hőcserélőket a hőátadási hatékonyság optimalizálása érdekében.


Bővebben

"Re-Made to matter"

Bolygónk klíma kihívásaira nincs gyors megoldás. A kirakós minden egyes darabja számít. Ezért az Alfa Laval és a Stena Recycling összefogott, hogy elősegítse az átmenetet a szén-dioxid-semleges és körforgásos jövő felé. A "Re-Made to matter" program keretében a régebbi hőcserélőket újrahasznosítjuk. Ezzel minimalizálhatjuk a gyártás során az új anyagok elérhetőségétől való függőségünket. Emellett drasztikusan csökkenthetjük az energiaszükségletet és a CO2-kibocsátást, ha segítünk ügyfeleinknek a hatékonyabb technológiákra való átállásban. Nézze meg videónkat, hogy megismerje együttműködésünket és megoldásunkat.


Bővebben

Concept Zero

A Concept Zero a mi víziónk és célunk, hogy 2030-ra elkészítsük a világ első szén-dioxid-semleges hőcserélőjét. Ez egy olyan hőcserélő lesz, amely fosszilis anyagoktól mentes acélból és újrahasznosított anyagokból készülő tömítésekből áll. Ezenkívül a hőcserélőt úgy tervezzük, hogy könnyen újrahasznosítható legyen. Erre a közös útra a svéd SSAB acélgyártóval együttműködve léptünk.


Bővebben

Digitális megoldások a szén-dioxid-mentesítéshez

Az Alfa Laval és a Microsoft egyesítette erőit egy közös cél - a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése - érdekében. A partnerséggel szeretnénk egyesíteni a két vállalat erősségeit, hogy új fenntartható megoldásokat hozhassunk létre; az Alfa Laval hőátviteli megoldásaira és a Microsoft adatelemzéseire és a mesterséges intelligenciára alapozva el szeretnénk érni, hogy a világ összes hőcserélője optimálisan működjön, és hogy a lehető legfenntarthatóbb adatközpontokat építsék. Mindenki számára nyertes megoldás.


Bővebben

Moatti Service hero

Végponttól végpontig tartó szolgáltatás a végtelen nyugalomért

Nincs leállási idő. Nincs szűrőcsere. Ezt biztosítja az új Moatti ReMan szervizmegoldás. Garantáljuk, hogy az Alfa Laval által tanúsított, teljes körű garanciával rendelkező, újragyártott szűrő megfelel az újszerű specifikációknak és felhasználható a rendszeres motorkarbantartások során. A megoldás megbízható és problémamentes, mint maga az Alfa Laval Moatti automatikus, visszaöblítéses szűrő.


Bővebben

Alfa Laval szerviz

Tudta, hogy a világ CO2-kibocsátásának akár 2,5%-a is elkerülhető lenne, ha a hőcserélők optimális teljesítmény és rendszeres karbantartás mellett működnének?

Az Alfa Laval szervizzel elérheti, hogy optimalizálja az energiahatékonyságot, csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és költséget takarít meg a termékek teljes életciklusa alatt.

Vegye fel velünk még ma a kapcsolatot, és tájékozódjon 360°-os szervizportfóliónkról.


Bővebb információ

product lifetime service star


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy többet megtudjon fenntartható megoldásainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba

Ezt az információt eltároljuk, és adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezeljük.