Fenntartható partnerség

Az Alfa Lavalnál megértjük az Ön vállalkozásának kihívásait, mert az Ön vállalkozása a mi vállalkozásunk. Az Ön kíváncsisága a mi kíváncsiságunk. Az Ön szenvedélye pedig a mi szenvedélyünk. Hiszünk abban, hogy az együttműködés és az erős, tartós partnerség a kulcsa annak, hogy előmozdítsuk a holnap fenntartható megoldásait gazdaságunk és közös világunk átalakítására.

Ezért az Alfa Laval szorosan együttműködik Ügyfeleivel és más Partnereivel, hogy új válaszokat találjon korunk legnagyobb kihívást jelentő kérdéseire. Több mint egy évszázada ez a közös kíváncsiság és szenvedély táplálja fáradhatatlan innovációnkat. Ma ez hajtja az energiahatékonyság, a tiszta energia és a körkörös gazdaság fejlesztéseit. Készen áll arra, hogy támogassa a fenntarthatóbb világ felé vezető utat? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és lássunk munkához - együtt!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Partnerségek a fenntartható megoldások elősegítése érdekében

A fenntarthatóság szükségessége még soha nem volt ilyen nagy. Ennek megvalósításához pedig egy erős, hosszú távú együttműködés lesz a kulcs. A jó hír az, hogy a technológia már rendelkezésünkre áll. Most itt az ideje, hogy együtt dolgozzunk egy fenntarthatóbb jövő építésén!

Ebben a videóban az Alfa Laval tiszta technológiákért felelős üzletfejlesztési vezetője, Madeleine Gilborne mondja el, hogy milyen megoldásaink vannak, amelyek lehetővé teszik az energiahatékonyság maximalizálását, valamint a tiszta energiára és a körköröss gazdaságra való áttérést.

Lépjen velünk kapcsolatba még ma, ha készen áll arra, hogy partnerré váljon a fenntartható változás érdekében.


Kapcsolat

Partnereink

Az Alfa Laval világszerte együttdolgozik Ügyfeleivel és más Partnereivel az energiahatékonyság, a tiszta energia és a körkörös gazdaság elősegítését szolgáló új megoldások megalkotásán. Olvasson néhány közelmúltbeli együttműködésünkről, vagy lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudja, hogyan támogathatjuk együtt a fenntartható megoldásokat.

A megújuló energiaforrások megváltoztatása

2019-ben az Alfa Laval befektetője és partnere lett a Malta Inc. vállalatnak, amely új megoldások fejlesztésével forradalmasíthatja a hálózati energiatárolást. A startup a Google X inkubátorának egyik mellékága, és olyan támogatókkal rendelkezik, mint Bill Gates és Jeff Bezos. Az Alfa Laval speciálisan tervezett hőcserélőit alkalmazó rendszerük órákig vagy napokig képes tárolni a megújuló forrásokból, például napból és szélből származó energiát és csak akkor engediezeket a hálózatra, amikor nagy igénybevétel keletkezik.

Hiszünk abban, hogy a hőtárolás fontos szerepet fog játszani az energetikai átmenetben - mondja Susanne Pahlén Åklundh, az Alfa Laval Energia divízió elnöke. "Miután az elmúlt két évben együtt dolgoztunk a Malta csapatával egy új hőcserélő tervezésén és fejlesztésén, továbbra is izgatottak vagyunk e megoldás és annak éghajlatváltozásra gyakorolt lehetséges hatása miatt. Az ehhez hasonló együttműködésekkel messzebbre juthatunk, kitágíthatjuk a műszaki határokat, és fenntarthatóbb megoldásokat hozhatunk létre a jövő számára."

Az Alfa Laval, cégünk 2018-as alapításától kezdve fantasztikus partnerünk volt és alig várjuk, hogy folytassuk a nagyszerű munkát, amely segít majd ezt a megoldást bevezetni a piacra - mondja Ramya Swaminathan, a Malta Inc. vezérigazgatója.


Bővebben

Úttörő együttműködés a fenntartható újrahasznosításért

Az Alfa Laval és a Stena Recycling összefogott egy úttörő üzleti modell kifejlesztésében, amely lehetővé teszi a hőcserélők hatékony újrahasznosítását. A két, saját területén vezető szerepet betöltő vállalat partnersége lehetővé teheti az Alfa Laval termékeiben található értékes fémek akár 100%-os újrahasznosítását. Emellett lehetővé teszik a régebbi hőcserélő-technológiák korszerűbb, energiatakarékosabb konstrukciókkal felváltását, amely hozzájárul a globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Ez egy fontos lépés a körkörös és fenntarthatóbb út felé... Ez a kezdeményezés mind Ügyfeleink, mind a társadalom számára előnyös - mondta Susanne Pahlén Åklundh, az Energia divízió elnöke.

Az Alfa Lavallal való együttműködés ismét megmutatja, hogy milyen hatékony körkörös megoldásokat tudunk létrehozni, ha együtt dolgozunk - mondja Fredrik Pettersson, a Stena Recycling Sweden ügyvezető igazgatója.


Olvassa el a teljes cikket

 

cleantech-Recycling-intro-img-final.jpg

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Partnerség a megújuló tiszta üzemanyag-előállításért

2021-ben, az Alfa Laval befektetője és partnere lett a Liquid Windnek, egy egyedülálló Power-to-Fuel vállalatnak, amely kereskedelmi méretű e-metanol létesítményeket fejleszt. Minden egyes létesítmény az iparból származó biogén szén-dioxid-kibocsátást fogja fel, koncentrálja és megújuló villamos energiából és vízből előállított hidrogénnel egyesíti. Az eredmény a zöld metanol előállítása. A Liquid Wind konzorciumban az Alfa Laval mellett többek között a Carbon Clean, a Siemens Energy és a Haldor Topsoe is részt vesz. Szakértelmünk a hőcserélők terén hozzájárul a folyamat hatékonyságának javításához és a létesítmények általános energetikai integrációjához.

Ez egy fontos partnerség, mivel mi - más jelentős szereplőkkel együtt - részesei leszünk a növekvő Power-to-X piacnak, ezáltal olyan műszaki megoldások fejlesztését segítjük elő, amelyek hatással lesznek a jövőbeli üzemanyag-választékra - mondta Susanne Pahlén Åklundh, az Alfa Laval Energia divízió elnöke. "Az ehhez hasonló együttműködésekkel kitágítjuk a műszaki határokat, és hozzájárulunk egy fenntarthatóbb társadalomhoz."

Nagyon örülünk, hogy a Liquid Wind konzorciumot egy világszínvonalú, páratlan tapasztalattal rendelkező svéd ipari szereplővel erősíthetjük - mondta Claes Fredriksson, a Liquid Wind vezérigazgatója és alapítója. "Értékes tudásukkal növelni fogják a hatékonyságot és további közös értéket teremtenek."


Bővebben

Alfa Laval Innovációs Ház

A dániai Koppenhágában található Alfa Laval Innovation House-t azzal a meggyőződéssel alapítottuk, hogy együtt többet érhetünk el. Az Alfa Laval itt a tudás megosztással és partneri együttműködéssel szeretné elősegíteni új üzleti ötletek létrehozását.

Innovációs házunkban az Alfa Laval együttműködik az induló vállalkozásokkal, hogy segítse a tiszta energiára és a körkörös gazdaságra való átállást. Együtt dolgozunk innovatív elektrolízis technológiákon hidrogénhez, nagy hatékonyságú napkollektorokon, bioolaj előállításán, a műanyag újrahasznosításán és még sok máson.

Szeretne többet megtudni ezekről a vállalatokról és arról, hogyan dolgozunk együtt az új innovatív fenntartható megoldások előmozdításán? Kattintson ide, és olvassa el néhány történetünket.


Bővebben

A 1,5°C Business playbook partnere

Az Alfa Laval támogató partnere a "1,5°C Business Playbook"-nak, amely a 2030-ig történő karbonsemlegesség elősegítésére irányuló törekvés. A 2020. januárjában a svájci Davosban elindított kezdeményezés az Exponential Roadmap projekt mellékága. A Playbook az éghajlat-változási stratégiák és intézkedések útmutatója, és célja a gazdaság átalakítása úgy, hogy az üzleti fókuszt a zéró szén-dioxid-kibocsátású megoldásokra helyezi át. Az Alfa Laval saját stratégiai munkája, valamint a beszállítók, ügyfelek és partnerek támogatása során fogja felhasználni a Playbook-ot, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének érdekében.

Ha egyetértünk azzal, hogy a világnak át kell térnie a szén-dioxid-semleges gazdaságra, akkor nekünk is ki kell vennünk a részünket az értékláncban - mondta Tom Erixon, az Alfa Laval elnök-vezérigazgatója. "Az Alfa Lavalnál az a célunk, hogy 2030-ra szén-dioxid-semlegessé váljunk. E cél eléréséhez partnerekre lesz szükségünk. Ezért örömmel támogatjuk ezt a kezdeményezést, amely a legújabb tudományos eredményeken alapul, és az egyszerűségre és a gyorsaságra összpontosít."


Bővebben

Concept Zero - A láthatatlan forradalom

A Concept Zero a mi víziónk és célunk, hogy 2030-ra elkészítsük a világ első szén-dioxid-semleges hőcserélőjét. Ez egy olyan hőcserélő lesz, amely fosszilis anyagoktól mentes acélból és újrahasznosított anyagokból készülő tömítésekből áll. Ezenkívül a hőcserélő úgy tervezzük, hogy könnyen újrahasznosítható legyen. Ez már most egy hatalmas lépés a teljesen szén-dioxid-semleges hőcserélő felé vezető úton.

Concept Zero web image 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség