Erőforrás-hatékonyság

Mit jelent valójában az erőforrások hatékonyabb felhasználása? Végső soron arról van szó, hogy bolygónk legértékesebb anyagaival a lehető legfelelősségteljesebb módon bánjunk. Ez a hozam növelését jelenti oly módon, hogy minden eszközből a lehető legtöbbet hozzuk ki. De azt is jelenti, hogy semmi sem megy kárba. Ez mindenekelőtt arról szól, hogy csökkentsük környezetre gyakorolt hatásunkat azáltal, hogy a különösen szűkös természeti erőforrásokat a lehető legfelelősségteljesebb módon használjuk fel.

Az erőforrások hatékonyságának és felhasználásának növelése azonban a költségek csökkentését és a jövedelmezőség növelését is lehetővé teheti. Az Alfa Laval rendelkezik a szükséges szakértelemmel és megoldásokkal ennek megvalósításához. Az ipari folyadékok és olajok élettartamának meghosszabbításától kezdve a bioalapú vegyipari feldolgozás fenntartható megoldásain át egészen az alacsony GWP értékű (alacsony globális felmelegedési potenciállal rendelkező) természetes hűtőközegek maximális kihasználásáig segítünk Önnek abban, hogy a legtöbbet hozza ki értékes erőforrásaiból.

cleantech-Resource-efficiency-intro-img-final.jpg

A körforgás elősegítése az Outokumpu számára

Az Outokumpu, a rozsdamentes acélgyártás globális vezető vállalata csökkentette szénlábnyomát azáltal, hogy javította a folyékony erőforrások felhasználásának körkörösségét a zsírtalanítási folyamatában. Azzal, hogy a folyadékból többet tudtak hosszabb ideig újrafelhasználni, javítani tudták a termelés hatékonyságát, valamint kevesebb selejtet és jobb termékminőséget értek el. Nézze meg videónkat, hogy többet megtudjon.

Számos alkalmazásban jelen vagyunk

Szeparátor és hőcserélő innovációinknak köszönhetően, berendezéseink számos ipari folyamatban működnek. Szeretné megtudni, hogyan segíthetünk Önnek is javítani a folyamata körforgását? Válassza ki az alábbi listából az Ön területét.

cleantech-Resource-efficiency-Tramp-oil-final.jpg

Csurgalékolaj a vízalapú folyadékokban

A szeparálás bevált, fenntartható technológia a hűtőfolyadékokban és mosófolyadékokban lévő csurgalékolaj, valamint a finom részecskék kiválasztására. A rendszeres tisztítás jelentősen meghosszabbítja a folyadékok élettartamát, és ezáltal a rendszer élettartamát is. Emellett csökkenti a folyadék-, szűrő-, szelep- és szivattyúcsere költségeit, valamint az ártalmatlanítási költségeket.

Az Alfa Laval számos, a mosófolyadékok, vágófolyadékok és az ipari folyamatokban használt más típusú, vízalapú folyadékok tisztítására szolgáló centrifugális szeparátort kínál. Fedezze fel, hogyan segíthetünk Önnek e fontos természeti erőforrásnak a hatékonyabb felhasználásában, minimalizálva a környezeti hatásokat.


Bővebben

Víz és részecskeszennyezés az olajokban

A friss és tiszta kenőolaj létfontosságú a gyártási folyamatok optimális teljesítményének fenntartásához. A kenőolaj azonban még a legjobb körülmények között is könnyen szennyeződhet a rendszerbe kerülő vízzel vagy részecskékkel. Ez idővel megváltoztatja az olaj tulajdonságait, ami problémákat okozhat a berendezésekben és termelési veszteségeket eredményezhet.

Ahelyett, hogy a kenőolajat minden egyes alkalommal kicserélné, amikor az szennyeződik, hatékonyabb erőforrás-felhasználást érhet el a hatékony tisztítással, amely lehetővé teszi a folyamatos újrafelhasználást. Az Alfa Laval bevált és megbízható kenőolaj-tisztítási technológiákat kínál, szakértőink pedig segíthetnek Önnek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást.


Bővebben

cleantech-biobased-chemicals-intro-img.jpg

Bioalapú vegyi anyagok

A különböző biomasszaforrásokból származó vegyszerek és anyagok fontos szerepet játszanak abban, hogy csökkenteni tudjuk a nem megújuló erőforrásokon alapuló függőségünket. A fák, növények, algák, baktériumok és biológiai hulladékok különböző formában történő felhasználásával számos bioalapú vegyi anyag, üzemanyag, termék és köztes termék állítható elő.

Az Alfa Laval segíti a hatékonyság és a fenntarthatóság javítását a bioalapú vegyi alkalmazásokban. Hatékony hőcserélőket és szeparátorokat kínálunk számos alkalmazásra.


Bővebben

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Természetes hűtőközegek

Hatékonyabb és fenntarthatóbb fűtési és hűtési megoldásokra törekedve a mai rendszerépítők olyan technológiákat keresnek, amelyek kevesebb hűtőközeget használnak. A hagyományos hűtőközegeket pedig igyekszenek leváltani alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező hűtőközegekre.

Különösen a természetes hűtőközegek, például az ammónia, a CO2 és a szénhidrogének piaca növekszik gyorsan. Az Alfa Laval élen jár a jövő környezetbarát hűtőközegeihez optimalizált fűtési és hűtési megoldások kifejlesztésében. Együttműködve segítünk megtalálni az Ön alkalmazásához megfelelő technológiát, hogy biztosítsuk a maximális hatékonyságot minimális hűtőközeg felhasználás mellett.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség