Kibocsátáscsökkentés

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése korunk egyik legnagyobb kihívása, aminek eléréséhez globális energiarendszerünk teljes átalakítására lesz szükség. Egy ilyen összetett probléma esetében nincs egyszerű megoldás. Valójában különböző megoldások egész sorára lesz szükség ahhoz, hogy elérjük a Párizsi Klímaegyezményben foglalt szén-dioxid-mentesítési célokat.

Magasabb hatékonyságot és alacsonyabb energiafogyasztást biztosító lemezes hőcserélőink mellett az Alfa Laval hőcsere ás szeparátor technológiái számos iparágban, különböző módon segítenek Ügyfeleinknek a kibocsátás csökkentésében. Partnereinkkel együtt dolgozunk a szén-dioxid-leválasztási megoldások fejlesztésében, és élen járunk a környezetbarát, természetes hűtőközegekre optimalizált hőcserélők terén is. Olvasson bővebben megoldásainkról, valamint kapcsolódó technológiáinkról, például a tiszta csapvízről és a kéntelenítésről.

cleantech_emission_reduction201201.jpg

 

cleantech-WHE-chart-final.png

Szén-dioxid-mentesítés: több megközelítés kombinációja

A szén-dioxid-mentesítés kettős kihívás: egyszerre kell ellátnunk a gyorsan növekvő energiaigényt, miközben a Párizsi Klímaegyezmény céljainak elérése érdekében csökkentenünk kell a CO2-kibocsátást.

Amint az ábrán látható, technológiákra és új üzemanyagokra is szükség van ahhoz, hogy megfordítsuk a jelenlegi irányt, és a párizsi célkitűzések teljesítéséhez vezető "fenntartható fejlődési" útra lépjünk. A világ összkibocsátásának csökkentéséhez be kell ruházni az energiahatékonyságba és a megújuló energiaforrásokba, valamint az olyan technológiákba, mint a szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás (CCU/S).

Az Alfa Laval már számos Ügyfélnek segített partnerként abban, hogy elérjék kibocsátáscsökkentési céljaikat. Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy megtudja, hogyan segíthetünk az Ön vállalkozásának.

Mennyit ér?

Mekkora a hatékonyabb lemezes hőcserélőkben rejlő valódi potenciál? Globálisan nézve a lehetséges energiamegtakarítás elképesztő. Ha összehasonlítjuk a nagyvárosainkban, vagy akár saját otthonunkban felhasznált energia hatását, akkor kezdjük látni, hogy valójában mi minden lehetséges.

Az újonnan telepített Alfa Laval lemezes hőcserélőkkel Ügyfeleink évente 50 GW energiát takaríthatnak meg.

Ez ugyanannyi energia, mint amennyire évente 10 millió európai otthon fűtéséhez van szükség.
De az energiamegtakarítás csak a történet felét mondja el. Ez az 50 GW a globális CO2-kibocsátás 25 millió tonnás csökkenését is jelenti, vagyis annyit, amennyit Párizs városa évente kibocsát.

És mindez csupán új hőcserélő-berendezésekkel elérhető. Képzelje el a világszerte telepített több millió hatékony lemezes hőcserélő exponenciális hatását, mivel ezek száma évről évre szaporodik. Kezdenek érzékelhetővé válni a globális fenntarthatóság elősegítésében rejlő lehetőségek.

Kíváncsi, mit jelenthet ez az Ön folyamatai kapcsán? Lépjen velünk kapcsolatba még ma és Kollégáink hamarosan keresni fogják Önt!


Kapcsolatfelvétel

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Kibocsátásmegtakarítás számos alkalmazásban

Az Alfa Laval lemezes hőcserélő és szeparátor technológiái számos alkalmazásban teszik lehetővé a kibocsátáscsökkentést. Szeretné megtudni, hogyan tudjuk támogatni Önt a kibocsátás csökkentésében? Válassza ki alkalmazását az alábbi listából.

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás

Talán hallott már a szén-dioxid-leválasztásról, -hasznosításról és -tárolásról (CCU/S), de tudta, hogy az ezt lehetővé tevő technológiák már évtizedek óta léteznek? Mivel az olyan ágazatokban, mint az olaj- és gázipar, az energiaipar, a finomítóipar, a petrolkémia és a cementipar, korlátozottak a szén-dioxid-mentesítési lehetőségek, a CCU/S alapvető fontosságú lesz az energiapiac jövője szempontjából. Fedezze fel a szén-dioxid-leválasztás hatékonyságának maximalizálására tervezett hőátadó berendezéseink kínálatát.


Bővebben

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Csapvíz

Az Alfa Laval tisztában van azzal, hogy a mai csapvíz és melegvíz-fűtési alkalmazásokban a biztonság ugyanolyan fontos, mint a költséghatékonyság és a teljesítmény. A lemezes hőcserélők terén szerzett mélyreható ismereteinkre támaszkodva olyan innovatív megoldásokat fejlesztettünk ki, amelyekkel biztonságos vízrendszerek hozhatók létre jobb hatékonyság és alacsonyabb energiafogyasztás, valamint kevesebb szennyeződés mellett. Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy megtudja, hogyan tudjuk támogatni Önt a legbiztonságosabb és fenntartható csapvíz megoldások kialakításában.


Bővebben

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Természetes hűtőközegek

A fűtési és hűtési piac gyorsan áll át a hagyományos hűtőközegekről az alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező hűtőközegekre, különösen a természetes hűtőközegekre, mint az ammónia, a CO2 és a szénhidrogének. Az Alfa Laval élen jár a jövő hűtőközegeire optimalizált megoldások kifejlesztésében. Együttdolgozunk Önnel a megfelelő technológia megtalálásában, hogy biztosítsuk a maximális hatékonyságot az adott alkalmazásához.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség