Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság a Párizsi Megállapodás célkitűzéseinek egyik fő tényezője. Ha optimalizáljuk a világ energiafogyasztását és képesek vagyunk kevesebből többet előállítani, akkor kielégíthetjük megnövekedett energiaigényünket, és ezzel egyidejűleg csökkenthetjük a CO2-kibocsátást. A Nemzetközi Energiaügynökség szerint a hatékonyság növelése a következő 20 évben a kibocsátáscsökkentés több mint 40%-át teheti ki.

Az energiahatékonysággal elérhető megtakarítási lehetőségek 50%-a az ipari ágazatban, míg 30%-a az épületgépészet területén érhető el. És az energiahatékonyságot javító megoldások már léteznek! Az Alfa Laval évtizedek óta fejleszt olyan lemezes hőcserélőket, amelyek segítenek optimalizálni az energiafelhasználást a különböző folyamatok során. Termékeinket a nehézipartól kezdve az adatközpontok hűtésén át az épületgépészeti fűtés és hűtésig számos területen használják. Egyedülálló hőcsere megoldásaink drámai mennyiségű energia megtakarítását és ezáltal a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését teszik lehetővé - az alkalmazástól függetlenül!

cleantech_energy_efficiencyv2.jpg

Partnerség a fenntarthatóság elősegítéséért

Minden egyes megtakarított kW energia ugyanolyan értékes, mint egy új kW tiszta energia előállítása. Az Alfa Lavalnál tudjuk, hogyan teheti hatékonyabbá és fenntarthatóbbá folyamatait. Több mint 90 éve fejlesztünk lemezes hőcserélőket a fűtési és hűtési feladatok hőátadásának optimalizálására.

Ebből a videóból megtudhatja, hogy innovatív megoldásaink már most is támogatják Ügyfeleink megnövekedett igényét az energiahatékonyság és a kibocsátás csökkentése terén.

Az energiahatékonyság az Ön számára is előnyös

Ismerje meg Julien Gennetier-t, az Alfa Laval energia üzletágának alelnökét, aki az energiahatékonyság egyik legjelentősebb iparági szakértője. Ebben a videóban Julien elmagyarázza, hogy az energiatakarékosság nem csak bolygónk megsegítésében jelent nagy változást. Ez egy okos módja annak is, hogy csökkentse a költségeket és növelje a jövedelmezőségét. Más szóval: mindenki nyer!

Szervizszolgáltatások az optimális energiahatékonyságért

Optimalizálja lemezes hőcserélői hőátadási hatékonyságát megfelelő szervizeléssel. A megfelelő szerviz mellett hatékonyan üzemelő lemezes hőcserélőkkel 100 GW energiát és 50 millió tonna CO2-t takaríthat meg.

Service CleanTech puff 640x360

Mennyit ér?

Mekkora a hatékonyabb lemezes hőcserélőkben rejlő valódi potenciál? Globálisan nézve a lehetséges energiamegtakarítás elképesztő. Ha összehasonlítjuk a nagyvárosainkban, vagy akár saját otthonunkban felhasznált energia hatását, akkor kezdjük látni, hogy valójában mi minden lehetséges.

Az újonnan telepített Alfa Laval lemezes hőcserélőkkel Ügyfeleink évente 50 GW energiát takaríthatnak meg. Ez ugyanannyi energia, mint amennyire évente 10 millió európai otthon fűtéséhez van szükség.

De az energiamegtakarítás csak a történet felét mondja el. Ez az 50 GW a globális CO2-kibocsátás 25 millió tonnás csökkenését is jelenti, vagyis annyit, amennyit Párizs városa évente kibocsát.

És mindez csupán új hőcserélő-berendezésekkel elérhető. Képzelje el a világszerte telepített több millió hatékony lemezes hőcserélő exponenciális hatását, mivel ezek száma évről évre szaporodik. Kezdenek érzékelhetővé válni a globális fenntarthatóság elősegítésében rejlő lehetőségek.

Kíváncsi, mit jelenthet ez az Ön folyamatai során? Lépjen velünk kapcsolatba még ma és Kollégáink hamarosan keresni fogják Önt!


Kapcsolatfelvétel

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Cleantech-solfjader-vignette_new.jpg

Nézzük az összes számot

Az Alfa Laval fenntarthatósági szakértői a világ minden táján szorosan együttműködnek Partnereinkkel, gyakorlatilag minden elképzelhető iparágban. Mennyire lehet minimalizálni az energiafogyasztást a finomítókban? Mi a helyzet az adatközpontok csökkentett szénlábnyomával? Vagy kíváncsi az energiamegtakarításra a vegyiparban vagy az épületgépészet területén?

Részletes adatokkal tudjuk megmutatni, hogyan járultak hozzá az Alfa Laval lemezes hőcserélői az energia- és kibocsátáscsökkentéshez számos iparágban. Kattintson ide a részletek megtekintéséhez!


Bővebben

Energy Hunter – A hulladékenergiában rejlő lehetőségek

Az energiahatékonyság javítása érdekében mindannyiunknak keresni kell a lehetőséget, hogy milyen módon tudjuk csökkenteni az energiapazarlást. Az Alfa Laval technológiáira, szakértelmére és szervizszolgáltatásaira támaszkodva maximalizálhatja a hőátadás hatékonyságát. Ismerje meg új alkalmazásunkat és számolja ki, mennyi energiátt takaríthat meg.

 

Bővebben

Energy_Hunter_screen_view.jpg

cleantech_emission_reduction201201.jpg

Kibocsátáscsökkentés

A szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása korunk legnagyobb problémája. Egy ilyen összetett kihívás nem oldható meg egy egyszerű megoldással. Valójában megoldások széles skálájára lesz szükség.

Magasabb hatékonyságot és alacsonyabb energiafogyasztást biztosító lemezes hőcserélink mellett Alfa Laval hőátadási és szeparátor technológiái számos iparágban, különböző módon segítenek Ügyfeleinknek a kibocsátás csökkentésében.

Kattintson ide, ha szeretné megtudni, hogyan segítünk új megoldásokat találni a szén-dioxid-leválasztásra, a természetes és alacsony GWP-értékű hűtőközegekre és sok más feladatra.

 

Bővebben

cleantech_waste_heat_recovery201201.jpg

Hulladékhő hasznosítása

Mi történik a folyamataink során keletkező hővel? Ha csak simán hagyja, hogy az a környező légkörbe távozzon, akkor kihagyja az egyik leghatékonyabb módját a folyamatok energiahatékonyságának javítására.

Megfelelő hőcserélő-technológiával visszanyerheti az ipari folyamatok által termelt magas hőmérsékletű hőt, vagy hőszivattyúkkal az alacsonyabb hőmérsékletű hőt, például adatközpontok hűtésénél vagy vízkezelési alkalmazásoknál. Ez a hő aztán számos területen felhasználható a távfűtéstől kezdve a villamosenergia-termelésig.

Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni az Alfa Laval széleskörű ismereteiről ezen a szakterületen, és arról, hogyan tudunk segíteni Önnek.


Bővebben

Számos iparágban jelen vagyunk

Az Alfa Laval hatékony lemezes hőcserélőit világszerte alkalmazzák az ipari folyamatok energia megtakarítására és a kibocsátások csökkentésére. Ma már a nehézipartól kezdve az adatközpontokon át az épületgépészetig számos területen jelen vagyunk. Válassza ki melyik iparág érdekli, hogy többet megtudjon róla.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

Épületgépészet

Tudta, hogy a hőszivattyúk négyszer hatékonyabbak a hagyományos kazánoknál a lakossági fűtés és hűtés terén?

Az Alfa Laval lemezes hőcserélőin alapuló hőszivattyúk évente akár 29 TWh villamos energiát is megtakarítanak, ami 6,6 millió tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Ez a megtakarított villamos energia 2,7 millió kínai otthon fűtéséhez szükséges mennyiségnek felel meg.

Mennyi energiát takaríthat meg épületgépészeti folyamataiban?

 

Bővebben

cleantech_energy_efficiency_refinery_refrigeration.jpg

Hűtéstechnika

Ha a hűtőüzemek összes új hűtőberendezése Alfa Laval kompakt lemezes hőcserélőket használna a hagyományos technológia helyett, azzal 628 GWh villamos energiát takarítana meg, és 144 000 tonnával csökkentené a CO2-kibocsátást - évente!

Ez az energiamegtakarítás megfelel annyi energiának, ami 290 000 szingapúri otthon hűtéséhez szükséges. A kibocsátás-csökkentés pedig megfelel 470, Londonból Sanghajba tartó repülőjárat kibocsátásának.

Mit tehetünk az Ön hűtőrendszereiért?

 

Bővebben

cleantech_data_centerv2.jpg

Adatközpontok hűtése

Ha 2030-ra minden adatközpontban lemezes hőcserélőket telepítenének a szabadhűtés érdekében, azzal 30 TWh villamos energiát lehetne megtakarítani - ez egész Új-Zéland éves áramfogyasztásának felel meg!

Emellett 7 millió tonnával csökkentené a CO2-kibocsátást, vagyis annyival, amennyit Boston egész városa termel évente.

Az Alfa Laval lemezes hőcserélők által biztosított hatékonyabb hűtési műveletek ezt lehetővé tehetik.
Kíváncsi, mit tehetünk az Ön adatközpontjáért?


Bővebben

cleantech_energy_efficiency_refinery_main_img.jpg

Nyersolaj-finomítók

Tudta, hogy a finomítás az összes ipari energiafelhasználás 6-8%-át teszi ki?

Képzelje csak el, ha az összes finomító a hagyományos technológiáról az Alfa Laval hatékony lemezes hőcserélőire állna át. Ez 23%-kal csökkentené a globális energiafogyasztást. Az ezzel járó 245 millió tonna CO2 csökkentés pedig Spanyolország éves kibocsátásának felelne meg!

Tudjon meg többet teljes cikkünk elolvasásával.

 

Bővebben

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Petrolkémia

Tudta, hogy az Alfa Laval lemezes hőcserélője akár ötször hatékonyabb hőátadást biztosít, mint a hagyományos csöves technológia?

Ha minden petrolkémiai üzemben hatékonyabb Alfa Laval lemezes hőcserélőket használnának, évente 132 TWh-val lehetne csökkenteni az energiafogyasztást, és 28 millió tonna CO2-t lehetne eltávolítani a légkörből! Ez megfelel Qingdao város kibocsátásának.

Kíváncsi arra, hogyan tudunk segíteni Önnek abban, hogy folyamatai fenntarthatóbbá váljanak?


Bővebben

cleantech_energy_efficiency_refinery-service.jpg

Szerviz

Tudta, hogy a világ CO2-kibocsátásának körülbelül 1-2,5%-a elkerülhető lenne, ha az összes telepített hőcserélő "a lehető legjobban" működne? Mindössze optimális teljesítményre lenne szükség, amely megfelelő tisztítással és karbantartással érhető el.

Az Alfa Laval hőcserélőkhöz kapcsolódó szervizszolgáltatásai támogatni tudják az Ön folyamatait is.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség