Tiszta energia

A dekarbonizáció korunk egyik legösszetettebb kihívása. Ehhez globális energiarendszerünk teljes átalakítására lesz szükség, és ez azt jelenti, hogy nincs egyetlen vagy egyszerű megoldás. A Párizsi Klímaegyezményben kitűzött célok eléréséhez technológiák és megoldások kombinációjára lesz szükség, és a tiszta energia előmozdítása ehhez nagyban hozzájárul.

Az Alfa Laval kiváló hőcserélő és szeparátor technológiákat fejlesztett ki, amelyeket már most is alkalmaznak egy tisztább energiára való áttérésre. Ügyfeleinkkel és partnereinkkel szorosan együttműködve igyekszünk elősegíteni az energetikai infrastruktúra átalakítását. Ennek során támogatjuk a fenntartható energetikai megoldásokat, például a zöld hidrogént, a Power-to-X-et, az üzemanyagcellákat, az energiatárolókat, a bioüzemanyagokat és a szén-dioxid-leválasztás hasznosítását és tárolását.

cleantech_clean_energy_spotv2.jpg


cleantech-WHE-chart-final.png

Dekarbonizáció: többféle megközelítés kell

A dekarbonizáció kettős kihívás: egyszerre kell támogatnunk a gyorsan növekvő energiaigényeket, miközben csökkentenünk kell a CO2-kibocsátást a Párizsi Klímaegyezmény céljainak elérése érdekében.

Amint az ábrán látható, technológiákra és új tüzelőanyagokra is szükség van ahhoz, hogy megfordítsuk a jelenlegi irányt, és a párizsi célkitűzések teljesítéséhez vezető "fenntartható fejlődési" útra lépjünk. A tiszta energiát illetően a zöld rész a megújuló energiaforrások fontos szerepét szemlélteti. Ugyanakkor az ábra narancssárga része azt mutatja, hogy az új, tisztább tüzelőanyagok és a szén-dioxid-leválasztás ugyanolyan fontos szerepet fognak játszani.

Az Alfa Laval már most is együttműködik Ügyfeleivel, hogy támogassa a tisztább energiára való átállást. Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudja, hogyan segíthetünk az Ön vállalkozásának.

Minden ágazatban jelen vagyunk

Az Alfa Laval vezető hőcsere és szeparátori technológiáival világszerte támogatja a tiszta energiára való átállást. Válasszon az alábbi területek közül, hogy többet megtudjon arról, miként tudjuk Önt támogatni.

Cleantech-hydrogen-intro-final.jpg

Zöld hidrogén

Hallotta már, hogy 2050-re a hidrogén az energiapiac 24%-át képviselheti? A zöld hidrogénnel zéró kibocsátású megoldást kínálunk üzemanyagként a közlekedés és az energiatermelés, hőforrásként a nehézipar és az épületek energetikája, valamint fontos alapanyagként a vegyipar számára. Ismerje meg hőcsere és sótalanító megoldásainkat a hatékony zöld hidrogén előállításához, tárolásához és szállításához.

Bővebben

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Üzemanyagcellák

Az üzemanyagcellák adják majd az egyik alapvető darabját az energiaátalakítási kirakósnak. Információt keres a polimerelektrolit-membránokról (PEM), a szilárdoxid-üzemanyagcellákról (SOFC) vagy a telepített alkalmazásokra való üzemanyagcellás megoldásokról? Hőtechnológiában szerzett széleskörű tapasztalatunkkal tudunk segíteni Önnek, hogy meg tudjon felelni a kihívást jelentő alkalmazások követelményeinek is.


Bővebben

Cleantech-P2X-intro-final.jpg

Power-to-X (P2X)

A Power-to-X a villamos energia átalakítását jelenti gázneművé, folyékony tüzelőanyaggá vagy vegyi anyagokká, beleértve az e-ammóniát, az e-metanolt, a metánt, a zöld hidrogént és a szingázt. Ezáltal lehetővé teheti az ipar, a közlekedés és az energetika szén-dioxid-mentesítését, valamint fontos energiatárolási megoldást jelenthet. Az Alfa Laval több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vegyipari megoldások terén, így a Power-to-X feladatokra is számos hatékony hőcserélőt kínál.


Bővebben

Cleantech-energy-storage.jpg

Energiatárolás

Szeretné megtudni, hogy hogyan élünk a 24/7 megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségekkel? A hosszú távú, közüzemi méretű tárolás kulcsfontosságú szerepet játszik ebben a történetben, mivel az olyan időszakos megújuló energiaforrások, mint a nap- és szélenergia, nem mindig akkor és ott termelődnek, amikor és ahol szükség van rájuk. Az energia tárolása ezért kritikus fontosságú, és a költséghatékony tárolási megoldások gerincét a hatékony hőátviteli technológia adja.


Bővebben

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás

Talán hallott már a szén-dioxid-leválasztásról, -hasznosításról és -tárolásról (CCU/S), de tudta, hogy az ezt lehetővé tevő technológiák már évtizedek óta léteznek? Mivel az olyan ágazatokban, mint az olaj- és gázipar, az energiaipar, a finomítóipar, a petrolkémia és a cementipar, korlátozottak a szén-dioxid-mentesítési lehetőségek, a CCU/S alapvető fontosságú lesz az energiapiac jövője szempontjából. Fedezze fel a szén-dioxid-leválasztás hatékonyságának maximalizálására tervezett hőcserélőinket.


Bővebben

Cleantech-CSP-intro-final.jpg

Koncentrált napenergia (CSP)

A valóban megújuló, tiszta és elosztható energia előállítása jó lehetőség a jövőre nézve. A koncentrált napenergia (CSP) a hőtárolással párosítva segíthet a jövőbeli energiaellátás, valamint a friss víz és hő ellátás biztosításában. Az Alfa Laval a legkorszerűbb technológiákat kínálja, amelyek kulcsfontosságúak a napenergia, az édesvíz és a hőellátás biztosítása szempontjából.


Bővebben

Cleantech-Bio-fuels-intro-img-final.png

Bioüzemanyagok

A szállítmányozás szén-dioxid-mentessé tétele gyorsan növekvő piaccá tette a bioüzemanyagokat. Talán tudta, hogy a bioenergia már most a világ primerenergia-szükségletének 10%-át teszi ki, és ennek 7%-a származik bioüzemanyagokból? Az Alfa Laval a bioüzemanyag-gyártók támogatására hőcserélők és szeparátorok széles körét kínálja, beleértve a kompletten előregyártott biodízelüzemeket is.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség