Újrafelhasználás, csökkentés és újrahasznosítás

Napjainkban a legtöbb ipari folyamat nagy mennyiségű természeti erőforrást használ fel, és ennek következtében jelentős mennyiségű hulladék keletkezik, amelyet bizonyos esetekben el kell szállítani a telephelyről a biztonságos ártalmatlanításhoz. A megfelelő technológiával azonban egyre inkább lehetővé válik a hulladék mennyiségének minimalizálása, és ezáltal mind a környezeti lábnyom, mind a működési költségek csökkentése. Ma már sok esetben hasznos erőforrásokat nyerhet vissza a hulladékból. Ezek új bevételi forrásokat jelenthetnek vállalkozása számára.

Az Alfa Laval kínálatában szerepelnek olyan helyszíni kezelési és hasznosítási megoldások, amelyek lehetővé teszik a hulladék- és vízáramok jobb kezelését. Rendkívül hatékony szeparátor és vízgazdálkodási megoldásaink segítségével Ön csökkentheti, újrahasznosíthatja és visszaforgathatja a hulladékot. Az alábbi esettanulmányokból megismerheti, hogy az Alfa Laval megbízható technológiái hogyan segítik elő mára ma is a körforgás elérését egy fenntarthatóbb - és jövedelmezőbb - üzletmenet érdekében.

Cleantech-Reuse-reduce-recycle-final-210303.jpg

Nincs többé gát a Rix's Creek-i szénbányánál

Alfa Laval dekanter centrifugák telepítésével az ausztrál Bloomfield Group növelni tudta a hulladékkezelési folyamatok körkörösségét a Rix's Creek-i szénbányában és előkészítő üzemében. A dekanterek lehetővé teszik a Bloomfield számára a víz szeparálását, amelyet aztán újra fel lehet használni az üzem kritikus folyamataiban. A nagyon magas szilárdanyag-tartalom miatt az iszappogácsa könnyen kezelhető, és a bánya rehabilitációja érdekében visszakerül a szárazvágásba. Nézze meg videónkat.

A körforgás elősegítése az egyes iparágakban

Az Alfa Laval évtizedek óta fejleszti hőcserélőit és szeparátorait. Ma ezek a technológiák alkotják az új megoldások gerincét, amelyek lehetővé teszik, hogy többet hozzunk ki a természeti erőforrásokból és csökkentsük az ipari alkalmazásokban keletkezett hulladék mennyiségét.

Steam_and_heat_640x360.jpg

Zéró folyadékkibocsátás

A szennyvíz felelős kezelése és ártalmatlanítása számos iparág számára hihetetlenül költséges lehet. Ha a teherautókat nézzük, azok bevonása tovább növeli a szén-dioxid-kibocsátást. A szennyvíz elkerülése ezért kulcsfontosságú a valóban körkörös üzleti modell megvalósításához.

Ezeket a célokat szem előtt tartva az Alfa Laval Zero Liquid Discharge (ZLD) rendszereket fejlesztett ki: robusztus, kompakt megoldásokat, amelyeket a folyadékkibocsátást minimalizálják az ipari hulladékkezelési alkalmazásokban. A szennyvíz csökkentése mellett a ZLD segít biztosítani az optimális termékvisszanyerést is.

A ZLD rendszerek a hőcsere és szeparátor megoldásokat kombinálva optimalizálják a vízfogyasztás hatékonyságát. A technológia gerincét az AlfaFlash elpárologtató adja. A hőcsere és szeparáció terén már bizonyított eredményeink és széleskörű tapasztalatunk költséghatékony, nagy teljesítményű megoldást biztosítanak.


Bővebben

cleantech-RRR-industrial-wastewater.jpg

Ipari szennyvíz

Az elmozdulás a körkörös gazdaság irányába elengedhetetlen ahhoz, hogy fenntarthatóbb módon tudjunk működni. Mivel az ipari folyamatok általában jelentős mennyiségű vizet használnak fel, a körforgás útjára lépés során fontos felismernünk, hogyan lehet ezt a vizet megtakarítani és újrafelhasználni. Emellett olyan módszerekbe kell befektetni, amelyek lehetővé teszik a melléktermékek újrafelhasználását, újrahasznosítását vagy kinyerését.

Az ipari szennyvizet többféleképpen lehet kezelni, és az optimális megoldás az Ön konkrét alkalmazásától függ. Az Alfa Laval dekanter centrifugákat és teljes Zero Liquid Discharge (ZLD) rendszereket is kínál, amelyek szétválasztják a hulladékot és a vizet, így Ön a víz újrahasznosításával csökkentheti környezeti lábnyomát. A hulladék kiválasztása az ártalmatlanításban is segít, ráadásul bizonyos esetekben a hulladék valódi értéket képviselhet.

 

Bővebben

cleantech-Recycling-intro-img-final.jpg

Újrahasznosítás

Az újrahasznosítás a termék életciklusának utolsó szakasza a körkörös gazdaságban, amikor már nem lehet újrafelhasználni, szervizelni vagy javítani. Az újrahasznosítás lehetővé teszi, hogy a termékben lévő alkatrészeket és természeti erőforrásokat hasznosíthassuk, és visszavezethessük a termelésbe. Ez azonban ma még sajnos nem a valóság.

Szerencsére a kialakulóban lévő eljárások új lehetőségeket teremtenek a kereskedelmi újrahasznosításban. Például a műanyagok, textíliák, akkumulátorok, kommunális szilárd hulladékok (MSW) és más anyagok ma még csak részben kerülnek újrahasznosításra, míg a többségük égetésre vagy hulladéklerakóba kerül.

Ismerje meg, hogyan tudjuk támogatni Önt abban, hogy a ma hulladékából a holnap értékét teremtse meg.


Bővebben

Építőipari fúrás

A vízgazdálkodás kritikus fontosságú minden építési projektben. Kulcsszerepet játszik a földmunkák és az alapozás során, a gépek hűtésében, a nyomás fenntartásában, a szilárd anyagok mozgatásában vagy a tisztítás eszközeként. A vízfogyasztás optimalizálása ezért többről szól, mint a fenntarthatóság javításáról. A versenyelőny megszerzésében is fontos lehet.

Az Alfa Laval dekanter centrifugái bevált módon javítják a fúrási és alagútépítési műveletek hatékonyságát, különösen az iszapkezelés és a víz tisztítás tekintetében. A technológia alkalmazásával elkerülhető az ülepítő tartályok használata és hatékonyan eltávolítható a finom részecskék többsége. Ezt a hagyományos iszapkezelő berendezések polimerek alkalmazása nélkül nem tudják eltávolítani. A szilárd hulladéktól szeparált tiszta víz újra felhasználható.


Bővebben

cleantech-Reuse-reduce-recycle-mining-tailings-final.jpg

Bányászati hulladékok

Az Alfa Laval dekanter centrifugái tökéletes megoldást biztosítanak a bányászati és ásványi anyagokhoz kapcsolódó szilárd-folyadék szeparálási feladatokra. A meglévő megoldások helyettesíthetők vagy kiegészíthetők velük, és segíthetnek a kapacitás növelésében, a salakanyag mennyiségének csökkentésében, a helytakarékosságban, valamint a víz, a vegyi anyagok és az ásványi anyagok visszanyerésének növelésében. A dekanter mindenekelőtt kiküszöböli az ülepítő gátak szükségességét, növelve ezzel az Ön működésének belső biztonságát.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség