Concept Zero hero banner 1920x480

Concept Zero

Concept Zero - A láthatatlan forradalom

A hőcserélő az hőcserélő, nem igaz? Meg tudná mondani a különbséget? Az Alfa Lavalnál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kivegyük a részünket a szén-dioxid-mentes jövő megvalósításából. Azzal az elkötelezettséggel, hogy 2030-ra szén-dioxid-semlegessé válunk, célunk, hogy megszüntessük a termékeinkből származó kibocsátást, a nyersanyagok kinyerésétől kezdve a berendezés üzemi élettartamának végéig. A Concept Zero egy döntő lépés ezen az úton, kiterjesztve a határokat egy valóban szén-dioxid-semleges hőcserélő kifejlesztése érdekében, zsákutcák nélkül.

Az SSAB-val közösen tervezzük a megvalósítást. A jelenlegi berendezésekkel összehasonlítva; ugyanúgy néz ki, nem lehet észrevenni a különbséget. Amint elkészülnek és leszállításra kerülnek, ezek a hőcserélők olyan ipari folyamatokban fognak üzemelni, amelyek nagyon sokat számítanak, de alapvetően nem láthatóak.

De - ez meg fogja változtatni az ipari üzemvitelünket. Csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást mind a felhasznált anyagok, mind a termékek és folyamatok tekintetében. Fenntarthatóbbá téve azokat. Fontos lépést jelenthetnek a fenntarthatóbb társadalom felé vezető úton.

Képzeljük csak el, milyen hatása lenne, ha az ehhez hasonló hőcserélőket világszerte beépítenék a különböző ipari folyamatokba. Ezért nevezzük "láthatatlan forradalomnak".


This is Concept Zero

Ez a Concept Zero

A Concept Zero a mi víziónk és célunk, hogy 2030-ra elkészítsük a világ első szén-dioxid-semleges hőcserélőjét. Ez egy olyan hőcserélő lesz, amely fosszilis anyagoktól mentes acélból és újrahasznosított anyagokból készülő tömítésekből áll. Ezenkívül a hőcserélő úgy tervezzük, hogy könnyen újrahasznosítható legyen. Ez már most egy hatalmas lépés a teljesen szén-dioxid-semleges hőcserélő felé vezető úton.

Concept_Zero_web_image_640x360.jpg

Az Alfa Laval és az SSAB egyesítette erőit az első fosszilis anyagoktól mentes hőcserélő előállítása érdekében.

A partneri együttműködések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a fenntartható megoldások elősegítése érdekében új innovatív megoldásokat találjunk. Az Alfa Laval megállapodást írt alá az SSAB-val, a globális svéd acélipari vállalattal a világ első fosszilis acélból készült hőcserélőjének fejlesztéséről és forgalmazásáról. A cél az, hogy az első hidrogéncsökkentett acélból készült berendezés 2023-ra üzemkész legyen. Az SSAB egyesítette erőit, hogy előállítsák az első fosszilis acélból készült hőcserélőt.

Szeretne többet megtudni a Concept zero kezdeményezésről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, ha további információkat szeretne kapni az Alfa Laval szén-dioxid-semleges lemezes hőcserélőiről.

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.

Az Ön fűtés- és hűtéstechnikai központi portálja

A hőcsere terén több évtizedes tapasztalattal rendelkező Alfa Laval szakszerű forrásokat kínál napjaink fűtéssel és hűtéssel kapcsolatos kihívásaihoz. Ismerje meg a komplex kérdésekre adott válaszokat az energiahatékonyságtól kezdve a természetes hűtőközegekig, valamint azokat a hasznos eszközöket, amelyek megkönnyítik az alkalmazásához megfelelő technológia kiválasztását.

heating cooling-hub-vignette-2021

Úttörő együttműködés a fenntartható újrahasznosításért

Az Alfa Laval és a Stena Recycling összefogott egy úttörő üzleti modell kifejlesztésében, amely lehetővé teszi a hőcserélők hatékony újrahasznosítását. A két, saját területén vezető szerepet betöltő vállalat partnersége lehetővé teheti az Alfa Laval termékeiben található értékes fémek akár 100%-os újrahasznosítását. Emellett lehetővé teszik a régebbi hőcserélő-technológiák korszerűbb, energiatakarékosabb konstrukciókkal felváltását, amely hozzájárul a globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Re-made to matter vignette imge 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség