Kézműves sörgyártás
Egészítse ki a kézműves sörgyártáshoz kapcsolódó kreativitását és energiáját szakértelmünkkel és professzionális sörfőző berendezéseinkkel. Az Alfa Laval számos vállalatot támogat egyedi kézműves sörfőzésük útján, sikeresen leküzdve a kihívásokat. Szakértőink - akik járatosak a kézműves sörfőzés területén - partneri segítséget nyújtanak az új berendezések megfelelő telepítésétől a megbízható termelés biztosításáig.
Az Alfa Laval az alábbiakban tud segíteni:
- Megoldások minden sörfőző számára, olyanoktól, akik értik a szakmájukat.
- Bizonyítottan jobb hozam, valamint alacsonyabb víz- és energiafogyasztás.
- Rugalmasság, amely lehetővé teszi a kézműves sörgyártás új trendjeire a gyors reagálást.
- Kézműves sörgyártásban jártas szakemberek globális szervizhálózata, amely sörfőző berendezésekkel, rendszerekkel és szakértelemmel támogatja Önt.
Kiváló sörök gyártása
A sörkészítés mestersége egy összetett folyamat ötvözve a kreatív alkotóvággyal. A kézműves készítés elmélete és gyakorlata közötti szakadék áthidalása azon tapasztalaton alapszik, hogy képesek vagyunk felismerni az előttünk álló kihívásokat, és reagálni rájuk, mielőtt problémává válnának. Eközben továbbra is elsődleges célunk, hogy kiváló, karakteres sörök gyártását biztosítsuk.
Bevált kézműves söripari berendezéseinket és megoldásainkat - a komponensektől és folyamatmoduloktól kezdve a kulcsrakész projektekig - független helyi kézműves sörgyártók és globális kézműves sörfőzdék számára terveztük és gyártjuk a sörminőség javítása, a termelés optimalizálása, valamint a költségek és a környezeti hatások csökkentése érdekében. Azzal, hogy lehetővé tesszük a sörfőzés és a költségek szoros ellenőrzését, segíthetünk Önnek csodálatos, kiemelkedő söröket készíteni.
A sörgyártási folyamat kihívásainak leküzdése sörgyártó berendezéseinkkel
A műveletek folyamatos fejlesztése a sörfőzők mindennapi feladatainak része, a főzőháztól a csomagolásig. A sörlé hozam, a sörveszteség vagy a vízfelhasználás fokozatos javításával hosszú távon jelentős megtakarítás érhető el.
Ismerje meg, hogy a sörgyártáshoz kapcsolódó szakértelmünk, megoldásaink és egyedi komponenseink hogyan segítenek elkerülni és megoldani a sörfőzés folyamatának gyakori problémáit.
Főzőház
A kézműves sörgyárak jövedelmező és hatékony működésének biztosítása a főzőházban kezdődik. Az Alfa Laval a főzőházhoz kapcsolódó berendezéseit folyamatosan fejleszti és optimalizálja, hogy a legújabb és legjobb megoldásokat tudja kínálni.
A sörlé készítésétől a whirlpool-on át a sörlé hűtéséig számos kihívással kell szembenézni, amelyek között szerepelhet a lassú sörlé gyártási folyamat, a magas energia- és vízfelhasználás, az összetevő veszteség, az eldugulás vagy a hulladékkezelés.
Az Alfa Laval rendkívüli megoldásokkal rendelkezik ezekre a hétköznapi kihívásokra, hogy a kézműves sörgyárak kiváló sört tudjanak előállítani, miközben vizet és energiát takarítanak meg. Az Alfa Laval fejlett technológiája biztosítja az optimális teljesítményt: a dekanter centrifugák hatékonyan víztelenítik a törkölyhulladékot; a lemezes hőcserélők energiavisszanyerést biztosítanak, a forgó jet-fejek javítják a tisztítási hatékonyságot és a higiéniát, az intelligens whirlpool rendszerek pedig javítják a sörlé tisztaságát a hűtés előtt.
Az Aldox folyamatmodulhoz hasonló technológiákat, amelyek kiváló minőségű, oxigén-mentesített és szénsavas vizet állítanak elő, az iparággal szoros együttműködésben fejlesztettük ki a maximális teljesítmény biztosítása érdekében.
A valódi kihívás: a kézműves sörfőzés hatékonyságának javítása
Amikor egy észak-európai független sörfőzde a sörfőzés központi elemét képező, sörlé hűtésére használt hőcserélő cseréjére szánta el magát, az Alfa Laval higiénikus sorozatából a H4-es modellt választotta. Ma már a jellegzetes vadélesztős söröket minden eddiginél jobb higiéniai mellett és nagyobb hatékonysággal állítják elő.
Páratlan szakértelem, ami egy globális sörkalandon alapul
Nincs sok olyan szakma, ahol a világ kézműves sörfőzdéinek látogatása és termékeik kóstolása a munkaköri leírás része – de Jarim Guajardo pontosan ezt csinálja. Van azonban egy remek érve. Az Alfa Laval globális termékmenedzsereként a látogatásai alkalmával páratlan tapasztalatot szerez a sörgyártás terén.
Hideg-blokk technológiák
A kézműves sörfőzdéknek megbízható és hatékony berendezésekre van szükségük a hideg-blokkban, hogy a szennyeződések megelőzésével, állandó és megbízható erjesztéssel, hatékony és költséghatékony víz- és energiafelhasználással állíthassák elő a kiváló minőségű sört.
Az élesztőkezelő rendszerek beleértve az élesztőszaporító berendezéseket és a hidegkomlózó berendezéseket, mint például az Alhop és az Iso-Mix External Drive, a hűtőblokk elengedhetetlen részei, és nagy gonddal kell kezelni őket.
Az olyan kihívások, mint a habzás, a nem álladó folyamatok, a nem megfelelő higiénia, a hosszú ülepítési idő, a sörveszteség vagy a többlet élesztő, hatékonyan kezelhetők az Alfa Laval világszínvonalú megoldásaival. Kínálatunkban szerepelnek forgó jet-fejes keverők, centrifugális szeparátorok, hűtők, tartályok és még sokminden más.
A multifunkcionális keverőrendszer hozzájárul a Harpoon Brewery kereskedelmi sikeréhez
A Harpoon Brewery egy amerikai kézműves sörgyár, amelynek gyökerei abban a szenvedélyben és elkötelezettségben rejlenek, amely biztosítja, hogy minél több kiváló minőségű sört kínáljon a lelkes fogyasztóknak.
A Harpoon 1986-ban alakult Boston vízpartján – ez volt az első sörgyár, amely több mint negyed évszázadon át kereskedelmi célra szánt sört főzött és palackozott Bostonban.
Az Optiwia™ jelentős mérföldkő a sörgyárak és italgyártók vízfogyasztásának csökkentésében
Mivel világszerte egyre nagyobb figyelmet fordítanak az ipari tevékenységek hatékony vízfelhasználására, egy egyszerű új technológia nagy változást hozhat a sörgyárak és italgyártók víz- és költségmegtakarításában. Máris bizonyítja értékét egy francia kézműves sörgyárban, ahol a Brew 250 szeparátorok vízfelhasználásának optimalizálása a minőség romlása nélkül növelte a gyártási folyamatok általános fenntarthatóságát.
Sörszűrés és -kezelés
A kézműves sörgyárakra nehezedő nyomás egyre növekszik a fogyasztói ízlés változásával és bővülésével, ami azzal a kihívással jár, hogy a magas minőség és higiénia fenntartása mellett bővíteni kell a termékválasztékot.
Az Alfa Laval a kézműves sörfőzdék számára szakértői megoldásokat kínál a szűrés, a karbonizálás, az alkoholszint-beállítás, az adalékanyag-kezelés, a pasztőrözés és a steril szűrés területén, míg a shandy, radler, alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok gyártóit világszínvonalú technológiával és szakértelemmel támogatja, hogy ki tudják elégíteni a növekvő piaci igényeket.
A romlás és az eldugulás megelőzése, valamint a hulladék, a víz és az energia hatékony kezelése a hideg-blokkban elengedhetetlen a hatékony és jövedelmező működéshez. Az Alfa Laval tisztában van az oxidáció elkerülésének, a CO2-szint szabályozásának és a mikrobiológiai stabilitás fenntartásának fontosságával és olyan berendezéseket kínál, mint az Aldox Mini, amely tökéletesen oxigén-mentesített vizet állít elő, világszínvonalú teljesítményt nyújtva.
Az Alfa Laval Brew Series centrifugál szeparátoroktól, amelyek rugalmasságukban és hatékonyságukban páratlanok, a steril szűrőmodulokon és pasztőrözési rendszereken át az Iso-Mix Mini forgó jet-fejes keverőkig és a legújabb trendeknek megfelelő Lowal alkoholmentesítő modulig a kézműves sörfőzdék biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb technológiát és szakértelemet kapják.
Kiváló minőség: az Alfa Laval szeparátorok hatása az ízre és a hatékonyságra a Fat Head’s Brewery sörgyárban
Egy nemrégiben készült interjúban Matt Cole és Chris Alltmont, a Fat Head’s Brewery sörfőzde tulajdonosai megosztották velünk néhány gondolatukat kézműves sörfőzéssel kapcsolatos kalandos utazásukról, amely tele volt meglepetésekkel és változásokkal, és amelynek váratlan sztárja az Alfa Laval szeparátor lett. Kíváncsi arra, hogy a Fat Head’s Brewery hogyan szerzett aranyérmet a World Beer Cupon és a Great American Beer fesztiválon? Nos, az Alfa Laval Brew 350 fontos szerepet játszott ebben.
Hogyan lehet maximális komlóízt elérni sörszeparátorral
Mic nemrég telepítette az Alfa Laval Brew 80-plus szeparátort új sörgyárába Új-Zéland gyönyörű Déli-szigetén. Mint kézműves sörfőző veterán, aki korábban sikeres sörgyárat üzemeltetett az Egyesült Államokban, tudja, hogy a szeparátortechnológia nem csupán gyors szűrésről szól, mivel a fogyasztók egyre inkább a komlóízű prémium söröket keresik.
A technológiai vonalak tisztítása és előkészítése
A kézműves sörfőzésben a technológiai vonalak előkészítése és tisztítása kulcsfontosságú folyamat. Az Alfa Laval támogatja a sörgyártókat a legmagasabb higiéniai szabványok biztosításában, elkerülve például az oxidáció problémáját és hatékonyan kezelve a magas víz-, energia- és vegyszerfelhasználás hatását.
Egy hibás eljárás jelentős hatással lehet a hozamra, a minőségre és az üzemidőre, ezért a kézműves sörgyárak innovatív és hatékony berendezéseket keresnek, így például az Aldox Mini és a TJ40G forgó jet-fejek alkalmazásával biztosíthatják a megfelelő eredményt. Az Alfa Laval tartályfedél rendszere kombinálható az Alfa Laval CIP rendszereivel, így a kézműves sörgyárak optimalizálhatják a folyamatokat, csökkentve a teljes víz- és vegyszerfelhasználást.
Dokumentumok