Alfa Laval - Szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval nem átlagos berendezéseket gyárt. Legyen szó akár a több célra használható ipari termékcsaládunkról; az ipari felhasználásra tervezett kazettás kínálatunkról; a higiénikus termékválasztékról az élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazásokhoz; vagy a speciális termékeinkről a kondenzációhoz, elpárologtatáshoz és a rostos közegekhez - berendezéseink megvásárlásával Ön alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési összköltséget, valamint kimagasló hatékonyságot és biztonságot érhet el.

Plate Heat Exchanger

Szerelt lemezes hőcserélők a modern követelményekhez

  • Rendkívüli hőhatékonyság és szoros hőmérsékleti megközelítés.
  • Kompakt kivitel - helytakarékos, egyszerűen javítható és karbantartható berendezések.
  • Maximális rendelkezésre állás - kevesebb eltömődés, alacsonyabb terhelés, kopás és korrózió.
  • Rugalmasság - a berendezés könnyen hozzáigazítható a változó követelményekhez.

Ipari sorozat

Az ipari szerelt lemezes hőcserélőink széles választéka minden iparágban és számos különböző alkalmazásban használható, a fűtéstől és hűtéstől kezdve a hővisszanyerésen át a kondenzációig és az elpárologtatásig.

UK heat Exchangers
.

Normateremtő innovációk

Bemutatjuk a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőit. Ismerje meg, hogy a szerelt lemezes hőcserélők következő generációja hogyan biztosítja Önnek a magasabb hatékonyságot, a fokozott megbízhatóságot és a jobb szervizelhetőséget.

Demand new standards Webbanner EN

Gyors kiválasztó program

Az Alfa Laval gyors kiválasztó program egy egyszerűen használható eszköz, amely segítséget nyújt az alkalmazáshoz megfelelő megoldás kiválasztásához. Ezenfelül feltünteti a helyi Alfa Laval partnerek listáját is, így a kiválasztott termékre rögtön árajánlatot is kérhet.

product-guide-640x360-B
.

Szerelt lemezes technológia

A hullámosított lemezkivitel optimalizálja a hőátadást, mivel kompakt kialakítású, ám összességében mégis nagy felülettel rendelkezik, amelyen keresztül biztosítja a hőcserét a két közeg (gáz vagy folyadék) között.

A lemezek hőátadó területe hullámosított halszálka mintázatban préselt. Ha két lemezt egymásra helyezünk ellentétes halszálka mintázattal, akkor a spirálszerű áramlás és a nagyfokú turbulencia magas átviteli együtthatókat és hatékony öntisztítást eredményez.

A hullámosítás mintázatának megváltozása lehetővé teszi a hőcserélő különböző folyamatokban való alkalmazását, még erősen szennyezett közegekhez is.

t25 plate 960x480

Elosztóterület

 

A hőátadás maximalizálása érdekében a lemez elosztóterülete biztosítja a folyadék egyenletes áramlását a teljes lemezfelületen. Az optimalizált áramláseloszlás csökkenti az eltömődés kockázatát és a nem egyenletes hőmérsékletű zónákat is, miközben a teljesítményszintet magasan tartja, szükségtelen energiaveszteség, karbantartási költségek vagy nem tervezett leállások nélkül.

A tömítések kulcsfontosságú alkatrészek a hőcserélő teljesítményének szempontjából. A tömítést és a lemezt tervezéskor egy egységként kezeltünk az optimális tömítési hatékonyság érdekében. Mindegyiket az adott hőcserélő-alkalmazásnak megfelelően alakítottuk ki. A megfelelő profil, szélesség, vastagság, valamint a polimer típusa és anyagösszetétele lényeges különbséget jelent a korai szivárgás, a szennyeződés vagy a lemezkárosodás megakadályozása szempontjából. Az Ön számára ez előnyöket biztosít a hosszabb tömítés-élettartam, a kevesebb állásidő és az alacsonyabb karbantartási költségek tekintetében.

Tömítésprofil

Tömítésragasztó

Speciális lemeztípusok

Duplafalú szerelt lemezes hőcserélők

Az olyan folyadékokkal való használatra tervezték, amelyek nem keveredhetnek össze. Megakadályozza, hogy a folyadék kiszivárogjon és érintkezésbe kerüljön a másik körben lévő folyadékkal.

Széles csatornájú lemezek

Ideális a rostokat vagy szemcsés anyagot tartalmazó folyadékokhoz. Úgy tervezték, hogy kiküszöbölje a szilárd anyagok feltorlódását a bemenet területén.

Tudjon meg többet a WideGap lemezes hőcserélőkről

Kazettás hőcserélők

Lehetővé teszik a maró és nehezen kezelhető folyadékok kezelését, szélesebb nyomástartomány mellett.

Tudjon meg többet a kazettás hőcserélőkről

Diabon® grafit nem fémből készült lemezek

Az olvasztott grafitból és a fluor-műanyagból álló kompozit kiválóan ellenáll a korrozív anyagoknak.

Tudjon meg többet a Diabon Grafit nem fémből készült lemezekről

.

A lemezes hőcserélők működése

A hőcserélő-technológia mögött álló koncepció meglehetősen egyszerű - az egyik közeg felmelegítése vagy lehűtése a két közeg közötti hőátadás segítségével.

A szerelt lemezes hőcserélőben a lemezeket elasztomer tömítésekkel látják el, amelyek lezárják a csatornákat és a közeget alternatív csatornákba irányítják. A lemezköteg egy keretlemez és egy nyomólemez közé van felszerelve, és a lemezösszekötő szorítócsavarok húzzák össze. A csatornalemezek és a nyomólemez a felső tartórúdon függenek, és az alsó vezetőrúd tartja őket a helyükön. Mindkét rúd egy tartóoszlophoz van rögzítve. Ez a kivitel lehetővé teszi a könnyű tisztítást és az egyszerű kapacitásmódosítást (lemezek eltávolításával vagy hozzáadásával).

How does a plate heat exchanger work?

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadási területe a keret és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorozatából áll, amelyek megtartják a nyomást. A lemezek között tömítések találhatók. A folyadékok általában ellenkező irányban áramlanak a hőcserélőn keresztül. Ez biztosítja a leghatékonyabb hőteljesítményt, és lehetővé teszi a nagyon szoros hőmérséklet megközelítést, azaz a kilépő technológiai közeg és a belépő szervizközeg alacsony hőmérsékleti különbségét.

Hőérzékeny vagy viszkózus közegek esetén az ellenáram felhasználható oly módon, hogy a leghidegebb folyadék a hőcserélőbe történő belépéskor találkozzon a legmelegebb közeggel. Ez minimálisra csökkenti a közeg túlmelegedésének vagy megdermedésének kockázatát.

A lemezek különböző sajtolási mélységekkel, különböző szögben alkalmazott halszálka-mintázattal és különféle formájú hullámosítással állnak rendelkezésre, amelyeket a gondos tervezést követően választottunk ki az optimális teljesítmény elérése érdekében. Az alkalmazástól függően minden termékcsalád speciális lemeztulajdonsággal rendelkezik.

Az elosztóterület biztosítja a folyadékok egyenletes eloszlását a teljes hőátadó felületen, és segítséget nyújt a pangó zónák kiküszöböléséhez, amelyek eltömődést okozhatnak.

Bár a lemezek közötti intenzív áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez, ennek következménye a nyomásesés. Hőtechnikai tervezőmérnökeink segíthetnek Önnek az alkalmazásához megfelelő modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában annak érdekében, hogy a berendezése maximális hőteljesítményt biztosítson minimális nyomásesés mellett.

Hagyományos szerelt lemezes hőcserélők

Higiénikus alkalmazások

Speciális alkalmazások