Iso-Mix External Drive (IMXD)

Az Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD) egy forradalmian új rendszer, amely lehetővé teszi a szárazkomlózási technológiák automatizálását és méretezését nagyobb sörmennyiségek esetén (100 - 5000 hl között). Az egyszerű és kompakt IMXD bármilyen komlóadagoló rendszerrel működik. Megakadályozza az aromavegyületek túlzott mértékű extrakcióját, minimalizálja a termékveszteséget és lehetővé teszi a hatékony CIP tisztítást. A rendszer optimalizálja az erjesztési, érlelési és hűtési folyamatokat is

阿法拉伐 Iso-Mix 外置驱动器(IMXD)-Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD)

Hatékony szárazkomlózás túlzott oxigénfelvétel nélkül

  • A berendezésben eltöltött hosszú időnek köszönhető a komlóaromák nagyon gyors eloszlása és extrakciója
  • Alacsony sörveszteség a szárazkomlózás során, mivel a komlót centrifugálással távolítják el
  • Csökken a szűrők és a technológiai vezetékek eltömődésének kockázata, mivel a komló homogenizálása megakadályozza az ülepedést és az eltömődéseket
  • A komló hatékony felhasználásának köszönhetően költségmegtakarítás érhető el, mivel a rendszer biztosítja a komló eloszlatását és extrakcióját
  • Megakadályozza, hogy a komló kikerüljön a centrifugából

Az IMXD olyan szárazkomlózási folyamatot biztosít, amellyel csökkenthető a berendezésben töltött idő, a termékveszteség és a technológiai problémák. Az IMXD szárazkomlózó berendezés további előnyei közé tartozik, hogy minimálisra csökkenti vagy kiküszöböli a szárazkomlózással kapcsolatos problémákat, például a vezetékek, a hőcserélők és az egyéb berendezések eltömődésének kockázatát, amely költséges gépleálláshoz vezethet.

.

Hogyan működik

Az Iso-Mix External Drive rendszer (IMXD) a rendkívül sikeres, alsó betáplálású Iso-Mix szárazkomlózó rendszer speciális verziója, amely napokról órákra csökkenti a szárazkomlózási folyamat idejét. Különösen alkalmas a sör közepes és nagy erjesztőtartályokban történő szárazkomlózásához.   

Az IMXD keverőt egy belső tengelyhez csatlakoztatott külső motor forgatja. Így nincs érintkezés a keringő folyadék és a keverő hajtóműve között, amely lehetővé teszi a rendszer számára a magas koncentrációban előforduló szilárd anyagok - például a keringő folyadékban található komlórészecskék - kezelését. 

Az IMXD keverőberendezés viszonylag alacsonyan helyezkedik el a tartályban, általában a kúpos szakaszon belül. Ez lehetővé teszi a keverő működtetését a tartály feltöltése és ürítése közben. Ez a konfiguráció lehetővé teszi, hogy a komlót homogén szuszpenzióként szállítsa a rendszer a tartályból a centrifugához. Ez elősegíti a centrifuga állandó terhelésének fenntartását, amely optimális szeparálási hatékonyságot és teljesítményt eredményez.  

A keringő részecskékkel, többek között a teljes pellettel szembeni magas tűrésnek köszönhetően az IMXD szárazkomlózó rendszer rugalmasságot biztosít a komló erjesztőbe juttatásának tekintetében. Nagy szilárdanyag-koncentráció esetén például a komlópelletből előre szuszpenzió készíthető egy kis tartályban, és ez egy pozitív térfogatkiszorítású szivattyú segítségével juttatható a keringtető csatornába, vagy gázfúvással - szén-dioxid felhasználásával - az egész komlópellet bejuttatható közvetlenül az erjesztőbe.  

Az IMXD szárazkomlózó berendezés felhasználható az erjesztési és hűtési folyamatok optimalizálására is, mivel a rendszer az élesztőt szuszpenzióban tartja az erjesztési folyamat során. Ez optimális kapcsolatot biztosít az élesztő és az erjeszthető cukrok között, és megakadályozza az élesztő leülepedését a tartály aljára az erjesztés során. Jellemző előnyök továbbá a kevésbé változó és csökkentett folyamatidő, valamint az extrakt hatékonyabb és következetesebb felhasználása. (A javulás mértéke az élesztőtörzsektől és az egyes söröknél alkalmazott technológiai feltételektől függ.) 

Az Iso-Mix/IMXD rendszer hozzájárul az élesztő állapotának és életképességének fenntartásához (vagy akár javításához) is. Az esetleges további nyírófeszültséget kompenzálja az élesztőre ható terhelés csökkenése, mivel az élesztő szuszpenzióban marad a teljes erjesztés alatt. Ez kiküszöböli annak kockázatát, hogy az élesztő lerakódjon a tartály aljára, és ezáltal kevés tápanyaghoz jusson. A lecsökkent SO2 és acetaldehid képződés (amelyek az élesztőt érő terhelésekhez kapcsolható közismert melléktermékek) is azt jelzi, hogy csökken az élesztőre ható mechanikai terhelés. 

.

Tudjon meg többet az IMXD szárazkomlózási technológiáról

Az Alfa Laval Iso-Mix External Drive hatékonyságáról, gyakorlati felhasználásáról és műszaki adatairól bővebb információt olvashat a termékismertető letöltését követően.

slavutich-brewery-case 640x360
.
Craft brewers 1920x480
Craft brewing solutions

Kézműves sörfőzés

Osztozunk a lelkesedésben

Adja hozzá szakértelmünket a kézműves sörfőzés iránti elhivatottságához. Keresse meg a lehetséges kihívásokat