Derítő rendszerek

A pigmentek és egyéb szennyeződések eltávolítása a nyers zsírokból és olajokból biztosítja a finomított olajtermékek küllemét, minőségét és stabilitását. Telepítsen egyedi nedves, száraz vagy kétlépcsős derítő rendszereket étolaj finomító üzemébe. Folyamatos kutatás és fejlesztésünknek köszönhetően derítési folyamatrendszereinket a megbízhatóság jellemzi.

Bleaching systems

Javítsa étolajainak minőségét, stabilitását és küllemét derítési technológiai rendszereinkkel.

 • Robusztus, megbízható derítő rendszerek széles választéka étolaj feldolgozási folyamatokhoz.
 • Magas olajminőség az Alfa Laval fő komponenseit tartalmazó teljes derítési rendszerekkel.
 • Maximális olajhozam és minimális közüzemi fogyasztás.
 • Könnyen kezelhető és karbantartható automatikus adagolással és vezérléssel.
A mérgező szennyező anyagok eltávolításával járó kihívások megmutatták számunkra, milyen egyértelmű előnyei vannak annak, ha olyan szakértőkkel beszélünk, akikkel egy hullámhosszon vagyunk.” - Niels Jørgen Eriksen, a Fiskernes Fiskeindustri termelési vezetője.
Nem csak rendkívül hatékony berendezéseket szállítottak nekünk, hanem javaslatokat is tettek arra vonatkozóan, hogyan hozhatjuk ki belőlük a legtöbbet.” - Andrey Nepochatov, a Prikolotnoye olajkitermelő üzem vezetője.

Árajánlat kérése

.

Alkalmazások 

Bio oil production 640x360

Hogyan működik

.

Hogyan működik a derítés az olajfinomításban

A modern olaj derítési eljárások a szennyeződések széles skáláját távolítják el, beleértve a különböző pigmenteket is. Ezek eltávolítása olyan fejlett eljárásokat igényel, amelyek különböző derítőszerek kombinációit használják a specifikus szennyeződések megkötésére, amelyeket aztán a derítőszerekkel együtt kiszűrnek. A hatékony derítés lehetővé teszi az olyan pigmentek eltávolítását, mint például:

 • karotinoidok és klorofill
 • oxidációs termékek bomlás és részleges eltávolítás révén
 • olyan szennyeződések, mint a szappanok és nyomfémek
 • foszfatidok nyomai
 • policiklikus aromás szénhidrogének
 • egyéb szennyező anyagok

Ahhoz, hogy a termék kereskedelmi szempontból eladható legyen, ezeket az anyagokat el kell távolítani belőle, mivel azok kedvezőtlenül befolyásolhatják a végtermék minőségét és stabilitását, és hatással lehetnek a későbbi folyamatok teljesítményére, mint például a foszfatidok a kétszer desztillált víz (DDW) esetében.

Az olajderítési folyamat

Egy tipikus derítési folyamat során az olajat derítőszerrel keverik, majd szűréssel szétválasztják. A telítődés után a szűrők regenerálásra váltanak, míg a friss szűrők folytatják a szűrési feladatot. A telített szűrők agyagot (derítőszert) tartalmaznak, amely még mindig rendelkezik némi derítőerővel. Előszűrésnek nevezzük azt a technológiát, amely során a friss agyaggal való keverés előtt a betáplált olajat telített szűrőn vezetik át. Ennek a technikának az alkalmazásával csökkenthető az agyagfogyasztás. Az előszűrés azonban csak száraz olajokkal működik, ezért nem mindig lehet alkalmazni.

Étkezési zsírok és olajok kétlépcsős derítése

A kétlépcsős derítési technika alkalmazása, például az olaj keverése különböző szerekkel, különböző hőmérséklet és nedvesség körülmények között, gyakran optimalizálja a derítési folyamatot, lehetővé téve a klorofill, vagy hasonló összetevők leghatékonyabb kivonását. A kétlépcsős derítés jellemzően két szűrési lépést tartalmaz, ami a legjobb eredményt biztosítja a leghalványabb és/vagy legnagyobb tisztaságú finom olajok (például kókusz- vagy szőlőmag) esetében. A beruházási költségek optimalizálása érdekében a kétlépcsős derítés egylépcsős szűréssel is alkalmazható, ami jelentős derítőagyag-megtakarítást eredményezhet például a pálma- vagy repceolaj feldolgozása során.

Általában a következő derítőszereket használják:

 • természetes derítőföldek, amelyek különösen hasznosak az állati zsírok kezelésében, bár korlátozott színcsökkentő hatásuk van
 • savval aktivált derítőföldek, amelyeket széles körben alkalmaznak mindenféle szennyeződés eltávolítására
 • aktív szén a poliaromás szénhidrogének, valamint a specifikus szennyezőanyagok széles körének eltávolítására
 • szintetikus amorf szilícium-dioxid, amelyet főként nedves deérítésben használnak, és a foszfatidok, nyomfémek és szappanok szelektív kivonására alkalmas
.

Ügyfeleink mondták

Fiskernes Fiskeindustri A.m.b.a.

Egy sor előzetes vizsgálat, teszt stb. elvégzése után, Niels Jørgen Eriksen termelési igazgató felügyelete alatt, a dán skageni Fiskernes Fiskeindustri A.m.b.a. az Alfa Lavalt bízta meg, hogy technológiai berendezéseket szállítson és telepítsen annak biztosítására, hogy a vállalat halolajtermékeiben nyomokban se legyenek toxikus szennyező anyagok.

Az Alfa Laval projekt megfelelt az igényeinknek, és az eddigi eredményekkel határozottan elégedettek vagyunk. A mérgező szennyező anyagok eltávolításával járó kihívások megmutatták számunkra, hogy egyértelműen előnyös, ha olyan szakértőkkel beszélünk, akikkel valóban egy hullámhosszon vagyunk."

- Niels Jørgen Eriksen, a Fiskernes Fiskeindustri termelési vezetője

Prikolotnoje olajkitermelő üzem

Az ukrajnai Harkov régióban található Prikolotnoye olaj extrakciós üzembe az Alfa Laval több modern finomítói berendezést szállított. A megrendelés részét képezte egy multi-adagolórendszerrel ellátott száraz derítő üzem is. A tervezés rugalmasságának, valamint az Alfa Laval műszaki tapasztalatának köszönhetően a vállalat saját ötleteit is beépíthette a rendszerbe.

Az Alfa Laval valóban meghallgatta, hogy mit szeretnénk. Nem csak rendkívül hatékony berendezéseket szállítottak nekünk, hanem javaslatokat is tettek arra vonatkozóan, hogyan hozhatnánk ki belőlük a legtöbbet. Gondoskodtak arról, hogy a speciális keveréssel és adagolással kapcsolatos elképzeléseinket is beépítsék. A rendszerben minden tökéletesen működik."

- Andrey Nepochatov, a Prikolotnoye extrakciós üzem vezetője

Várjon el többet derítő folyamatrendszerétől az étolaj minőségének és hozamának növelése érdekében

Válassza az Alfa Laval derítő rendszereit a pálma-, szója-, repce-, napraforgó-, kókusz-, pálmamag- és egyéb étolajok optimális finomításához. Megfelelő szakértelemmel és már bizonyított komponensek és berendezések széles választékából könnyű összeállítani az optimális derítési megoldást. Az Alfa Laval derítő rendszerei a betáp- és adagolórendszerektől a derítőreaktorokon át a szűrésig biztosítják a sikerhez szükséges rugalmasságot és testreszabhatóságot. A folyamatos kutatás és fejlesztés pedig lehetővé teszi, hogy a legfejlettebb fehérítő rendszerekkel dolgozhasson - az egyszerű, kézi vezérlésű, helyi szabályozási körökkel ellátott rendszerektől a teljesen automatizált üzemekig.

Töltse le rugalmas derítési megoldásokról szóló brosúránkat vagy lépjen kapcsolatba velünk ha további információkat szeretne kapni az Alfa Laval derítő rendszereiről.

.
.

Lépjen kapcsolatba velünk

A következők érdekelnek
Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.

.

A rendszereinkben használt legfontosabb étolaj feldolgozó berendezések 

Étolaj iparhoz kapcsolódó webinárium

Szakértőink megosztják az étolaj finomítási folyamatok optimalizálásához, a szennyeződések és illékony összetevők eltávolításához, a jobb termékminőséghez, biztonsághoz és hozamhoz kapcsolódó ismereteiket.

Webinar 640x360