Állati zsír feldolgozás | Alfa Laval

Állati zsír feldolgozás

Az utóbbi időben középpontba kerültek az állati zsírok és halolajok annak köszönhetően, hogy értékes omega3 telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Ezek fontosak az egészség megőrzéséhez, de az emberi szervezet nem képes előállítani őket. Az Alfa Laval olyan technológia és know-how egyedi kombinációját kínálja, amely értékes fehérjéknek állati és haltermékekből való kivonására alkalmas.

Animal and fish fat refining

Speciális kezelés

Az omega3 megőrzését célzó feldolgozás során gondoskodni kell a PCB-k (poliklorinált bifenilek), az esetleg visszamaradó DDT (diklór-difenil-triklóretán), valamint az esetenként jelenlévő POC-k (perzisztáló organikus vegyszerek) hatékony eltávolításáról.

Az Alfa Laval kémiai finomító rendszereket és más, a fent említett anyagok eltávolítására alkalmas speciális berendezéseket forgalmaz.

Frakcionált desztilláció

A frakcionált desztilláció alternatív, természetesebb módja Lényege a zsírok és olajok gondosan kontrollált körülmények között végzett kíméletes hűtése, amely lehetővé teszi a kemény zsírtartalom kristályosítását, így az viszonylag könnyen eltávolítható.

Cégünk biztosítani tudja a zsírok ilyen jellegű átalakításához szükséges kristályosító és szűrőberendezéseket.