Semlegesítő rendszerek

Javítsa étolajainak ízét, stabilitását és eltarthatóságát a nyersolajban lévő szabad zsírsavak hatékony eltávolításával. Semlegesítő rendszereink eltávolítják a szabad zsírsavakat és egyéb szennyeződéseket, amelyek hatással vannak az étolaj minőségére, állagára, küllemére, ízére és eltarthatóságára. Ezeket a rendszereket egyedi igényei szerint alakíthatja - legyen szó hideg, lúgos vagy miscella finomításról. Szennyeződésektől és nátronszappantól mentes nyersolajat kap.

Edible oil neutralization

A szabad zsírsavak megbízható, megfelelő semlegesítése hozzájárul a hatékony étolaj finomítási folyamatokhoz.

  • A robosztus rendszerkialakítás több üzemidőt és hosszabb élettartamot biztosít
  • Maximalizálja az étolaj minőségét, ízét, eltarthatóságát és hozamát
  • Növeli a működés megbízhatóságát és hatékonyságát
  • Minimalizálja az olajveszteséget és az üzemeltetési költségeket
  • Könnyen telepíthető, üzemeltethető és karbantartható

A hatékony lúgos finomításhoz megbízható semlegesítő rendszerek kellenek a szabad zsírsavak és a nyálkamaradványok eltávolításához, amelyek savassá és oxidációra hajlamossá teszik az étolajokat.

Az Alfa Laval semlegesítő folyamatrendszereivel dolgozva nyugodt lehet afelől, hogy optimalizált folyamatok növelik az étolaj finomítás termelékenységét és hozamát. Ezen felül biztos lehet abban, hogy globális szervizközpontjaink és partnereink a közelében vannak és mindenben támogatják Önt.

Kérjen árajánlatot

.

Hogyan működik

Minél nagyobb a szabad zsírsavak mennyisége, annál nagyobb kihívást jelent a tisztítási folyamat, és annál erősebb nátronlúg-koncentrációra van szükség a semlegesítésükhöz és eltávolításukhoz. Először a nyersolajat felmelegítik, savat adnak hozzá, összekeverik, nátronlúgot adnak hozzá, majd ismét összekeverik. Ezután ülepítőtartályokba kerül, ahol az olaj, illetve a szabad zsírsavak és egyéb szennyeződések közötti kötéseket megbontják.

Ezután a zsírokat és olajokat folyamatosan semlegesítik tárcsasoros szeparátorokkal. Általánosságban elmondható, hogy a zsírok és olajok semlegesítésére két módszer létezik:

Hosszú keverésű finomítási eljárás nyers szójabab- vagy repceolaj esetében

A szabad zsírsavak semlegesítése érdekében a felmelegített nyersolajhoz savat és lúgot adagolnak, és speciális keverőkkel ellátott ülepítőtartályokban tartják, ahol hosszabb ideig érintkezik a nátronlúggal. Az olajat ezután felmelegítik, és tárcsasoros szeparátorokba vezetik, ahol a szappancsapadékot és a mosóvizet egy lépésben választják ki a finomított olajból.

Multi-mix finomítási eljárás gyakorlatilag bármilyen olajhoz

Itt a nyersolaj rövid ideig érintkezik a nátronlúggal. Ezután egy vagy két mosási szakaszon megy keresztül. A gyapotmagolaj vagy a gyenge minőségű nyers zsírok és olajok feldolgozásakor egy második lúgos kezelésre, úgynevezett újrafinomításra van szükség.

Miután a semlegesítés befejeződött, az olajat átmossák. A mosóvizet ezután tárcsasoros szeparátorokkal távolítják el. Utána az olajat vákuumszárítóban szárítják. Az olajból kiválasztott szabad zsírsavakat és egyéb szennyeződéseket (cukrok, pigmentek és nyomfémek) továbbítják a downstream folyamatba, ahol a szappancsapadékot dolgozzák fel.   

Az Alfa Laval semlegesítő rendszereket kínál a gyapotmagolaj miscella-finomításához, valamint a napraforgó- vagy kukoricaolaj hideg-eljárásos finomításához is.

Szervizszolgáltatások

A globális szerviz és támogatás fokozza az étolaj feldolgozási folyamatok teljesítményét

Több mint 130 év tapasztalata. Szakértők a világ minden tájáról. Szervizközpontok közel 100 országban. Használja ki az Alfa Laval globális szervizhálózatának előnyeit, helyi szervizközpontokkal és partnerekkel világszerte.

Nincs még egy olyan technológiai rendszer szállító, amely ilyen széleskörű, részletesen átgondolt kínálattal rendelkezne a komponensek, rendszerek és szervizszolgáltatások terén. Mindig a közelben vagyunk, gondoskodunk rendszereiről és optimalizáljuk folyamatait az étolaj finomító üzem teljes életciklusa alatt.

.

Ügyfeleink

Az Imcopa szójaolaj-finomító üzem

A brazíliai Imcopa szójaolaj-finomító a nagyon magas gőzköltségek, valamint a vállalat meglévő üzemének gyenge hővisszanyerési kapacitása miatt döntött a korszerűsítés mellett.

Az Alfa Laval retrofit szolgáltatását kihasználva az Imcopa korszerűsített egy meglévő dezodorálót, valamint új semlegesítő és derítő vonalat, lemezes hőcserélőket, keverőket és egy PX 95 szeparátort telepített. Ez lehetővé tette a vállalat számára, hogy a finomító kapacitását napi 400 tonnáról 600 tonnára növelje. Ez a korszerűsítés és az Alfa Laval hőcserélői lehetővé tették az Imcopa számára, hogy a teljes termelési költséget több mint 3 USD/tonna olaj mértékkel csökkentse és így a beruházás kevesebb mint 2 év alatt megtérült.

A Bunge csoport

A Bunge csoport egy globális agrár- és élelmiszeripari vállalat. A csoport élelmiszeripari termékekkel foglalkozó részlege Latin-Amerika legnagyobb olajosmag-feldolgozója és a kiskereskedelmi piac legnagyobb palackozott olaj értékesítője. Ennek a pozíciónak a megerősítése érdekében a Bunge befektetett Latin-Amerika legnagyobb növényi olajfinomítójába. A Brazíliában található nagyüzem kapacitása napi 1200 tonna.

Az Alfa Laval felel a teljes finomítóért, amelynek része a semlegesítő szakasz két PX 110 szeparátorral, a derítés és egy komplett SoftColumn dezodoráló.

.
.

Kapcsolat  

Bővebb információ az Alfa Laval semlegesítő rendszerekről.  

A következők érdekelnek
Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.

.

A rendszereinkben használt legfontosabb étolaj feldolgozó berendezések 

Étolaj iparhoz kapcsolódó webinárium

Szakértőink megosztják az étolaj finomítási folyamatok optimalizálásához, a szennyeződések és illékony összetevők eltávolításához, a jobb termékminőséghez, biztonsághoz és hozamhoz kapcsolódó ismereteiket.

Webinar 640x360