Étolaj finomítási technológiák

A nyersolaj étolajjá finomítása mélyreható technológiai ismereteket igényel - a nyálkátlanítástól, a semlegesítéstől, a viaszmentesítéstől kezdve a derítésen és szagtalanításon át a GE és 3-MCPD csökkentésig. Az étolajgyártók világszerte az Alfa Laval szakismereteire támaszkodnak a szennyeződések és az illékony összetevők eltávolításában és a finomítási folyamatok optimalizálásában. Számíthat ránk az étolajok megfelelő aromájának, stabilitásának, megjelenésének és tápértékének biztosításában.

Fat and oil processing 640x360

Rendkívül megbízható, sokoldalú, könnyen kezelhető rendszerek minőségi étolajok gyártásához

  • Robusztus, megbízható és könnyen kezelhető komponensek, berendezések és rendszerek széles választéka étolaj feldolgozáshoz
  • Elméleti és gyakorlati szakértelem a berendezések, alkalmazások és innovatív megoldások terén
  • Hatalmas tapasztalat az étolaj-feldolgozó rendszerek tervezése, telepítése, üzembe helyezése, szervizelése és támogatása terén
  • Magas termékminőség és hozam, alacsony termékveszteség és üzemeltetési költség
Az Alfa Laval teljes mértékben felelősséget vállal és nem kell aggódnom semmi miatt." - Henk Vedder, karbantartási vezető, Cargill, Amszterdam.
Az Alfa Laval szakemberei valóban tudják, mikor mit kell tenni, hogyan kell megjavítani a dolgokat és kezelni a felmerülő problémákat. Mindig az Alfa Lavalt keressük a vásárlást követő szerviz és karbantartási ügyekben. - Haji Matan Ibrahim, Kilang Sawit Bukit Bandi malomigazgató/főmérnök. 
Rendszeres támogatást kapunk az Alfa Laval csapatától, elégedettek vagyunk velük.” - Ramhari Gaikwad, műszaki vezető, Shalimar Nutrients.

Kérjen árajánlatot

Hozza ki a legtöbbet a nyersolajból már bizonyított étolaj-finomítási megoldásainkkal, amelyek optimális minőséget, élelmiszerbiztonságot és maximális hozamot biztosítanak.

Az Alfa Laval több mint 3700 szabadalommal rendelkezik, amelyek közül mintegy 140 kifejezetten étolaj előállítási technológiákhoz kapcsolódik. Folyamatosan foglalkozunk a kutatás-fejlesztéssel, hogy az alapvető komponensek és a berendezések olyan innovatív technológiát biztosítsanak, amely optimalizálja ügyfeleink folyamatait.

Akár komplett étolaj finomító rendszert keres, akár komponensekre és berendezésekre van szüksége meglévő technológiai vonalainak korszerűsítéséhez, biztos lehet benne, hogy mi tudunk segíteni. Biztosítjuk az optimális tervezést, megbízhatóságot, egyszerű használatot, magasabb termékminőséget, alacsonyabb termékveszteséget és költségeket, minimalizált hulladékot, globális szakértői hátteret és helyi szervizt. Mindezek hozzájárulnak a magasabb bevételhez és az alacsonyabb életciklus költségekhez.

Kínálatunk étolajgyártó technológiai vonalakra

Tisztítás után (sajtolt olajok esetében) az olaj az alábbiak szerint finomítható.

Edible oil process line portfolio.jpg

A nyersolajat ezután vagy a fizikai finomító vonalon speciális nyálkátlanításra, vagy a kémiai finomító vonalon vizes nyálkátlanításra, vagy közvetlenül semlegesítésre szállítják. A kémiai finomítás során a szabad zsírsavak vizes szappant hoznak létre, amelyet aztán szeparátorok távolítanak el az olajból. A fizikai finomító vonal csak néhány szennyeződést (főként foszfatidokat, más néven foszfolipideket vagy nyálkákat) távolít el az olajból. Egyes olajok, például a napraforgó- és a kukoricaolaj, viaszmentesítésen mennek keresztül, hogy elérjék az előírt hidegstabilitást, vagyis hogy alacsony hőmérsékleten is képesek legyenek megőrizni tisztaságukat. A derítési folyamat további szennyeződéseket, például fémeket, szappanmaradványokat és színező anyagokat távolít el. Végül, az eltarthatósági idő meghosszabbítása érdekében az olaj szagtalanításon megy keresztül, hogy a maradék színezék, a nem kívánt ízt kölcsönző összetevők és a peroxidok termikus bomlása meginduljon. Az illékony vegyületeket (főként a zsírsavakat) gőzzel, körülbelül 240-260 °C-on, vákuum alatti sztrippeléssel távolítják el. Fizikai finomítás során értékes melléktermékként zsírsavdesztillátum keletkezik, ami a kémiai finomítás során sokkal kevésbé történik.

Végül, de nem utolsósorban, használja ki a kiszolgálórendszereink előnyeit, hogy tovább csökkentse az étolaj finomító üzem működési költségeit - legyen szó akár elektromos áramról, technológiai vízről, gőzről, fűtő- és/vagy hűtőközegről. 

Referenciák

Az étolaj feldolgozás optimalizálása

A nyersolaj étolajjá történő finomítása mélyreható technológiai ismereteket igényel - a nyálkátlanítástól, a semlegesítéstől, a viaszmentesítéstől a derítésig és a szagtalanításig, valamint a GE és 3-MCPD csökkentéséig.

degumming-for-edible-oil 640x360
.

Esettanulmányok angol nyelven:

.

Hadd segítsünk

Olyan megbízható partnert keres, aki megérti az Ön vállalkozását, annak kihívásait és lehetőségeit? Bízzon az Alfa Lavalban, hogy megoldásokat kínálhassunk a legfontosabb kihívásokra, és optimalizálni tudjuk étolaj gyártási folyamatait.

A következők érdekelnek
Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.

Az Alfa Laval étolaj finomító berendezéseinek alapja:

Étolaj iparhoz kapcsolódó webinárium

Szakértőink megosztják az étolaj finomítási folyamatok optimalizálásához, a szennyeződések és illékony összetevők eltávolításához, a jobb termékminőséghez, biztonsághoz és hozamhoz kapcsolódó ismereteiket.

Webinar 640x360