VO

Az Alfa Laval növényi olaj szeparátorait folyamatosan korszerűsítjük az anyagok, mechanikai kialakítás és folyadékdinamika fejlesztéseiből származó előnyök kihasználása érdekében. A VO kis- és középméretű szeparátorok folyamatos nyálkátlanításra, semlegesítésre és mosásra szolgálnak.

VO植物油分离高速离心机

A VO szeparátorok egyszerű, robosztus és jól bevált, nyitott kialakítású koncepción alapulnak és könnyű a karbantartásuk. A kialakítás csökkenti a nyomásesést a szeparátorban, így alacsony terméknyomás szükséges.

A VO típusok dobjai kifejezetten zsíros olajok szeparálására készültek. A geometria minimális nyomásesést és nagy áramlási sebességet tesz lehetővé, a kivezetések álló hámozóeszközökkel vannak ellátva a különböző fázisok eltávolításához. A könnyű fázison a hámozóeszköz egy rögzített hámozótárcsa, míg a nehéz fázison a hámozóeszköz szabályozható.

A nehéz fázis hámozóeszközének átmérője könnyen szabályozható, a hámozócsövek hosszúságának változtatásával. Ez lehetővé teszi a szeparátor határfelület pozíciójának szabályozását a tárcsasorban, ami megkönnyíti az optimális szeparálást.

A munkakörnyezet figyelembevételével a VO szeparátor kínálat úgy lett kialakítva, hogy alacsony zajszinteken működjön. Ezt gumi csillapítású csapágyszerelvénnyel és alacsony szélzajhoz tervezett külső dobkialakítással érjük el.

Hogyan működik

Centrifugális erő hatására megy végbe a szeparálás a tárcsasorban (1), ami a nehezebb részecskéket (nehéz fázis és iszap) a dob pereme felé kényszeríti, az ürítés pedig automatikusan történik a nyílásokon (2) keresztül, miközben a könnyű fázis a dob közepe felé áramlik.
A nehéz fázist szivattyú emeli ki a szeparátorból a tetején található nehéz fázis kivezetésen (3) keresztül. Hasonló módon a könnyebb olajat szivattyú emeli ki további feldolgozás céljából, a szeparátornak szintén a tetejére szerelt külön könnyű fázis kivezetésen (4) keresztül.