PX

A PX tárcsasoros szeparátorok kizárólag különböző növényi olajak és állati zsírok folyamatos nyálkátlanítására, semlegesítésére, paraffinmentesítésére és mosására szolgálnak kis-, közép- és nagy teljesítményű üzemek számára.

PX 工业离心机-PX industrial centrifuge

A PX kínálat egyedi, félhermetikus kialakítású. A hermetikus, alulról történő betáp biztosítja, hogy az alapanyag kíméletesen, roncsolásmentesen gyorsuljon fel a dob teljes fordulatszámáig. Az áramlási terület nagyobb lett a lehető legkisebb betáp nyomásesés érdekében. A nehéz és könnyű fázisok ürítőnyílásai nyitottak, ami csökkenti a nyomásesést a szeparátoron keresztül. A gép betápnyomás igénye ezért alacsony.

A kivezetések álló hámozóeszközökkel vannak ellátva a különböző fázisok eltávolításához. A könnyű fázison a hámozótárcsa rögzített, míg a nehéz fázison a hámozócsövek szabályozhatók.

A nehéz fázis kivezetésén a kezelő egy pozicionáló szabályozásával tudja csökkenteni vagy növelni a hámozócsövek hámozási átmérőjét. Ez a szabadalmazott újítás lehetővé teszi a szeparátor határfelület pozíciójának szabályozását működés közben, ami megkönnyíti az optimális szeparálást.

A munkakörnyezet figyelembevételével a PX szeparátorok kialakítása alacsony zajszintet biztosít. Ezt gumi csillapítású csapágyszerelvénnyel, köpenyes vázzal és alacsony szélzajhoz tervezett külső dobkialakítással értük el.

Hogyan működik

A leválasztandó olaj egy csőtengelyen keresztül alulról kerül a szeparátor dobba és ott lép a tárcsasorba. A nehéz fázis és a nehéz iszap a dob pereme felé szorul, míg a könnyű fázis a dob közepe felé áramlik, ahonnan további feldolgozás céljából távozik. A nehéz fázis egy felső tárcsán keresztül kerül egy kamrába, ahol szabályozható hámozó eszköz szivattyúzza ki a szeparátorból. Az iszap az iszaptérben gyűlik össze, majd szakaszosan és automatikusan ürül. Az ürítés hidraulikán keresztül történik, amely előre beállított megfelelő időközönként arra kényszeríti a csúszó dobfeneket, hogy ürítsen, és megnyissa az iszap nyílásokat a dob peremén. Az iszap a vázban gyűlik össze, és ciklonon keresztül hagyja el a szeparátort.