Convap kapartfalú elpárologtató
A Convap® szimplafalú, kétfázisú, kapartfalú bepárló hatékonyan alkalmazható viszkózus és lerakódásra erősen hajalmos anyagok esetén. Kifejezetten arra terveztük, hogy a termékeket hatékonyan koncentrálja rendkívül magas szárazanyag-tartalomig.
- A Convap lényegében zéró nedvességtartalomig képes a folyadékokat feldolgozni.
- A folyamatos kaparóhatás és a nagy turbulencia lenyűgöző hőátadási együtthatót biztosít a nagy szárazanyag-tartalmú anyagok koncentrálásakor.
- A Convap olyan nagy viszkozitású és lerakódásra erősen hajlamos anyagokat kezel, amelyekre más bepárló megoldások nem képesek.
- A vákuum segítségével megőrizhetők az értékes szín-, íz- és tápanyagtartalmú termékösszetevők.
- A függőleges kialakítás miatt kicsi a helyigénye.
A Convap® bepárlókat élelmiszerek és más termékek szárítására használják. Különösen alkalmasak olyan anyagok feldolgozásához, amelyeket már valamilyen módon elősűrítettek, és amelyek ezáltal túl viszkózussá váltak. A Convap® sok esetben akár 99%-os szárazanyag-koncentrációra is képes. A folyamatos kaparóhatás megakadályozza a lerakódások kialakulását, biztosítva a megbízható termikus teljesítményt nagy hőmérsékletkülönbség mellett. Ez a hatékonyság javítása mellett segíti a hőérzékeny termékek minőségének megőrzését.
Kapcsolódó termékek
Szervizszolgáltatások
Contherm szervizszolgáltatások
Az Alfa Laval, mint szervizpartner biztosítani tudja, hogy Contherm kapartfalú hőcserélője mindig a legjobb teljesítményt nyújtsa.
- Egyszerű telepítés
- Biztonságos üzembe helyezés
- Nincs váratlan leállási idő
- Csökken a teljes tulajdonlási költség
- Korszerűsítse kapartfalú hőcserélőjét, hogy többet érjen el
Bővebben
A kapartfalú bepárló működési elve
A Contherm® hőcserélőkhöz hasonlóan a terméket a Convap® berendezésbe is a henger alsó végén szivattyúzzák be. A fűtő- vagy hűtőközeg a hőátadó fal és a szigetelt köpeny közötti gyűrűs térben áramlik. A forgó lapátok által biztosított mechanikus keverés megteremti a hatékony hőátadáshoz elengedhetetlen feltételeket.
A kaparó lapátok folyamatosan eltávolítják a vékony termékfilmet az aprólékosan megmunkált hengerfalról. A Convap rotor centrifugális hatása, amelyet a készülék felső végén lévő motor hajt, a nehezebb folyadékcseppeket a hengerfalra nyomja. Ez a hatás biztosítja a hőátadó felület folyamatos nedvesítését és megakadályozza a termék ráégését.
Több, mint gondolta volna
A kihívásokat rejtő termékek folyamatos feldolgozásához a teljes Contherm® termékcsalád számos lehetőséget kínál. Valójában ma az Alfa Laval az egyetlen gyártó a piacon, aki ellenálló megoldást tud kínálni mind dupla, mind szimpla kapartfalú hőcserélőkkel.
Tudjuk, hogy nincs két azonos vevői igény. Ezért a Contherm® hőcserélők mindig teljes mértékben a tervezett alkalmazáshoz igazíthatók. A végeredmény több: nagyobb kapacitás, nagyobb hatékonyság és - ami a legfontosabb - nagyobb nyereség. Ha vállalkozásáról van szó, ki ne szeretne többet?
Viszkózus termékek
Contherm® termékcsaládunk megoldást kínál bármilyen típusú, kihívást jelentő viszkózus folyadék folyamatos feldolgozására. Akár alacsony, közepes, vagy rendkívül magas viszkozitású termékekről van szó, a Contherm® termékcsaládnak mindig van olyan tagja, amely megfelel az elvárásoknak.
Alkalmazás például a következő termékek gyártása során lehetséges: ketchup, majonéz, hummusz, csokoládékrémek, gyümölcsös pitetöltelékek, mártások és szószok, felvert/szellőztetett termékek, mogyoróvaj, pizzaszószok, pudingok, salátaöntetek, salsa- és taco-töltelékek, szendvicskrémek, kenyértészta, mechanikusan kicsontozott hús (MDM), zselatin, omlett, bébiétel, nugát, bőrápolók, samponok, édesgyökér, stb.
Hőre érzékeny termékek
A kapartfalú hőcserélők ideálisan alkalmazhatók olyan hőre érzékeny termékekkel, amelyek más típusú hőcserélőkben hajlamosak a lerakódásra. Széleskörű választékunkban bármilyen kihívást jelentő hőre érzékeny termék feldolgozásához talál megoldást.
Lehetséges alkalmazási területek: folyékony és felvert tojástermékek, húsemulziók, gyümölcskészítmények és gyümölcspürék, krémsajtok, tejsavófehérjék és még sok más.
Kristályosodó termékek és fázisváltozás miatti kihívásokkal járó alkalmazások
Az íz, a szín és/vagy a textúra megőrzése különleges kihívást jelent a kristályosodó termékek gyártói számára. Az Ön vállalkozásával is együtt dolgozunk, hogy megtaláljuk a folyamatra megfelelő optimális Contherm® megoldást.
Alkalmazás például a következő termékek gyártása során lehetséges: kávé/teakivonatok, jégkrémek és cukormázak, cukorkoncentrátumok, margarinok, zsiradékok, krémek, zselatinfőzet, zsír, fondant, kekszkrémek, oldószerek, zsírsavak, vazelin, sör, bor, stb.
Részecskéket tartalmazó termékek
A Contherm® megoldások mindig az adott feladat specifikációinak megfelelően készülnek. Akár nagy, kis vagy vegyes méretű részecskéket tartalmazó termékeket dolgoz fel, akár szilárd részecskéket tartalmazó vagy nem tartalmazó termékek között kell átállnia, a Contherm® berendezés az igényekhez igazítható.
Alkalmazás például a következő termékek gyártása során lehetséges: hús, csirkedarabok, halliszt, állateledel, lekvárok és konzervek, gyümölcsjoghurt, különféle gyümölcskészítmények, rizspuding, zöldségdarabok, stb.
Ragacsos termékek
Sok hőcserélő korlátozottan tud üzemelni, ha ragacsos folyadékokat kezel. A Contherm® számára azonban ez soha nem jelent problémát. A Contherm® hőcserélők akár rendkívül ragacsos termékek feldolgozására is képesek, az élelmiszerektől a szépségápolási termékekig.
Alkalmazás például a következő termékek gyártása során lehetséges: karamell, sajtmártások, lecitin, feldolgozott sajtok, cukrászati termékek, élesztőkivonatok, gumik, zselatin, smink kozmetikumok, fogkrém, keményítő, stb.