Compabloc

A Compabloc piacvezetőnek számít a hőcserélők területén, mivel világszerte 30 000-nél is több ilyen berendezés üzemel magas követelményeket támasztó alkalmazásokban. A lézerrel hegesztett konstrukció rendkívüli megbízhatóságot biztosít a maró közegekkel, a magas nyomáson, illetve a magas hőmérsékleten működő alkalmazásokban. A Compabloc a hagyományos csőköteges megoldásokhoz képest 3-5x magasabb hőhatékonyságot kínál, kompaktabb kivitel és sokkal egyszerűbb telepítéssel és szervizelhetőséggel.

Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger

Fedezze fel, hogyan növelheti a fenntarthatóságot

  • A kimagasló hőátadás és a minimális szennyeződés kombinációja kivételes hőhatékonyságot és energiamegtakarítást eredményez.
  • A rugalmas áramlási konfigurációknak köszönhetően az aszimmetrikus folyadékáramok is könnyen kezelhetők.
  • Az egy berendezésen belüli hőmérséklet-keresztezés maximalizálja az energia-visszanyerést, csökkenti az energiaszámlákat, és növeli a teljesítményt.
  • 100%-osan tisztítható mechanikusan, nincsenek olyan rések, amelyek korróziós problémákat okozhatnak.
  • A lézerrel hegesztett lemezek rendkívüli megbízhatóságot biztosítanak.

Az Alfa Laval Compabloc jól bevált megoldás a hatékony hőátadási feladatok elvégzésére a maró közegekkel üzemelő, illetve a nyomásra vagy hőmérsékletre vonatkozóan magas követelményeket támasztó alkalmazásokban. A berendezéssel együtt Ön hozzáférést kap az egyetlen olyan beszállító támogatásához is, amely kimagasló áramlástechnikai szakértelemmel és tapasztalt szakértők globális hálózatával rendelkezik. Energiahatékony és megbízható technológia, valamint egy partner, amelyre hosszú távon is számíthat - ez biztosítja az Ön számára a fenntarthatóság növelését.

Az Alfa Laval Compabloc szervizelése

Tekintse meg szervizszolgáltatásainkat, valamint hasznos tanácsainkat arra vonatkozóan, hogyan lehet a Compabloc berendezés megfelelő állapotát fenntartani.

engineer wearing hard hat and safety glasses holding laptop in front of pipes and blue sky

HEXpert kiválasztó program

Találja meg gyorsan az ideális hőcserélőt nagy követelményeket támasztó folyamataihoz. Töltse ki az alkalmazás adatait, és öt percen belül testreszabott ajánlást kaphat egy hatékony hőcserélő megoldásra.

male Asian engineer wearing hard hat and safety glasses holding ipad infront of industrial plant

Ismerje meg a Compabloc+ berendezést

A Compabloc termékcsalád elismerten hatékony, költséghatékony és megbízható teljesítménye már a magasabb nyomással járó feladatokhoz is elérhető. Ismerje meg az új Compabloc+ berendezést, amely az innovatív tömítési koncepciónak köszönhetően lehetővé teszi a biztonságos működést akár 60 bar nyomásig.

male and female engineers standing next to alfa laval compabloc welded plate heat exchanger
.

Találkozzon szakértőinkkel

Növelje a fenntarthatóságot

A hőcsere bajnoka

Megfelelő támogatás a fenntarthatóság fokozásához

A fenntarthatóság fokozása hegesztett megoldásokkal

6 ok a piacvezető berendezés kiválasztására

Elismert megbízhatóság

Az emberek egyetlen egyszerű okból választják az Alfa Laval Compabloc berendezéseket. Mert működnek. Bizonyíték erre a több mint 30 000 telepített berendezés. Jól bevált gyártási és műszaki megoldásaink kimagasló megbízhatóságot és hosszú élettartamot eredményeznek. Számos, évtizedek óta folyamatosan üzemelő Compabloc berendezésünk még mindig csúcsteljesítményen működik.

Megoldás a fenntarthatóság fokozására

Ha a Compabloc-ot hővisszanyerésre használják, a berendezés kiváló hőhatékonysága magasabb hővisszanyerést, alacsonyabb tüzelőanyag-fogyasztást és csökkentett CO2-kibocsátást eredményez.

Egyszerűsített karbantartás a magasabb teljesítmény érdekében

Az eltömődés minimálisra csökkentett kockázata lehetővé teszi, hogy a Compabloc a hagyományos hőcserélőknél lényegesen hosszabb tisztítási intervallumokkal működjön, csökkentve ezzel az élettartamra számított karbantartási költségeket. Ez az egyetlen hegesztett hőcserélő, amelyben mind a meleg, mind a hideg csatorna teljes mértékben tisztítható vízsugárral, és minden tisztítás után ismét 100%-os teljesítménnyel üzemel.

Megnövekedett termelés és csökkentett telepítési költségek

A fűtési vagy hűtési folyamatok szűk keresztmetszetei gyakran hatékonyabb hőcserélőkkel küszöbölhetők ki. A kompakt méretű Compabloc lehetővé teszi a nagyobb teljesítmény elérését ugyanakkora helyen, illetve használatával hely szabadítható fel más típusú berendezések számára. Ez egyben alacsonyabb telepítési költségeket is jelent.

Néhány hónapos megtérülési idő

A kimagasló energiahatékonyság az alacsony telepítési és karbantartási költségekkel együtt biztosítja, hogy a Compabloc más technológiáknál - például a csőköteges vagy az egyéb típusú hegesztett lemezes hőcserélőknél - jelentősen rövidebb megtérülési időt nyújtson. A berendezés gyakran néhány hónap alatt behozza az árát.

Bármely feladatra alkalmas

A Compabloc széles méretválasztékban kapható, és testreszabható az egyedi üzemeltetési és telepítési feltételekhez. Gyakorlatilag bármilyen préselhető és hegeszthető anyagból előállítható.

Alkalmazási területek

Kondenzáció

A Compabloc rövid áramlási útja és nagy keresztáramú területe alacsony nyomásesést és kimagasló hatékonyságot biztosít, így ideális a kondenzációs feladatok ellátására. A magas hőátadási együttható és az alacsony eltömődési kockázat a legjobb választássá teszi a Compabloc-ot a hosszú távú hatékonyság és az egyenletes teljesítmény eléréséhez. A Compabloc a kondenzációs feladatokat a hagyományos megoldásoknál 2-4-szer hatékonyabban végzi el. A gőz a berendezés tetején lép be, és a hideg lemezeken kondenzálódik, miközben áthalad a lemezkötegen. A kondenzátum alul távozik. Ha a gőz nem-kondenzálódó gázokat tartalmaz, az Alfa Laval a kondenzoldalon kétjáratos elrendezést alakíthat ki, amely lehetővé teszi a gáz/folyadék elválasztást a Compabloc-on belül, így nincs szükség külön szeparátorra. A kondenzáció az első járatban megy végbe. A nem-kondenzálódó gázok túlhűtésére a második járatban kerül sor, amely páraleválasztóként is szolgál.

Industrial pipes with blue sky and white clouds

Folyadék-folyadék fűtési és hűtési alkalmazások

A csőköteges hőcserélőknél 3–5-ször hatékonyabban működő Compabloc ideálisan használható folyadék-folyadék üzemű hőcserélőként (fűtésre, hűtésre vagy hőcserélésre). A Compabloc használatával jelentős energiamegtakarítás érhető el, mivel egyetlen berendezésben létrejön a hőmérséklet-keresztezés, és a hőmérséklet-közelítés elérheti a 3° C-ot (5,4 °F) is. A rugalmas áramlási konfigurációnak köszönhetően a Compabloc könnyedén kezeli az aszimmetrikus folyadékáramokat is. Mivel ezt a kis súlyú berendezést függőlegesen telepítik, a telepítése problémamentesen elvégezhető.

Engineer wearing hard hat seen from behind walking into the setting sun at industrial plant

Compabloc, mint újraforraló

Kiváló hőhatékonyság, kompakt méret, alacsony statikus fejmagasság, minimális eltömődési kockázat és egyszerű tisztítás - ezek azok a jellemzők, amelyeknek köszönhetően a Compabloc ideálisan működik újraforralóként. Termoszifonként vagy kényszerkeringtetésű újraforralóként használható. A Compabloc berendezéssel egyszerűen növelhető az újraforralási kapacitás, mivel használatával az azonos méretű hagyományos hőcserélő kapacitásának akár kétszerese is elérhető, és csökkenti a desztillációs torony telepítési költségeit is. A kompakt méretnek köszönhetően a fennmaradó anyagmennyiség és a folyadék berendezésben töltött ideje nagyon alacsony a hagyományos hőcserélőkhöz képest. Ez csökkenti a folyadék termikus lebomlásának kockázatát. A folyamat gyorsabban elkezdődik, és alacsonyabb költségekkel jár a szokásostól eltérő technológiai folyadék használata.

industrial open/closing wheel and pipes

Hogyan működik

.

Compabloc - Exploded view

 

A Compabloc hőcserélő egy köteg hullámosított hőátadó lemez köré épül, amelyek rozsdamentes acélból vagy más korrózióálló anyagból készülnek, és lézerrel úgy vannak összehegesztve, hogy alternatív csatornákat alkossanak.

A forró és a hideg áramok alternatív csatornákon folynak keresztül. A hullámosított lemezminták nagy turbulenciát hoznak létre, ami a csőköteges hőcserélőkhöz képest 50-80%-kal kisebb hőátadási területen jelentősen nagyobb általános hőátadási hatékonyságot eredményez. Az áramlási turbulencia csökkenti a szennyeződés lerakódását is. A Compabloc egyedi lemezkialakítása kiküszöböli a holt zónákat.

A Compabloc-ban lévő két folyadékáram egyjáratú, illetve terelőlemezek használatával többjáratú kialakításként is konfigurálható. A járatok száma a meleg és a hideg oldalon egymástól függetlenül megválasztható, lehetővé téve a hőátadás optimalizálását még abban az esetben is, ha az áramlási sebesség az egyes oldalakon nagyon eltérő. Ennek az egyedülálló rugalmasságnak köszönhetően a Compabloc mindig pontosan az adott feladathoz optimalizálható. A terelőlemezek ellenállnak a teljes vákuumnak, és az üzemi feltételek jövőbeni megváltozása esetén átrendezhetők.

A Compabloc hőcserélők ellenáramú berendezések és hőmérséklet-keresztezési programmal (egyetlen berendezésen belül) működhetnek, ahol a hőmérséklet közelítés elérheti a 3°C-ot (5.4°F). Ez maximalizálja az energia-visszanyerést. A kis méret és a könnyű súly lehetővé teszi a Compablocs telepítését bárhová, például a desztillációs oszlopok tetejére vagy a tartószerkezetekre függesztve.

Compabloc - 1-járatú kondenzátor

Compabloc - 2-járatú kondenzátor

Compabloc folyadék-folyadék

Compabloc újraforraló

.

Megnövelt kapacitás és csökkentett károsanyag-kibocsátás

A belgiumi Dow Wolff Cellulosics két Alfa Laval Compabloc kompakt hőcserélőt telepített különféle feladatok elvégzésére az üzem egyik oldószer-visszanyerő oszlopába.

Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger operating as reboiler in the solvent recovery column at Dow Wolff Cellulosics

Kisebb helyigény. Alacsonyabb költségek. Nagyobb arányú hővisszanyerés.

Egy ázsiai petrolkémiai vállalat, amely aromákban gazdag folyadékáramból extrahál benzolt és toluolt, növelni akarta a termelési kapacitást, azonban a rendelkezésre álló hely szűkös volt.

Petrochemical plant at night

Egy finomítóüzem módszere az energiahatékonyság növelésére

A folyamatosan a fenntartható eljárások bevezetésére törekvő Petronas vállalat beruházott az élvonalbeli energiahatékony technológiába.

Asian oil refinery worker infront of an installed Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger

További esettanulmányok

.

Egyedülálló jellemzők

A Compabloc egy versenytárs nélküli piacvezető berendezés, amely kiemelkedik a többi hőcserélő közül - ideértve az egyéb blokkos típusú kiviteleket is. Egyedisége a hőcsere terén szerzett évtizedes tapasztalatainkon alapuló szabadalmazott innovációinknak köszönhető. Ezek a funkciók együttesen megbízhatóbb és hatékonyabb teljesítményt eredményeznek, és segítséget nyújtanak Önnek az energiamegtakarítás és a fenntarthatóság növeléséhez. 

Alfa Laval C-weld
C-weld™

Kiváló tisztítás és fokozott teljesítmény

A lemezek mentén végighúzódó lézeres hegesztés garantálja az akadálymentességet és a korrózió elleni védelmet.

Bővebben 

Alfa Laval SmartClean
SmartClean™

A lerakódott anyagok gyors és hatékony kiöblítése

A lemezek szélénél található Free-flow (szabad áramlású) csatorna biztosítja a lerakódások hatékony eltávolítását.

Bővebben 

Alfa Laval Xcore
XCore™

Továbbfejlesztett kivitel a magasabb nyomásokhoz

A magas nyomásnak ellenálló, tisztítható lemezmintázat, amely fokozza a mechanikai szilárdságot a hőteljesítmény növelése érdekében.

Bővebben 

ALOnsite
ALOnsite™

Minőségi támogatás az Ön telephelyén

Szakképzett mérnökök által nyújtott valódi helyszíni szervizszolgáltatás - a világ bármely pontján.

Bővebben 

Az Alfa Laval energia divíziójának hírei a LinkedIn-en

Kövesse hírfolyamunkat, hogy naprakész információi legyenek megoldásainkról.

Blue sky white cloulds Linkedin logo