Ipari sorozat

Ipari szerelt lemezes hőcserélőink széles választéka minden iparágban és számos különböző alkalmazásban használható, a fűtéstől és hűtéstől kezdve a hővisszanyerésen át a kondenzációig és az elpárologtatásig. Folyamatosan törekszünk a termékválaszték bővítésére és korszerűsítésére, új teljesítménykritériumok hozzáadásával és nagyobb mértékű rugalmasság biztosításával. Amit ma „következő generáció”-nak hívunk, hamarosan a teljes Alfa Laval Ipari termékkínálatban a standard kategóriába tartozik.

Industrial Alfa Laval plate and gasketed plate heat exchangers

Normateremtés a hatékonyság, a megbízhatóság és szervizelhetőség szempontjából

 • Kimagasló energiahatékonyság
 • Rugalmas - az alkalmazások széles köréhez konfigurálható
 • Optimális teljesítményt biztosít az egyedi követelményeket támasztó speciális alkalmazásokban
 • Egyszerűen telepíthető
 • Jól szervizelhető

Ipari lemezes hőcserélőink energiatakarékosak, kompaktak, egyszerűen karbantarthatók, rugalmasan igazíthatók a kapacitásváltozásokhoz, és viszonylag alacsony tőkebefektetést jelentenek. A különböző méretek, a lemezek- és tömítések anyaga, valamint a kiegészítő elemek tekintetében számos opció közül lehet választani. Ez azt jelenti, hogy kifejezetten az Ön alkalmazásához tervezhetők és konfigurálhatók a berendezések, a legegyszerűbb feladatoktól a legnehezebbekig, ahol a teljesítményre és a dokumentációra vonatkozó követelmények egyaránt magasak.

.

Normateremtő innovációk

Bemutatjuk a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőit. Ismerje meg, hogy a szerelt lemezes hőcserélők következő generációja hogyan biztosítja Önnek a magasabb hatékonyságot, a fokozott megbízhatóságot és a jobb szervizelhetőséget.

Demand new standards Webbanner EN

Szüksége van BIM fájlokra?

Az Alfa Laval hőcserélői már elérhetők a BIM objektumok digitális infrastruktúrájában. Az épületinformációs modellező (BIM) fájlok előnézete és letöltése a hőátadási megoldásokhoz.

header tools 640x360
.

Hogyan működik 

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadási területe a keret és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorozatából áll, amelyek megtartják a nyomást. A lemezek között tömítések találhatók. A folyadékok általában ellenkező irányban áramlanak a hőcserélőn keresztül. Ez biztosítja a leghatékonyabb hőteljesítményt, és lehetővé teszi a nagyon szoros hőmérséklet megközelítést, azaz a kilépő technológiai közeg és a belépő szervizközeg alacsony hőmérsékleti különbségét.

Alfa Laval folyadék/folyadék üzemű szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval gőzmelegítő szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval 2-járatú szerelt lemezes hőcserélő

.

A különbség a jellemzőkben rejlik

Az Ipari termékkínálat olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek ezt a nagy teljesítményű termékcsaládot hatékony és megbízható - a termék teljes élettartama alatt egyszerűen javítható és karbantartható - igavonóvá teszik.

A hatékonyság érdekében

A hőcserélő hatékonyságának javításával maximalizálhatja a termelést és minimalizálhatja az energiafogyasztást, ezáltal csökkentheti az energiaszámláit és a környezeti hatásokat.

Tekintse meg a termékeket bemutató alábbi animációkat, vagy tudjon meg többet műszaki szakértőinktől.

CurveFlow™
elosztóterület

Javítja a közegáramlást és minimálisra csökkenti a lerakódás kockázatát.

 

Eltolt tömítéshornyok

Biztosítja a lemezek kihasználtságát a maximális hőátadási hatékonyság érdekében.

OmegaPort™
nem szabályos kör alakú beömlőnyílások

Növeli a közegáramlást és a hőhatékonyságot.

FlexFlow™
lemezkialakítás

Növeli a hőhatékonyságot és optimalizálja a nyomásesés kihasználását.

 

A megbízhatóság érdekében

Folyamatosan arra törekszünk, hogy minden szempontból növeljük a szerelt lemezes hőcserélőink megbízhatóságát. A robusztus anyagokból készült és biztonságos gyártási folyamatokkal előállított tartós kivitelekre összpontosítunk.

Tekintse meg a termékeket bemutató alábbi animációkat, vagy tudjon meg többet műszaki szakértőinktől.

PowerArc™
lemezmintázat-elválasztó

Növeli a lemez merevségét a hosszabb élettartam érdekében.

Ötpontos beállítás

Megbízható lemezbeállítást és könnyű szervizelést biztosít a nagyobb berendezések esetében.

SteerLock™
lemezelrendezés

Megbízható lemezbeállítást és a könnyű szervizelést biztosít.

Az egyszerű szervizelhetőség érdekében

A szerelt lemezes kialakítás egyszerű nyitása és zárása problémamentes vizsgálatot és szervizelést biztosít. Továbbá lehetővé teszi a berendezés új technológiai követelményekhez való igazítását.

Tekintse meg a termékeket bemutató alábbi animációkat, vagy tudjon meg többet szakértőinktől.

ClipGrip™
tömítésillesztés

Tökéletes tömítőhatást és problémamentes karbantartást biztosít.

Tbar_symbol_142x142.pngT-rúd görgő

Alacsonyabb kialakítást tesz lehetővé, amelyet könnyű szervizelni.

Csapágyházak

Könnyebb hozzáférést biztosít a simább és hatékonyabb karbantartás érdekében.

Kompakt váz

Megkönnyíti a karbantartást és minimálisra csökkenti a szervizeléshez szükséges területet.

További jellemzők

Az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélő számos más, lényeges különbséget biztosító jellemzővel is rendelkezik. Az új innovációk és a jól bevált koncepciók együttesen számos előnyt kínálnak, beleértve a termék életciklusára vetített alacsony költségeket, a megnövelt gyártási teljesítményt, a minimálisra csökkentett állásidőt és az alkalmazottak fokozott biztonságát.

Tekintse meg a termékismertetőket, ahol megtalálja az Ipari termékkínálatba tartozó összes modell jellemzőinek felsorolását.

Sarokmerevítés

Döntött csavarnyílás

Szivárgáskamra

Hosszított anya

Záróalátét

Rögzített csavarfej

Kulcslyuk alakú csavarnyílás

Nyomólemez-görgő

Különböző lemezek a különböző ipari követelményekhez

A lemezek különböző sajtolási mélységekkel, különböző szögben alkalmazott halszálka-mintázattal és különféle formájú hullámosítással állnak rendelkezésre, amelyeket a gondos tervezést követően választottunk ki az optimális teljesítmény elérése érdekében. Ipari termékkínálatunk négy főbb lemezkonfigurációval áll rendelkezésre:

 • Szimpla lemez halszálka-mintázattal a párhuzamos áramlás, valamint az optimális hőteljesítmény és nyomásesés érdekében.
 • Szimpla lemez halszálka-mintázattal a diagonális áramlás és az optimális hőteljesítmény érdekében azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol a berendezést vízszintes helyzetben kell felszerelni és követelmény a teljes leüríthetőség.
 • Duplafalú lemez a folyadékok keveredésének elkerülése érdekében.
 • Gemini duplafalú lemez a folyadékok keveredésének kiküszöbölése érdekében a higiénikus alkalmazásokban.

Az elosztóterület biztosítja a folyadékok egyenletes eloszlását a hőátadási területen, és elősegíti a pangó zónák kiküszöbölését, amelyek eltömődést okozhatnak.

A berendezések számos olyan jellemzővel rendelkeznek, amelyek elősegítik a hőátadást. A m2-kénti kimagasló hatékonyság minimálisra csökkenti a lemezek számát és a felhasznált alapanyagot. Ennek eredményeként egy kompakt, helytakarékos berendezést kapunk.

Bár a lemezek közötti intenzív áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez, ennek következménye a nyomásesés. Hőtechnikai tervezőmérnökeink segíthetnek Önnek az alkalmazásához megfelelő modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában annak érdekében, hogy a berendezése maximális hőteljesítményt biztosítson minimális nyomásesés mellett.

Tömítésprofil

Tömítésragasztó

A tömítések a hőcserélő hatékony zárását biztosítják. A tömítés profilja, szélessége, vastagsága, típusa és a polimer anyagösszetétele az adott hőcserélőhöz és a tervezett feladathoz igazított. A tömítés az alkalmazástól és a berendezés felnyitásának gyakoriságától függően lehet szorítóbilinccsel vagy pecekkel rögzített, illetve a lemezhez ragasztott. Azokban az alkalmazásokban, amelyeknél gyakori tisztításra van szükség, a maximális tapadás érdekében speciálisan kifejlesztett kétkomponensű, kikeményedett epoxi ragasztót használunk.

.

AHRI tanúsítvánnyal rendelkező, ipari használatra tervezett szerelt lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval AlfaQ termékcsalád az AHRI folyadék-folyadék üzemű hőcserélő (LLHE) tanúsítási programja szerint tanúsított (AHRI 400), ami igazolja, hogy a hőteljesítmény megfelel a gyártók által megadott specifikációknak. Ideálisan használható az épületgépészeti alkalmazásokhoz, például a távhűtés-alközpontokhoz, a jégtároló-rendszerekhez, az adatközpontokhoz és a szabad hűtőrendszerekhez. Olvasoon bővebben az Alfa Laval AlfaQ sorozatról.

 • Megszünteti a hőteljesítményre vonatkozó bizonytalanságot
 • Csökkenti a teljes rendszer energiafelhasználását és az üzemeltetési költségeket
 • Kompromisszumok nélküli környezeti teljesítmény
 • Független tanúsítás
 • 3 év garancia

Az alulméretezett hőcserélők használata magasabb rendszerszintű energiafelhasználáshoz, valamint magasabb üzemeltetési költségekhez és környezeti kockázatokhoz vezethet. Az AHRI tanúsítással biztos lehet benne, hogy a lemezes hőcserélő az előírásoknak megfelelően működik. Megszűnik az alulteljesítés kockázata. Nincs bizonytalanság. Garantáltan teljesíti, amit a dobozon feltüntettek.

*Az Egyesült Államok Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézetének (AHRI) tanúsítása az egyetlen globális, harmadik fél által kiadott teljesítmény-tanúsítás a hőcserélőkre vonatkozóan.