Energiatárolás

Az energiaellátás a tiszta energiára való átállás egyik legnagyobb kihívása. Miközben a bolygó mintegy kétharmada már olyan helyeken él, ahol a nap-, szél- és egyéb megújuló energiaforrások a legolcsóbbak, ezeknek az erőforrásoknak az időszakossága kihívást jelent. Vagyis a nap nem mindig süt, és a szél nem mindig pontosan ott és akkor fúj, ahol és amikor szükségünk van rájuk.

Az energiatárolás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy szükség szerint tároljuk és használjuk a tiszta energiát, ezért kritikus elem lesz a szén-dioxid-mentesítéshez vezető úton. Ehhez számos új megoldásra lesz szükség, amelyek közül soknak a hőcserélők lesznek a központi elemei. 90 éves fejlesztöi tapasztalatunkra támaszkodva számos olyan kiváló hőcserélő szerepel kínálatunkban, amelyek az energiatároló rendszerek kihívásainak is megfelelnek. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan tudjuk Önt támogatni.

Energy-storage.jpg

Az Alfa Laval megoldásai energiatároláshoz

Az Alfa Laval több évtizedes tapasztalatára alapozva, élenjáró hőcsere megoldásokat kínál energiatároláshoz.

Tudjuk, hogy a hatékony és alacsony költségű energiatároló rendszerek központi elemei a hőcserélők, különösen a termikus és mechanikai megoldások esetében. Bevált és megbízható lemezes hőcserélőink képesek ciklikus feladatokat ellátni megfordítható áramlással, különböző hőmérséklet/nyomás értékek mellett és energiatároló közegekkel.

Hőcserélőink már ma is kulcsfontosságú szerepet töltenek be innovatív, új energiatárolási projektekben, például a hőtárolásban, a sűrített levegős energiatárolásban (CAES), a folyékony levegős energiatárolásban (LAES), a szivattyús hőenergia-tárolásban (PHES), az olvadt só energiatárolásban és még sok más területen.

Lépjen velünk kapcsolatba, ha szeretne többet megtudni arról, hogyan támogathatjuk a megújuló energiaforrásokra való átállás során az energiatárolás segítségével.


Kapcsolat

Újítás a megújuló energiaforrások terén

2019-ben az Alfa Laval befektetője és partnere lesz a Malta Inc. vállalatnak, egy olyan új megoldást fejlesztésében, amely forradalmasíthatja a hálózati energiatárolást. A startup a Google X inkubátorának egyik mellékága, és olyan támogatókkal rendelkezik, mint Bill Gates és Jeff Bezos. Az Alfa Laval speciálisan tervezett hőcserélőit alkalmazó rendszerük órákig vagy napokig képes tárolni a megújuló forrásokból származó, például nap- és szélenergiát és csak akkor engedi a hálózatra ezeket, amikor nagy igénybevétel keletkezik. Nézze meg ezt a videót, hogy megtudja, hogyan működik a rendszer, vagy olvassa el cikkünket.


Bővebben

Megoldásaink

PCHE 640x360 large.jpg

Alfa Laval nyomtatott áramkörös hőcserélők

Az Alfa Laval nyomtatott áramkörös hőcserélők rendkívül ellenállóak magas nyomás és szélsőséges hőmérséklet értékekkel szemben - a kriogén üzemtől 450°C-ig. Mindezt kivételesen magas hőátadási hatékonysággal teszik, egy olyan egységben, amely akár 85 %-kal kisebb és könnyebb, mint egy hasonló csöves hőcserélő. Az egyedülálló kialakítás lehetővé teszi a hőcserélő méretezhetőségét néhány kilogrammtól több tonnáig. Ezenkívül az egyes áramlási körök mikrocsatornái úgy alakíthatók ki, hogy a folyadékkörök között igen nagyfokú aszimmetriát tegyenek lehetővé. Minden egység teljes mértékben testre szabható a pontos igényeknek megfelelően.


Bővebben

Alfa Laval Packinox

A Packinox hőcserélő ideális nagy hővisszanyerési feladatokra magas hőmérsékletű folyamatokban. Kiemelkedő hőteljesítménye, kiváló hidraulikai hatékonysága és alacsony CAPEX értéke lehetővé teszi az energiahatékonyság fokozását, a nyereségesség növelését és a fenntarthatóság javítását. A Packinox kialakítása a hagyományos megoldásoknál nagyobb hővisszanyerést tesz lehetővé, ami optimális hatékonyságot, gyorsabb megtérülést és kisebb környezeti terhelést eredményez.


Bővebben

Semi_welded_range_640x360.jpg

Alfa Laval kazettás hőcserélők

A kazettás hőcserélők kihívást jelentő feladatokra készültek. Az Alfa Laval egyedülálló tömítés rendszere lehetővé teszi a fokozott, hosszú távú teljesítményt a magas nyomás és hőmérséklet értékek mellett működő alkalmazásokban. A biztonságos és megbízható tömítés, a keresztszennyeződés veszélyének kiküszöbölése és a kompakt kialakítás ideálissá teszi ezeket a hőcserélőket különböző energiatárolási megoldásokra.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség