Energy Hunter Hero banner

Energy Hunter

Ne pazaroljon tovább pénzt és energiát - fektessen be most a fenntartható jövőbe!

Az energiahatékonyság a sejtjeinkben van. Ez az, amit már majdnem egy évtizede fejlesztünk. Az Alfa Laval hőcsere megoldásai évente 100 GW energiát takarítanak meg. Ez 20 millió otthon fűtéséhez lenne elegendő.

Bevált és hatékony hőátviteli megoldásainkkal szinte minden iparágban lehetővé válik az energia- és vízmegtakarítás, a hatékonyabb hővisszanyerés és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése az energiahatékonyság maximalizálásával.

Most még aktívabban keressük a hulladékenergiában rejlő lehetőségeket, hogy segítsük a meglévő iparágakat az energia megtakarításban.

Beszéljen Energy hunter szakértőnkkel

Energy_Hunter_saved_on_calculation.jpg

Számolja ki, mennyi megtakarítást érhet el és lépjen kapcsolatba még ma az egyik Energy hunter szakértőnkkel.

Van olyan hűtési folyamata, ahol a forró technológiai közeget hűtőrendszerrel hűtik?

Egyszerűsített eszközünk segíthet felbecsülni, mennyi energiát takaríthat meg a hulladékhő visszanyerésével, ha hatékony lemezes hőcserélő technológiánkat alkalmazza. Kalkulátorunk megmutatja, mennyi költséget, mennyi szén-dioxid-kibocsátást és mennyi vízfogyasztást takaríthat meg.

A hulladékhő-visszanyeréshez kapcsolódó beruházás megtérülési ideje általában nagyon rövid, néhány hónaptól néhány évig terjed.

Számítsa ki a megtakarításokatAz újrahasznosított hulladékhő értéke

Hűtőrendszert használ a forró technológiai közegek hűtésére? Online kalkulátorunkkal megbecsülheti, hogy mennyi hulladékhőt tudna visszanyerni hőcserélőink egyikével. Azt is meg tudja nézni, hogy mennyit tud megtakarítani a szén-dioxid-kibocsátás, a vízfogyasztás és a költségek terén. Kattintson az alábbi gombra a kalkulátor megnyitásához.

waste-heat-recover-aurubis-230125

Értékes szervizszolgáltatások az energiapazarlás megelőzésére az ipari alkalmazásokban

Tudta, hogy az ajánlott rendszeres időközönkénti karbantartásokkal optimalizálhatja a hatékonyságot, csökkentheti az energiapazarlást és a szén-dioxid-kibocsátást, valamint javíthatja a termelékenységet és csökkentheti a teljes tulajdonlási költséget? Használja kalkulátorunkat, hogy megtudja, mennyit takaríthat meg.

cleantech emission reduction201201

Szeretnénk hallani Önről!

Akár többet szeretne megtudni a költség- és energiamegtakarításokról, akár látogatást szeretne szervezni, Energy hunter szakértőink készséggel állnak rendelkezésére.

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.

.
.

Tekintse meg néhány közelmúltbeli energiahatékonysági projektünket

panoramic_aerial_view_of_downtown_hamburg_640x360.jpg

Ipari hulladékhő-hasznosítás

Az ipari hulladékhő hasznosítása az egyik leghatékonyabb módja az energiahatékonyság globális szintű javításának. Azzal, hogy az egyébként a légkörbe vagy a vízbe kerülő energiát újrahasznosítjuk, a mai szinthez képest jelentősen csökkenthetjük az üzemanyag-fogyasztást. Ennek eredményeként drasztikusan csökkenthetjük a globális szén-dioxid-kibocsátást is.

Bővebben

Paper from UPM-Kymmene 640x360.png

Energiamérleg

A papírgyártás hatalmas mennyiségű energiát igényel az ipar által megkövetelt fűtési és hűtési folyamatok fenntartásához. A finnországi székhelyű UPM-Kymmene, Európa legnagyobb faipari csoportja és a világ egyik legnagyobb papírgyártója finomhangolta a fűtési és hűtési folyamatok közötti egyensúlyt, ami energiafelesleget eredményezett.


Bővebben

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

Gőz hővisszanyerése

A hollandiai Sappi Maastricht papírgyárnak ki kellett cserélnie csőköteges hőcserélőjét, ami gyakran szivárgott, ráadásul nehezen hozzáférhető volt és költséges volt a karbantartása. Az AlfaCond megoldotta a problémákat.

Bővebben

aerial_view_of_Helsingborg_in_Sweden_640x360.jpg

Kénsav hővisszanyerése

Gazdasági és fenntarthatósági előnyök a kénsav hővisszanyerésével. A Kemira kénsavgyár hűtőrendszerének teljes átalakítását követően a hűtővíz hőmérsékletét olyan szintre emelték, hogy az távfűtésre használható legyen.

Bővebben

Szervizszolgáltatások az optimális energiahatékonyságért

Optimalizálja lemezes hőcserélői hőátadási hatékonyságát megfelelő szervizeléssel. A megfelelő szerviz mellett hatékonyan üzemelő lemezes hőcserélőkkel 100 GW energiát és 50 millió tonna CO2-t takaríthat meg.

Service CleanTech puff 640x360

Hulladékhő hasznosítása

A megfelelő hőcserélő technológiával visszanyerheti az ipari folyamatok által termelt magas hőt, valamint a hőszivattyúk által felvett alacsonyabb hőt például adatközpont hűtési vagy vízkezelési alkalmazások során. Az így nyert hőt pedig felhasználhatja például a távfűtésben vagy a villamosenergia-termelésben.

cleantech waste heat recovery201201

Energy efficiency movement

Az Energiahatékonysági Mozgalom

Mi fenntarthatóbb, mint az olyan energia, amelyet nem kell elsődlegesen termelni? Az energiahatékonyság az "első motor" a jövő szén-dioxid-mentesítéséhez. Már csak meg kell valósítanunk. Ezért csatlakozott az Alfa Laval az Energiahatékonysági Mozgalomhoz.

Csatlakozzon velünk a nyílt ajtók melletti kezdeményezéshez, hogy felgyorsítsuk az energiahatékony megoldások megvalósítását. Együtt felgyorsíthatjuk az átmenetet egy fenntarthatóbb jövő felé. Fedezze fel, miről szól az Energiahatékonysági Mozgalom.

Bővebben