HVO előkezelő rendszerek

A hidrogénezett növényi olaj (HVO) iránti növekvő kereslet bizonyított, megbízható eljárásokat igényel. A megújuló üzemanyagok gyártói támaszkodhatnak az Alfa Laval átfogó HVO előkezelő rendszereire a megújuló dízel és fenntartható repülőgép üzemanyagok előállítása során. Az üzemanyagok zsírok és olajok széles skálájából gyárthatók, beleértve az újrahasznosított állati zsírokat és a használt étolajokat is. Automatizált HVO előkezelő rendszereink szennyeződésektől mentes alapanyagot állítanak elő

Hydrotreated vegetable oil(HVO)

Növelje a hidrogénezett növényi olaj bioüzemanyagok minőségét és hozamát

  • Rugalmas, automatizált előkezelő rendszerek többféle alapanyag nagy mennyiségének folyamatos kezeléséhez
  • Kiváló minőségű előkezelt zsírok és olajok magas hozama
  • Hatalmas tapasztalat az energiahatékony és robusztus feldolgozás terén az étolaj- és a kőolaj-finomító ipar számára.
  • Vezető technológiák a szennyvízkezelés és a víz újrahasznosítása terén
  • Globális szervizhálózat helyi jelenléttel

A kiváló minőségű bioüzemanyagok előállítása know-how-t igényel. Az Alfa Laval az étolaj és a kőolaj-finomítás előkezelő rendszerei terén szerzett széleskörű tapasztalataira támaszkodva mélyreható ismeretekkel rendelkezik az olajok és zsírok hidrofeldolgozásáról megújuló üzemanyagokká.

Az alacsony szén-dioxid kibocsátású üzemanyagokra vonatkozó keverési előírások és környezetvédelmi jogszabályok teljesítése érdekében az Alfa Laval segít a hidrogénezett növényi olajok előkezelő rendszereinek optimalizálásában, meghosszabbítva a hidrogénezési katalizátor élettartamát, hogy az megfeleljen a HVO licencadóinak és a finomítóknak a ciklusidőhöz. Az Alfa Laval hidrogénezett növényi olaj előkezelő rendszerei az alapanyag típusától és minőségétől függetlenül képesek csökkenteni a foszfor, a fémek, a kloridok, a polietilén és egyéb szennyeződések tartalmát, illetve kondicionálással, nyálkátlanítással, adszorpcióval és savtalanítással (ha szükséges) beállítani a savasságot.

A bevált étolaj finomítási és kőolaj finomítási technológiákon alapuló, megbízható Alfa Laval hidrogénezett növényi olaj előkezelő rendszerek optimalizálják a HVO-gyártás önálló létesítményeit, valamint a HVO-gyártó létesítményekké átalakított olajfinomítókat. Mindezt helyben elérhető, globális szakértői hátterű szervizhálózatunk támogatja.

 

Kérjen árajánlatot

 

Megújuló üzemanyagok előállítása

Tudja meg, hogyan segíthetnek az intelligens megoldások a fenntarthatóság és a nyereségesség javításában a megújuló dízelüzemanyagot előállító üzemekben.

Hogyan működik

Fizikai finomítási folyamat vagy kémiai finomítási folyamat

Az Alfa Laval bioüzemanyag előkezelő rendszerei fizikai finomítási folyamatokat és kémiai finomítási folyamatokat egyaránt tartalmaznak. A HVO esetében az előnyben részesített eljárás a fizikai finomítás, amely speciális nyálkátlanítást és/vagy enzimes nyálkátlanítást, adszorpciót és savtalanítást (ha szükséges) foglal magában. A kémiai finomítási eljárást elsősorban a hagyományos biodízel (zsírsav-metilészterek) előkezelésében alkalmazzák, ahol az Alfa Laval szintén nagy tapasztalattal rendelkezik.

Foszfor és nyomfémek eltávolítása

A foszfor és a nyomfémek eltávolítása érdekében a zsírokat és olajokat (faggyú, szója, repce, desztillálók, kukoricaolaj, stb.), valamint az újrahasznosított állati zsírokat és használt étolajokat savas kezeléssel (citromsav vagy foszforsav) nyálkátlanítják, majd derítő agyaggal vagy hasonlóval átmossák és adszorbeálják nagy sebességű szeparátorokkal és lemezes hőcserélőkkel.

Klorid eltávolítása

A kloridokat, ha vannak, a folyamat elején vizes átmosással és nagysebességű szeparátorokban és lemezes hőcserélőkben történő további feldolgozással távolítják el.

Polietilén eltávolítása

A polietilén, ha jelen van, mint például bizonyos faggyú esetén, kristályosítással és szűréssel eltávolítható.

Zsírsav eltávolítás

Bizonyos esetekben a zsírsav-tartalmat korlátozni kell a HVO-részlegben a fémek okozta korrózió kockázatának kiküszöbölése érdekében. Ez szükség esetén a kiindulási anyagok keverékének együttes feldolgozásával, valamint az olaj vákuumos körülmények közötti gőztelenítésével érhető el. Ehhez ajánljuk az Alfa Laval Aalborg nagynyomású kazánját, hegesztett és szerelt lemezes hőcserélőket és az Alfa Laval sztrippelő-oszlopot.

A HVO előkezelő rendszerekben használt legfontosabb alkatrészek

.

Termékek

.

Alkalmazások

Szervizszolgáltatások

Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások

Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:

  • Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
  • Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
  • A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során

Tudjon meg többet szerviz kínálatunkról

process_men_ipad_joulestool.png

Kapcsolat

.

A következők érdekelnek
Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.

.

Kérdések és válaszok a HVO (RD) előkezelő rendszerekről

A hidrogénezett növényi olajjal (HVO) kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre itt talál válaszokat.

HVO Biofuel Truck Cropped 640x360