Power-to-X

A Power-to-X (P2X) a vegyipar, a hajózás és a repülés szén-dioxid-mentesítésének kulcsfontosságú eleme. Az "X" itt a villamos energia gáz-, folyékony tüzelő- vagy vegyi anyaggá történő átalakítására utal, beleértve az e-ammóniát, az e-metanolt, a metánt, a zöld hidrogént és a szintézisgázt. Ily módon a power-to-X fenntarthatóbbá teheti az ipart, a közlekedést és az energiát, miközben kihasználja a meglévő infrastruktúrát és fontos energiatárolási megoldást kínál.

Az Alfa Laval több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vegyiparban alkalmazott fejlett megoldások terén. Hatékony hőcserélőink a zöld ammónia és a zöld metanol költséghatékony előállítását biztosítják a hagyományos módszerekhez képest. Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy megtudja, hogyan tudjuk támogatni az Ön folyamatait.

Alfa-Laval-power-to-x

Alfa Laval megoldások a zöld ammónia előállításához

Az ammónia a műtrágyaipar egyik alapkövének számít, de a hűtőrendszerekben és a robbanóanyagok gyártásában is jelentős szerepet játszik. Napjainkban a zöld ammónia megjelenése új lehetőségeket teremt olyan területeken is, mint az üzemanyag- és energiatárolás.

Az Alfa Laval régóta partnere az ammóniaiparnak és tapasztalatainkra alapozva innovatív technológiákat kínálunk. Számos hőcserélőnk közül megtalálhatja üzeméhez az optimális megoldást, függetlenül annak méretétől vagy a működési gyakoriságtól. Lépjen velünk kapcsolatba, ha többet szeretne megtudni kritikus folyamatokra tervezett hőcserélőinkről, például hulladékhő kazánokról, gőzdobokról és ammónia kondenzátorokról, valamint arról, hogy hogyan tudjuk fedezni az összes közüzemi hűtési és fűtési igényét, miközben maximális energiahatékonyságra törekszünk.


Kapcsolat

Az Alfa Laval megoldásai a zöld metanolhoz

A zöld hidrogén és egy CO2-forrás kombinálása megnyitja az utat a zöld metanol felé. Az üzemanyagként vagy energiatárolásra történő felhasználás mellett a zöld metanol a vegyipar nagy részének dekarbonizálásában is fontos szerepet játszik.

Megaméretű üzemekkel együttműködve szereztük tapasztalatunkat, így az Alfa Laval készen áll arra, hogy ugyanolyan magas színvonalú megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogassa ezt a kisebb léptékű piacot is. Kompakt technológiáink a feladatok széles körére alkalmasak - például gőzfejlesztésre, reaktor hőcserélőként, desztillációs hőcserélőként, beleértve az elpárologtatást és kondenzálást, valamint a közüzemi hűtést és fűtést. Szorosan együttműködünk Önnel annak érdekében, hogy a minimális méret és a maximális hatékonyság terén ne kelljen kompromisszumot kötnie, függetlenül az üzeme kapacitásától.

Az Alfa Laval egyedülállóan hatékony hőcserélőket kínál a szén-dioxid-leválasztás hasznosítására és tárolására (CCU/S) az e-metanol előállítása során.


Kapcsolat

Partnerség a megújuló tiszta üzemanyag előállításáért

Az Alfa Laval befektetője és partnere a Liquid Windnek, egy egyedülálló Power-to-Fuel vállalatnak, amely kereskedelmi méretű e-metanol létesítményeket fejleszt. Minden egyes létesítmény az iparból származó biogén szén-dioxid-kibocsátást fogja fel, koncentrálja és megújuló villamos energiából és vízből előállított hidrogénnel egyesíti. Az eredmény a zöld metanol előállítása. A Liquid Wind konzorciumban az Alfa Laval mellett többek között a Carbon Clean, a Siemens Energy és a Haldor Topsoe is részt vesz. Szakértelmünk a hőcserélők terén hozzájárul a folyamat hatékonyságának javításához és a létesítmények általános energetikai integrációjához. A hőcserélők a fő rendszer kulcsfontosságú elemeiként, valamint a zöld hidrogén, a szén-dioxid-leválasztás és a metanolszintetizálás folyamatába kerülnek beépítésre.

LiquidWind eFuel Facility

Zöld ammónia mint üzemanyag a hajózási iparban

2020. augusztusában az Alfa Laval, a Hafnia, a Haldor Topsoe, a Vestas és a Siemens Gamesa kiadta az "Ammonfuel - az ammónia, mint hajózási üzemanyag az iparág szemszögéből" című jelentést, amely a saját és más kompetens ipari szereplő szakértelmén alapul.

Alfa Laval Sustainable solutions Power-to-X ammonia as fuel

Megoldásaink

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélőink széles kínálatában könnyen megtalálhatja az optimális megoldást, függetlenül üzeme kapacitásától. Berendezéseinkben kompakt kialakítás párosul kiemelkedő hőátadási teljesítménnyel, így ideálisan telepíthetők szűkös helyekre is, amikor nem engedheti meg magának, hogy kompromisszumot kössön a szervizelhetőség vagy az energiahatékonyság terén. A termékhűtés, vagy a közüzemi fűtés és hűtés csak néhány olyan alkalmazás, amelyben a szerelt lemezes hőcserélő kiválóan illeszthető a power-to-X projektjéhez. Az olyan kritikus feladatokra, mint az ammónia kondenzálás, kazettás hőcserélőink még több lehetőséget kínálnak.


Bővebben

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Alfa Laval Compabloc

A Compabloc hőcserélők egyesítik a csöves kialakítás hőmérséklet- és nyomásállóságát a hagyományos lemezes hőcserélők kivételes hőteljesítményével. Kompakt kialakításuknak köszönhetően egyszerűen telepíthetők és akár ötször hatékonyabbak, mint egy hasonló csöves hőcserélő. A Compabloc a legjobban igénybevevő egyfázisú és kétfázisú feladatokat, például a metanol desztillációs szakaszát is képes kezelni, így sokoldalú problémamegoldóként szerepelhetnek az Ön power-to-X folyamatában.


Bővebben

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Alfa Laval OLMI

Az OLMI hőcserélő alkalmas magas hőmérséklet és/vagy magas nyomás értékekkel dolgozó hővisszanyerési feladatokra, így különösen jól alkalmazható az ammónia- és metanolgyártásban. Kiemelkedő megbízhatósága, kiváló kialakítása és alacsony CAPEX értéke lehetővé teszi az energiahatékonyság növelését, a nyereségesség fokozását és a fenntarthatóság javítását. Az OLMI-konstrukció kiváló hegesztési technológiával kombinálva nagyobb megbízhatóságot tesz lehetővé, mint a versenytársak hasonló megoldásai, ami hosszabb élettartamot, nyugodt üzemeltetést és kisebb környezeti terhelést eredményez.


Bővebben

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

A Packinox hőcserélők ideálisak a nagy ammónia- és metanol-folyamatok kombinált táp- és szennyvíz hővisszanyerési feladatainak ellátására. A kiemelkedő hőteljesítmény, a kiváló hidraulikai hatékonyság és a kompakt kialakítás lehetővé teszi az energiahatékonyság optimalizálását és a folyamat kapacitásának maximalizálását a legkisebb környezeti lábnyom mellett. A Packinox több hőt nyer vissza alacsonyabb ciklusnyomásesés mellett, mint a hagyományos megoldások. Ez lehetővé teszi, hogy kevesebbett kelljen beruházni a tápkemencébe és a visszavezetett gázkompresszor-kapacitásba, ezáltal gyorsabb megtérülést biztosít.


Bővebben

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Alfa Laval Niagara nedves felületű léghűtők (WSAC)

Az Alfa Laval Niagara nedves felületi léghűtők (WSAC®) egyedi gyártású, zárt körös hűtési és kondenzációs rendszerek, amelye nagy teljesítményt és az alacsony üzemeltetési költségeket a megbízható működéssel ötvözik. Maximális hűtést biztosítanak egy kompakt egységben, minimális víz- és elektromos energiafogyasztás mellett. A robusztus és egyszerű kialakítás stabil hőteljesítményt és alacsony karbantartási igényt is biztosít. WSAC-rendszereink teljes mértékben az Ön igényeihez igazíthatók, például korróziós közegeknek ellenálló, több folyamatáram párhuzamos hűtésére alkalmas, száraz és nedves hűtési üzemmódban is működő kivitelben.


Bővebben

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Hőátviteli megoldások a szén-dioxid leválasztásához, hasznosításához és tárolásához

Talán hallott már a szén-dioxid-leválasztásról, -hasznosításról és -tárolásról (CCU/S). Tudta, hogy az ezt lehetővé tevő technológiák már évtizedek óta léteznek? Mivel az olyan ágazatokban, mint az olaj- és gázipar, az energiaipar, a finomítóipar, a petrolkémia és a cementipar, korlátozottak a szén-dioxid-mentesítési lehetőségek, a CCU/S alapvető fontosságú lesz az energiapiac jövője szempontjából. Imserje meg a szén-dioxid-leválasztás hatékonyságának maximalizálására tervezett hőcserélő kínálatunkat.


Bővebben

cleantech-P2X-methanol-production.jpg

Hőcsere megoldások metanolgyártáshoz

A megbízhatóság, az energiahatékonyság és a termékminőség minden metanolüzem számára kiemelten fontos. Az Alfa Laval széleskörű tapasztalattal rendelkezik és szakértelmével és bevált berendezéseivel régóta jelen van a metanolüzemek világában. Bármilyen igénye is legyen, mi itt vagyunk, hogy zavartalanná tegyük a működést és nyugalmat biztosítsunk Önnek.


Bővebben

cleantech-P2X-ammonia-production.jpg

Hőcserélők ammónia előállításához

Ahhoz, hogy nyereségesek maradjanak, az ammóniagyártóknak világszerte folyamatosan javítaniuk kell az általános energiahatékonyságukat. Elmélyült szakértelmével és széleskörű berendezés- és szolgáltatás kínálatával az Alfa Laval kompakt és nagy hatékonyságú hőcserélőkkel segíti az energiaigényes ammóniafolyamatok optimalizálását.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség