Petrolkémia

A vegyipari ágazat a globális energiafogyasztás 10%-át teszi ki. Mivel az energiaköltségek adják a petrolkémiai üzemek működési költségvetésének jelentős részét. az energia hatékonyabb felhasználása kritikus fontosságú a jövedelmezőség fenntartása szempontjából. Emellett a primer vegyipari termelésből származó közvetlen CO2-kibocsátás a világ teljes CO2-kibocsátásának 7%-át teszi ki, ezért a petrolkémiai feldolgozás energiahatékonysága a globális fenntarthatóság elősegítése szempontjából is kulcsfontosságú.

Az Alfa Laval több évtizede működik együtt a petrolkémiai üzemekkel azért, hogy optimalizálják folyamataik hatékonyságát. Hatékony hőcserélők széles választékát kínáljuk, amelyek lehetővé teszik, hogy több hulladékhőt nyerjenek vissza, és ezáltal csökkentsék az üzemanyagszükségletüket és a szénlábnyomukat, miközben egyidejűleg növelik a termelési kapacitást és minimalizálják az anyagfelhasználást. A hatékonyabb hőtechnikai megoldásokkal még pénz is megtakarítható, például alacsonyabb minőségű gőz felhasználásával. Vagy bevétele származhat, ha értékesíti a felesleges villamos energiát és hőt a szomszédos üzemek számára.

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Cleantech-proof-pack-Petrochemicals.jpg

Nézzük a számokat: energiahatékonysági potenciál a petrolkémiai üzemekben

Az Alfa Laval lemezes hőcserélők hőtanilag akár ötször hatékonyabbak, mint a hagyományos csöves hőcserélők. Milyen különbséget jelenthet ez az Ön üzemében? Napjainkban a petrolkémiai iparban lemezes hőcserélő technológiáinkkal akár 19 TWh energiát is megtakaríthatunk, ami közel 2 millió európai otthon fűtéséhez szükséges mennyiség.

Képzelje el, ha ma minden petrolkémiai üzem áttérne a hatékonyabb hőátadó technológiákra. A globális CO2-kibocsátást 28 millió tonnával tudnánk csökkenteni, ami megfelel annak a mennyiségnek, amit a kínai Qingdaóban élő 3,7 millió ember évente termel.

Szeretne többet megtudni arról, hogyan segíthetünk maximalizálni az energiahatékonyságot az Ön üzemében? További adatokért töltse le infografikánkat.


Töltse le infografikánkat

Esettanulmányok

cleantech_Petrochemicals-customer-case01v2.jpg

Az energiafogyasztás csökkentése India legnagyobb speciális vegyipari üzemében

A Balaji Amines, India legnagyobb metil-amin gyártója. A 2002 óta tartó partnerségünk során 86 Alfa Laval hőcserélőt telepítettek, és folyamatosan lenyűgözte őket azok teljesítménye. Az első nyolc Alfa Laval Compabloc hőcserélő által elért jobb energiahatékonyság, évente mintegy 700 000 USD megtakarítást eredményezett. A Balaji Amines nagyra értékeli az Alfa Laval szakértőinek magas szintű technológiai tudását és professzionális hozzáállását.


Bővebben

cleantech_Petrochemicals-customer-case02.jpg

Kibocsátáscsökkentés és kapacitásnövelés a Dow Wolff Cellulosics számára Belgiumban

Amikor a Dow Wolff Cellulosics sürgősen megoldást keresett az egyik elavult csöves hőcserélőjük problémája kapcsán, felkeresete az Alfa Lavalt. Az energiahatékonyság javítását szem előtt tartva az Alfa Laval megmutatta nekik, hogy két régebbi egységet hatékonyabb lemezes technológiával lehetne lecserélni. Az eredmény évi 22 400 GJ energiamegtakarítás és 1250 tonnás CO2-csökkentés lett.


Bővebben

cleantech_Petrochemicals-customer-case03.jpg

Intelligens energia felhasználás egy ázsiai üzemben

Egy ázsiai paraxilénüzem folyamatosan keresi az energiahatékonyság javításának új lehetőségeit. Az Alfa Laval segítségével mérnökeik több mint 23 MW-tal növelték a hővisszanyerést, miután a régebbi léghűtéses kondenzátorokat hatékonyabb lemezes hőcserélőkre cserélték.


Bővebben

Megoldásaink

Compabloc_640.jpg

Alfa Laval Compabloc

Az Alfa Laval Compabloc a hőcserélők bajnoka: bevált megoldás kihívást jelentő alkalmazásokra. Az ellenáramú áramlással, amely lehetővé teszi a hőmérsékletek keresztezését egyetlen egységben, optimális hatékonyságot kínál az igényes petrolkémiai feladatokhoz. A közeli hőmérséklet-megközelítés azt is jelenti, hogy a hideg áramot csak néhány fokkal hidegebbre lehet hűteni a bejövő meleg áramnál, így maximalizálva a hővisszanyerést.


Bővebben

Hegesztett spirál hőcserélők

Az Alfa Laval spirál hőcserélőket a lenehezebb hőátadási kihívások kezelésére terveztük. Legyen szó akár a szennyezett közegből eredő gyakori eltömődésekről, akár a nyomásesésből és a helyigényből adódó korlátokról, spirál hőcserélőink a folyadék-folyadék és kétfázisú feladatok egyedülálló problémamegoldói. Robusztus, hatékony és kompakt kialakításuk bizonyítottan szinte soha nem szennyeződik el, így ideálisak a kihívást jelentő petrolkémiai feladatokhoz.


Bővebben

Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélőink a fűtéstől, hűtéstől és hővisszanyeréstől a kondenzációig és elpárologtatásig számos területen alkalmazhatók. Ügyfeleinkkel folytatott munkánk során fejlesztjük berendezéseinket, hogy folyamatosan, még jobban megfeleljenek a követelményeknek. Mai modelleink a hatékonyság, a megbízhatóság és a szervizelhetőség terén új mércét állítanak fel.


Bővebben

Fedezze fel az Alfa Lavallal való együttműködés előnyeit

A petrolkémiai gyártók zavartalan folyamatokat és fenntartható teljesítményt követelnek meg. Az Alfa Laval régóta múködik együtt a világ petrolkémiai üzemeivel, így nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkezik ahhoz, hogy teljesítse a kihívást jelentő folyamatok követelményeit. Számíthat rendkívül hatékony megoldásainkra, amelyek a legnehezebb feladatok során is következetesen, minőségben és megbízhatóan állnak helyt.

Petrolkémiai szakértőink az Ön partnerei lesznek a kezdetektől a folyamat végéig. Szoros együttműködésben tervezzük meg a leghatékonyabb és legjövedelmezőbb rendszert az adott folyamathoz. Átfogó szervizhálózatunknak köszönhetően pedig szervizmérnökeink - és eredeti Alfa Laval pótalkatrészeink - éjjel-nappal rendelkezésre állnak, bárhol a világon.


Tudjon meg többet arról, hogyan támogathatjuk Öntcleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség