Petrolkémia

A petrolkémiai anyagok a legtöbb olyan termékben megtalálhatók, amiket nap mint nap használunk. Emellett létfontosságúak, ha növelni akarjuk az életszínvonalat a fejlődő országokban és a fenntarthatóságot a fejlett országokban. A napelemekben, szélturbinákban, akkumulátorokban, szigetelésekben és elektromos járművekben jelen lévő petrolkémiai anyagok akár megújuló alapanyagokból és újrahasznosított anyagokból is előállíthatók. Nekünk az a feladatunk, hogy támogassuk ezeket a folyamatot.

petrochemical plant orange purple sky

Egy petrolkémiai üzem alapvető felépítése

Tudjuk, hogy minden üzem egyedi, és sajátos hőátadási követelményekkel rendelkezik. Ezért az Alfa Laval segít megtalálni az adott folyamatra legalkalmasabb hőcserélőket. Az Ön eljárásaihoz illeszkedő termékkínálat mellett, az összes szükséges pótalkatrészt és a teljesítmény optimalizálásához szükséges rendszeres szerviztervet is biztosítani tudjuk.

1. Reakció

Az elegyben lévő vegyületek kémiai reakcióba lépnek, amely folyamat során a kívánt termék és különféle melléktermékek keletkeznek. A kémiai összetételtől függően a keveréket melegíteni vagy hűteni kell ahhoz, hogy a reakció optimális ütemben haladjon.

2. Szeparálás

A termékeket ezután termikus módszerekkel, például desztillációval, abszorpciós sztrippeléssel és elpárologtatással választják el a nem kívánt melléktermékektől és a reagálatlan nyersanyagoktól. Ezek a melléktermékek tovább feldolgozhatók, a nyersanyagok pedig újrahasznosíthatók.

3. Hűtés

A szeparálás jellemzően magas hőmérsékleten történik. A termékeket a szeparálás után gyakran lehűtik, hogy megkönnyítsék a tárolást és a szállítást.

Petrochemical plant process flow chart

A hőátadás kihívásai a petrolkémiai folyamatokban

Többek között az alábbiak lehetnek:

 • A fűtési és hűtési alkalmazások korlátainak eredményeként fellépő alacsonyabb teljesítmény.
 • A hűtési kapacitás elégtelenségéből adódó alacsonyabb termelékenység.
 • Felesleges üzemanyag-fogyasztás és többletkibocsátás.
 • Gyakori leállások a termelésben, a hőcserélők tisztítása és eltömődése miatt.
 • Lassú szabályozó-körök a fűtési és hűtési alkalmazásokban.

Hogyan segíthet az Alfa Laval

Ha fejleszti folyamatait az Alfa Laval legújabb technológiáinak segítségével, akkor:

 • Alacsonyabb minőségű gőzt használhat a fűtéshez.
 • Csökkentheti a gőz szükségletét.
 • A hőmérsékletek szorosabb megközelítésének köszönhetően csökkenthető a hőcserélők száma
 • Csökkentheti a hűtési folyamatok vízfogyasztását
 • Melegebb hűtővizet használhat
 • Csökkentheti az elszennyeződéseket a jobb turbulenciának köszönhetően.
 • Felgyorsíthatja a szabályozó-köröket

        

Energiahatékony petrolkémiai termelés

Nagy hatékonyságú hőcsere technológiánk csökkenti az energia-, víz- és anyagfelhasználást, miközben növeli a termelés hasznos üzemidejét még a legnehezebb feladatoknál is.

Petrochemicals 640x360

Ipari berendezések

Az iparág számára széleskörű megoldásokat, a világ legnagyobb lemezes hőcserélőjét és korrózióálló Hastelloy hőcserélőket biztosítunk.

petrochemical main products image 640x360

Petrolkémiai alkalmazások

Függetlenül attól, hogy alapvető kémia (upstream kémia)-, finom vegyszerek -, vagy köztes vegyi anyagok gyártásával foglalkozik, az Alfa Laval számos megoldást kínál.

column tower petrochemical 640x360

Ügyfeleink sikertörténetei

Ismerje meg, hogy Ügyfeleink mennyi energiát tudtak megtakarítani petrolkémiai üzemeikben az Alfa Laval hőcserélőinek támogatásával.

Intermediate chemicals production 640x360

Találja meg a petrolkémiai üzeméhez megfelelő szervizszolgáltatást

Az Alfa Laval szervizszolgáltatások és alkatrész ellátás során olyan felkészültséget és megbízhatóságot tapasztalhat, amellyel garantáltan időt és pénzt takaríthat meg és csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást. Ennyire egyszerű.

Service 640x360

Tiszta energia

Készen áll felfedezni a holnap megoldásait a zöld hidrogéngyártás, az üzemanyagcellák, a szén-dioxid-leválasztás és az energiatárolás területén? Kattintson ide, hogy megismerje az Alfa Laval megoldásait, amelyek elősegítik a tiszta energiára való átállást.

cleantech clean energy spotv2

        

HEXpert kiválasztó program

Találja meg gyorsan az ideális hőcserélőt nagy követelményeket támasztó ipari folyamataihoz. Töltse ki az alkalmazás adatait, és öt percen belül testreszabott ajánlást kaphat egy hatékony hőcserélő megoldásra.

engineers discussing industrial plant blue sky green grass

Alfa Laval energia hírek a LinkedIn-en

Oldalunkon megtalál minden szükséges információt ahhoz, hogy az élvonalban maradjon.

Blue sky white cloulds Linkedin logo