Nyersolaj-finomítók

A nyersolaj-finomítás az ipari energiafogyasztás 6-8%-át teszi ki globálisan. Az energiaköltségek pedig egyes finomítók esetében a teljes működési költség 50%-áért felelősek. Az energiahatékonyság javítása ezért minden finomítóban és minden folyamatban kritikus fontosságú, a fő energiafogyasztókra összpontosítva. A légköri és vákuumos nyersdesztilláció például gyakran a finomítók teljes energiafogyasztásának 30%-át teszi ki. Ha megfelelő módon optimalizáljuk a folyamatot, akkor ez akár 25%-kal is csökkenthető!

Régóta működünk együtt finomítókkal annak érdekében, hogy optimalizáljuk ezeket az alapvető folyamatokat, ezzel maximalizálva a hatékonyságot. Kompakt, hegesztett lemezes hőcserélők alkalmazásával segítettünk Ügyfeleinknek drasztikusan csökkenteni mind az energiafelhasználást, mind a CO2-kibocsátást. A kompakt hőcserélők a hagyományos csöves berendezések hatékonyságának akár ötszörösét is elérik, Ez számos további előnyt is biztosít, mint például a megnövekedett termelési kapacitás, a jobb termékhozam és minőség, a megbízhatóbb folyamatüzemidő és a projekt beruházási költségeinek csökkentése.

cleantech_refinery210108.jpg

 

Crude oil refineries annual emissions reductions calculation

Nézzük a számokat: energiahatékonysági potenciál a finomítókban

Tudta, hogy a finomítókban telepített Alfa Laval lemezes hőcserélők évente 54 TWh energiát takarítanak meg, összevetve a kevésbé hatékony, hagyományos hőcserélők fogyasztásával? Az ezzel járó CO2-kibocsátás csökkenése több mint 13 millió tonna.

Képzeljük el, ha minden finomító átállna folyamataiban a hatékonyabb, kompakt, hegesztett lemezes hőcserélők alkalmazására. Ezzel az energiafogyasztást 23%-kal, a globális szén-dioxid-kibocsátást pedig 245 millió tonnával tudnánk csökkenteni. Ez megegyezik azzal, amit egész Spanyolország egy év alatt kibocsát!

Szeretne többet megtudni arról, hogyan tudja az Alfa Laval maximalizálni a finomítók energiahatékonyságát? Töltse le infografikánkat további adatokért.


Töltse le infografikánkat

Esettanulmányok

cleantech_refinery_case01.jpg

Környezetvédelmi célok elérése az olajfinomító iparban

A Hengli Group Kína egyik legnagyobb olajfinomítója, és a vállalatnak ambiciózus fenntarthatósági céljai vannak. Valójában az a céljuk, hogy "a kínai kormány környezetvédelmi előírásainál magasabb színvonalat tartsanak fenn". Olvassa el esettanulmányunkat, hogy megtudja, hogyan csökkentették 30%-kal az energiafogyasztást, miután maximalizálták a hatékonyságot a Csangcsing-szigeten található új, korszerű finomítójuk nyersolaj-desztillációs egységében.


Bővebben

cleantech_refinery_case02.jpg

Finomítás és csökkentés: Hogyan vezet a nagyobb energiahatékonyság végső soron alacsonyabb költségekhez

Svédország legnagyobb üzemanyaggyártó vállalata azzal, hogy négy meglévő csöves hőcserélőjét lecserélte egyetlen Alfa Laval kompakt lemezes hőcserélőre, 7 MW energiát tudott megtakarítani. Ezzel azt is elérték, hogy évente 14 600 tonnával csökkentik a CO2-kibocsátásukat. olvassa el történetüket, hogy megtudja, hogyan használták ki az Alfa Laval szakértelmét a finomítók energiahatékonyságának optimalizálásában.


Bővebben

Hatékonyságnövelés Amerika első számú olajfinomítójánál

A Valero Energy Corporation egy kis regionális olajfinomítóként indult az amerikai délnyugaton. Ma már az iparág egyik vezető vállalata, amely magas mércét állít a vállalati felelősségvállalás és a környezettudatosság terén. Ismerje meg, hogy szoros együttműködésük az Alfa Laval vállalattal hogyan tette lehetővé számukra az energia-visszanyerés maximalizálását a hagyományos iparági szabványokat jóval meghaladó termikus hatásfok révén.


Bővebben

Megoldásaink

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Alfa Laval Compabloc

Az Alfa Laval Compabloc a hőcsere bajnoka: műszakilag bevált, nagy hatékonyságú megoldás magas nyomás vagy hőmérséklet értékek mellett, beleértve az igénybe vevő, erősen szennyezett közegekkel dolgozó alkalmazásokat is. Mára több mint 2600 Compabloc hőcserélőt telepítettek kritikus finomítói folyamatokba. Ezek közül több mint 1000 a nyersolaj desztillációs folyamatokban üzemel, ahol a berendezések jobb energiahatékonysága révén a finomítók a hagyományos megoldásokhoz képest legalább 25%-kal csökkenthetik a CO2-kibocsátásukat.


Bővebben

plate_heat_exchangers_welded-spiral.jpg

Hegesztett spirál hőcserélők

Az Alfa Laval spirál hőcserélői alkalmasak a legszennyezettebb közegekkel dolgozó hőcsere folyamatokra is. Egyedi kialakításuknak köszönhetően kiküszöbölik az áramlás fennakadását, ezáltal minimalizálják a szennyeződések lerakódását, függetlenül attól, hogy csak az egyik, vagy mindkét folyadék erősen szennyező. Így spirál hőcserélőink mindig maximális hatékonyságot és rendelkezésre állást biztosítanak. Egyes folyamatoknál, mint például a maradék hidrokrakkolás, még az átalakítási arányok és a termékhozam maximalizálásában is segíthetnek.


Bővebben

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

A Packinox hőcserélő ideális nagy kombinált betáplálási-elvezetési hővisszanyerési feladatokhoz a katalitikus reformálási és az aromatikus gyártási folyamatokban. Kiemelkedő hőteljesítménye, kiváló hidraulikai hatékonysága és kompakt helyigénye lehetővé teszi az energiahatékonyság optimalizálását és a folyamat kapacitásának maximalizálását a legkisebb környezeti terhelés mellett. A Packinox több hőt nyer vissza alacsonyabb ciklusnyomásesés mellett, mint a hagyományos megoldások, ami csökkenti a beruházási igényt a tápkemence és a recirkulációs gáz kompresszor kapacitásához.

Bővebben

Fedezze fel az Alfa Laval vállalattal való együttműködés előnyeit

Finomítói folyamatainak hatékonysága kulcsfontosságú ahhoz, hogy manapság versenyképes maradjon, és gyakran számos lehetőség van a fejlesztésekre. Ha finomítói folyamatait úgy tervezi meg, hogy teljes mértékben kihasználja a rendelkezésre álló leghatékonyabb megoldásokat, jelentősen növelheti mind a nyereségességet, mind a fenntarthatóságot. Az Alfa Laval partnereként a folyamatoptimalizálás terén világelső szakértelemhez juthat hozzá. Vonjon be minket már az alapvető folyamattervezésbe, hogy kihasználhassa egyedülálló szaktudásunk előnyeit.

oil-refinery-green-grass-plants-sunset


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség