Kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés (CHP)

A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés (CHP) során a hőt, amely egyébként a villamosenergia-termelés során kárba veszne, számos hasznos célra tudják fordítani. Ez a mikro-CHP rendszerektől kezdve, amelyek áramot és hőt termelnek egyetlen épület számára, egészen a nagyobb erőművekig terjedhet, amelyek egész régiók távfűtését biztosíthatják. Ez teszi a CHP-t az energiafelhasználás egyik leghatékonyabb módszerévé. Sőt, gyakran az energia akár 90%-át is visszanyerik felhasználásra!

A CHP-rendszerben használt hőcserélők kulcsszerepet játszanak a maximális hatékonyság elérésében. Ebben tud segíteni az Alfa Laval. Hatékony lemezes hőcserélők széles választékát kínáljuk, például rendkívül kompakt berendezéseket is, amelyek ideálisak a komplett konténeres megoldásokhoz. A hővisszanyerés terén szerzett több évtizedes tapasztalatunkra és széleskörű hőcserélő kínálatunkra alapozva, Önt is támogatni tudjuk szakértelmünkkel a jövő fenntartható fűtési és energiaellátási megoldásainak kifejlesztésében.

cleantech-CHP-intro-img.jpg

A-compact-and-efficient-solution-for-micro-CHP-vignette.jpg

Kompakt és hatékony megoldás mikro-CHP alkalmazásra

Az Indop d.o.o., a Gorenje leányvállalata, a kapcsolt energiatermelési technológiák vezető közép-európai gyártója. Az Alfa Laval egyedülálló gáz-folyadék lemezes hőcserélő technológiáinak köszönhetően az Indop 85% feletti termikus hatékonyságot tudott elérni rendszereiben, nagyon alacsony nyomásesés mellett.


Bővebben

tipkotter-vignette.jpg

A CHP hatékonyságának növelése gáz-folyadék technológiával

A Hubert Tippkötter GmbH komplett CHP-rendszerek innovatív tervezője és gyártója, aki azon dolgozik, hogy technológiái a lehető leghatékonyabbak legyenek. Az Alfa Laval egyedülálló gáz-folyadék hőcserélő megoldásainak köszönhetően büszkén ajánlhatnak ügyfeleiknek 91%-os vagy annál magasabb kapcsolt energiatermelési hatékonyságot!


Bővebben

Megoldásaink

Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők

Rézből forrasztott lemezes hőcserélőink kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást kínálnak fűtési, hűtési, elpárologtatási és kondenzálási alkalmazásokra. Minden hőcserélőnket a feladatok optimalizálására tervezzük. Berendezéseink számos egyedi jellemzőjüknek köszönhetően kiváló hőteljesítményt és maximális megbízhatóságot biztosítanak.


Bővebben

Alfa Laval gáz-folyadék lemezes hőcserélők

A kivételesen magas hőmérsékletektől a rendkívül aszimmetrikus áramlási sebességű közegekig, az Alfa Laval gáz-folyadék hőcserélői többet tudnak, mint más lemezes hőcserélők. Forradalmi "dimple" lemezkialakításuknak köszönhetően hatékony hővisszanyerést és nagyon alacsony nyomásesést biztosítanak gáz alkalmazásokban - mindezt a csöves technológiáknál lényegesen kisebb helyigény mellett.


Bővebben

 

Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélőink a fűtéstől, hűtéstől és hővisszanyeréstől a kondenzációig és elpárologtatásig számos területen alkalmazhatók. Ügyfeleinkkel folytatott munkánk során fejlesztjük berendezéseinket, hogy folyamatosan, még jobban megfeleljenek a követelményeknek. Mai modelleink a hatékonyság, a megbízhatóság és a szervizelhetőség terén új mércét állítanak fel.


Bővebben

alfa-laval-micro-640x360.png

Alfa Laval Micro

Szinte mindig van lehetőség az áramfogyasztás és a kapcsolódó költségek további csökkentésére a kipufogógáz hőjeként elveszett energia visszanyerésével. Az Alfa Laval Micro egy kompakt, kifejezetten erre a célra tervezett kipufogógáz-hőcserélő. Lehetővé teszi a kis gázturbinák, motorok, tiszta technológiai füstgázok és más hulladékhő-áramok hatékony hulladékhő-visszanyerését, ezzel tovább növelve az energiahatékonyságot.


Bővebben

A leghatékonyabb megoldások kapcsolt energiatermeléshez

Az Alfa Laval teljes hőcserélő kínálattal rendelkezik kapcsolt energiatermeléshez. Berendezéseinket úgy terveztük, hogy a lehető legjobb energiahatékonyságot biztosítsák. Léghűtő, szerelt- és rézzel forrasztott lemezes hőcserélő kínálatunkban megtalálhatja az Ön egyedi igényeihez ideális berendezéseket.

És a berendezés maga csak egy része annak a partneri viszonynak, amely során támogatjuk Önt tudásunkkal, erőforrásainkkal és mérnöki szakértelmünkkel. Ezek mind hozzásegítik ahhoz, hogy a helyi előírásoknak megfelelő, fenntartható megoldásokkal dolgozzon.


Bővebben

combined-heat-power_640x360_full.png


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség