Kapcsolt hő-és energia központ

A kapcsolt hő és villamos energia (CHP) az energiahasznosítás egyik leghatékonyabb módszere. Az energia több mint 90%-a hasznosítható hatékonyan. Rendkívül gazdaságos megoldás, amely sok előnnyel jár.

combined-heat-power 640x360

A hulladékhőtől a hatékony fűtésig

A kogenerációs alkalmazások terén az Alfa Laval a hőcserélő termékek teljes kínálatának fejlesztője, így levegős hőcserélőket (AHE), gumitömítéses lemezes hőcserélőket (PHE) és keményforrasztású lemezes hőcserélőket (BHE) is kínál, amelyek a legnagyobb energiahatékonyságú megoldásokat képviselik. Együttműködésünk során minden tudásunkat, erőforrásunkat és tervezési szakértelmünket felkínáljuk Önnek, megbízható és időtálló megoldásokkal, amelyekre a világ bármely részén számíthat.

Az Alfa Laval a kapcsolt hő és energia rendszerekben

Az Alfa Laval vállalat a tipikus, szikragyújtással működő gázmotoros CHP rendszerek hatékony hűtéséhez kínál komponenseket.

Távoli radiátor/Kétkörös száraz hűtő

Az Alfa Laval a levegős hőcserélők (AHE) széles választékát kínálja, amelyek ideálisan használhatók távoli radiátorként generátorkészletekben/kapcsolt hő és energia rendszerekben. Az e feladathoz választott termékek lehetnek asztal típusú vagy V-típusú AHE hőcserélők.

Köpenyvíz

A köpenyvízhűtéshez, magas hőmérsékletű (HT) körökhöz az Alfa Laval tömítéssel szerelt lemezes hőcserélőket (PHE), keményforrasztású lemezes hőcserélőket (BHE) és fúziós kötésű hőcserélőket (FHE) kínál. Ezek a hőcserélők hatékonyan hasznosítják a HT körben keletkező hőt, és egyidejűleg csökkentik a kör hőmérsékletét.

Kenőolajhűtés

Az alacsony hőmérsékletű (LT) körök, másként kenőolajkörök hatékonyan hűthetők az Alfa Laval lemezes hőcserélők széles kínálatával, beleértve többek között a gumitömítéses lemezes hőcserélőket (PHE), a keményforrasztású lemezes hőcserélőket (BHE) és a fúziós kötésű hőcserélőket (FHE). Ezek a hőcserélők hatékonyan hasznosítják az LT körben keletkező hőt, és egyidejűleg lehűtik a kör hőmérsékletét.