WideGap

Az Alfa Laval WideGap szerelt lemezes hőcserélők rostos folyadékokhoz és durva részecskéket tartalmazó folyadékokhoz használhatók. Az Alfa Laval WideGap hőcserélők jellemző alkalmazásai közé tartoznak a cukor-, bioetanol-, cellulóz- és papíripari eljárások. A feladattól függően a WideGap hőcserélők széles-széles vagy széles-keskeny csatornákkal konfigurálhatók. Ez alkalmassá teszi a berendezéseket fűtési, hűtési és interchanger feladatokra.

widegap left side transp 640x360

Testreszabott

Az Alfa Laval WideGap rostos folyadékok és durva részecskéket tartalmazó folyadékok kezelésére készült. A sima nyílás kialakítás biztosítja, hogy a rostok ne tapadjanak meg a bemenetnél.

A jól megtervezett funkciókkal ellátott Alfa Laval WideGap hőcserélők könnyen karbantarthatók, és hosszú üzemi élettartammal rendelkeznek. Néhány elérhető funkció:

  • ClipGrip™ tömítés  – ragasztómentes tömítés kiváló beállítással, ami tökéletes lezárást és problémamentes karbantartást biztosít.
  • Ragasztott tömítés – kétkomponensű, kemencében vulkanizált ragasztó, ami helyén tartja a tömítést bármilyen lehetséges tisztítási feltétel alatt..

Emellett a nyomólemez-henger, a meghúzó csavarokon a csapágytokok és a megerősített függő csapágytartókkal ellátott 5 pontos beállító rendszer meggyorsítják és megkönnyítik a hőcserélő nyitását és zárását anélkül, hogy nehéz szerszámokra lenne szükség, vagy fennállna a lemezek sérülésének veszélye.

Az Alfa Laval WideGap gyorsan és könnyen módosítható, ha a technológiai paraméterek változnak. Csapatunk szakértelme és az alkatrészek rendelkezésre állása lelki nyugalmat biztosítanak.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata soha sincs messze.

 

Előnyök

  • Maximális hasznos üzemidő eltömítő alkalmazásoknál
  • Nagy energiahatékonyság
  • Rugalmas konfiguráció
  • Kiváló szervizelhetőség 
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérhetősége

Hogyan működik

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. A lemezek között tömítések vannak. A lehető legnagyobb hőteljesítmény és a nagyon pontos hőmérséklet megközelítés érdekében, a folyadékok általában ellenáramban folynak keresztül a hőcserélőn. A WideGap hőcserélők rostos folyadékok, erősen viszkózus folyadékok és durva részecskéket tartalmazó folyadékok kezelésére készültek. A lemezmintázat és a nyomómélység kialakítása miatt ezek a folyadékok könnyen áramlanak a hőcserélőn keresztül.

A lemezek közötti nagy áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez; ugyanakkor ennek következménye a nyomásesés. Hőtani tervezőmérnökeink segítenek Önnek egy olyan modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában, amely megfelel az Ön alkalmazási igényeinek, miközben maximális hőteljesítményt biztosítanak, és minimálisra csökkentik a nyomásesést.

A WideGap hőcserélő sokféle módon konfigurálható. A csatornák rendelkezhetnek széles/széles, vagy széles/keskeny csatornával. A WideGap hőcserélők általában többjáratúként konfiguráltak az elégséges turbulencia érdekében.

Folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Gőzfűtő - szerelt lemezes hőcserélő

2-járatú szerelt lemezes hőcserélő