Zöld hidrogén

A várakozások szerint 2050-re a zöld hidrogén az energiapiac akár 24%-át is kiteheti, így az iránta való kereslet továbbra is gyors ütemben fog növekedni. A zöld hidrogén zéró kibocsátású megoldást kínál a közlekedés vagy az energiatermelés üzemanyagaként, a feldolgozóipar vagy az épületek hőellátásában, az energiatárolásban, valamint a vegyipar fontos alapanyagaként. Hatalmas lehetőség rejlik benne az energiaátalakítás terén, különösen a kihívást jelentő ágazatokban.

Az Alfa Laval a zöld hidrogén előállításához, elosztásához, szállításához, tárolásához és felhasználásához, költséghatékony hőcserélők széles választékát kínálja. 90 éves tapasztalatunkon alapuló, bevált hőcserélő technológiáinkkal támogatjuk a hidrogéngazdaság különböző alkalmazásait. Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudja, hogyan támogathatjuk az Ön folyamatait.

Green_hydrogen_hero_image_web.jpg

Zöld hidrogén megoldások

Az Alfa Laval hőcserélők és szeparátorok széles palettáját kínálja a zöld hidrogénre való átállás lehetővé tételéhez. Az elektrolízisgyártásban (PEM, alkáli vagy SOEC) hatékony lemezes hőcserélőket kínálunk az elektrolitok, a hidrogén és az oxigén hűtésére.

Lemezes hőcserélő kínálatunkban olyan lemezes hőcserélők is vannak, amelyek sótalanításra alkalmasak, így lehetővé teszik, hogy tengervizet vagy folyóvizet használjon a termelésben. Ez ideális, ha offshore üzemet üzemeltet. Hőcsere megoldásaink pedig lehetővé teszik az elektrolízisből származó hulladékhő visszanyerését és újrafelhasználását víz sótalanítására vagy más fenntartható célokra, például távfűtésre.

Mind a termelésben, mind a tárolásban jelen vagyunk, egyedi kompresszor és hűtési megoldásokkal, valamint az újratöltőállomásokhoz alkalmas innovatív hegesztett hőcserélőkkel. Zero Liquid Discharge (ZLD) technológiánk fenntartható megoldást kínál a hidrogéntárolás során keletkező hulladék korlátozására.

Az Alfa Laval emellett egyedülálló hőcserélő megoldásokkal rendelkezik az üzemanyagcellákhoz és a power-to-X-hez. Lépjen velünk kapcsolatba, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan tudjuk támogatni a zöld hidrogénre való átállást.

cleantech_green-hydrogen-tkUEC-onsite-worker640x360.jpg

A zöld hidrogén reményt ad a jövőre nézve

A zöld hidrogén már régóta ígéretes az európai klímacélok elérése kapcsán. Most Németországban egy új kísérleti projekt megmutatja, hogy ez a lehetőség valósággá válhat. A Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers GmbH az Alfa Laval hőcserélőit alkalmazva teszteli a hidrogén használatát befecskendezett szén helyett, hogy csökkentse a CO2-kibocsátást a duisburgi telephelyén folyó nagyolvasztási folyamatok során. Ebből az új eljárásból csak vízgőz marad.

A német kormány által finanszírozott projekt az acélgyártás során keletkező kohászati gázokat vegyi anyagok előállítására használja fel, így csökkentve a CO2-kibocsátást mind az acélgyártás, mind a vegyipari termelés során. Tekintse meg a teljes cikket, hogy többet megtudjon arról, hogy az Alfa Laval technológiája milyen fontos szerepet játszott ebben a kísérleti projektben.


Töltse le az esettanulmányt

Megoldásaink

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők ideális választást jelentenek bármely zöld hidrogénüzem elektrolizátorához. Kis helyigényükkel és nagy hatékonyságukkal szerelt lemezes hőcserélőink nagyszerű megoldást kínálnak a moduláris üzemek számára, és egyidejűleg bővíthetők a jövőbeli igények kielégítésére. A kategóriájukban legjobb hőátadási képességükkel minimalizálják a hőintegrációs projektek megtérülési idejét. Hőcserélőink sokféle anyagból készülnek - beleértve a vasmentes megoldásokat, mint például a nikkel -, hogy megbízható működést biztosítsanak az elektrolizáló teljes élettartama alatt.


Bővebben

plate_heat_exchangers_printed-circuit.jpg

Alfa Laval nyomtatott áramkörös hőcserélők

Az Alfa Laval nyomtatott áramkörös hőcserélők évek óta stabil teljesítményt nyújtanak, kiváló ellenállást és integritást kombinálva kivételesen magas hőátadási mutatókkal - mindezt egy olyan egységben, amely akár 85%-kal kisebb és könnyebb, mint a hasonló teljesítményű csöves hőcserélők. A tartós kivitelek akár 1000 barg nyomást és a mély kriogén feladatoktól a nagyon magas értékig terjedő hőmérsékleteket is képesek kezelni. Egyedülálló fagyásgátló technológiánk a hidrogén elosztó töltőállomások teljes energialáncában - a folyékony H2-től a gázig - lehetővé teszi a felhasználást.


Bővebben

aqua_blue_familyv2_640x360.jpg

Alfa Laval édesvízi generátorok

Az Alfa Laval édesvíz-generátorok (FWG) a legjobb megoldást jelenthetik az elektrolízisfolyamathoz megfelelő minőségű víz biztosítására, növelve az elektrolízisek élettartamát. A titánlemezek hosszú üzemidőt és megbízhatóságot biztosítanak a sótalanítási folyamathoz. 60 év alatt több mint 30 000 berendezést telepítettünk offshore és hajózási alkalmazásokra, így a legkisebb helyigényű központi és decentralizált rendszerekben is megbízható működést biztosítanak a zöld hidrogéntermeléshez.


Bővebben

AlfaFlash 640x360px.jpg

Alfa Laval Zero Liquid Discharge

Az Alfa Laval ZLD rendszerek robusztus, kompakt megoldások, amelyeket a folyadékkibocsátás abszolút minimalizálására terveztek a legkülönbözőbb alkalmazásokban, beleértve a földalatti barlangokat is. A ZLD rendszerek leválasztják a sót és lehetővé teszik a víz újrafelhasználását injektáláshoz. A berendezés kombinálja a hőcserélő és szeparátor technológiákat, középpontjában az AlfaFlash elpárologtatóval.


Bővebben

Niagara 640x360px.jpg

Alfa Laval Niagara nedves felületű léghűtők (WSAC)

A nedves felületi léghűtők (WSAC®) tökéletesen megfelelnek a hidrogén sűrítés és szállítás minden hűtési igényének. Ezek egyedi gyártású, zárt körös elpárologtató hűtési és kondenzációs rendszerek. A WSAC-rendszer a technológiai folyadék közvetlen hűtése révén alacsonyabb hőmérsékletet érhet el, és kompaktabb, mint bármely alternatív léghűtő technológia. És mivel nincs szükség jó minőségű friss vízre, helyette alacsony minőségű szennyvizet használnak hűtőközegként, ezzel nagyon fenntartható megoldást kínálva.


Bővebben

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Alfa Laval fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélők

Szabadalmaztatott AlfaFusion technológiánkkal rendkívül hatékony, kompakt, teljes egészében rozsdamentes acélból készült hőcserélőket tudunk gyártani. Gyakorlatilag karbantartásmentesek és képesek magas nyomás és hőmérséklet értékeket is kezelni, így ideális hőátviteli megoldást jelentenek a kihívást jelentő feladatokra, beleértve a 600°C-ot megközelítő hőmérsékletű alkalmazásokat is.


Bővebben

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Hőcserélők üzemanyagcellákhoz

Az üzemanyagcellák adják majd az egyik alapvető darabját az energiaátalakítási kirakósnak. Információt keres a polimerelektrolit-membránokról (PEM), a szilárdoxid-üzemanyagcellákról (SOFC) vagy a telepített alkalmazásokra való üzemanyagcellás megoldásokról? Hőtechnológiában szerzett széleskörű tapasztalatunkkal tudunk segíteni Önnek, hoyg meg tudjo felelni a kihívást jelentő alkalmazások követelményeinek is.


Bővebben

Cleantech-P2X-intro-final.jpg

Hőcserélők Power-to-X (P2X) alkalmazáshoz

A Power-to-X a villamos energia átalakítását jelenti gázneművé, folyékony tüzelőanyaggá vagy vegyi anyagokká, beleértve az e-ammóniát, az e-metanolt, a metánt, a zöld hidrogént és a szintézisgázt. Ezáltal lehetővé teheti az ipar, a közlekedés és az energetika szén-dioxid-mentesítését, valamint fontos energiatárolási megoldást jelenthet. Az Alfa Laval több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vegyipari megoldások terén, így a Power-to-X feladatokra is számos hatékony hőcserélőt kínál.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség