Üzemanyagcellák

A világ energiarendszereinek átalakításához számos megoldásra lesz szükség. Ma már tudjuk, hogy az üzemanyagcellák a tiszta energiára való átállás alapvető elemét fogják adni. Ahogy globális energiaszükségletünk tovább növekszik, egyre több - és egyre nagyobb teljesítményű - üzemanyagcella-technológiára lesz szükségünk. Az üzemanyagcellákat az elkövetkező években várhatóan az elosztott energiától kezdve az egyre növekvő adatközponti szektor energiatermeléséig mindenre használni fogják.

Legyen szó polimerelektrolit-membrános (PEM), szilárdoxidos üzemanyagcellákról (SOFC) vagy a hajózási ipar számára készült megoldásokról, a holnap üzemanyagcellás technológiái nagy teljesítményű követelményeket támasztanak majd a hőátviteli technológiákkal szemben. Az Alfa Laval az elmúlt 90 év során szerzett tapasztalataira és szaktudására alapozva kínál lemezes hőcserélőket, amelyek ellenállóak a kihívást jelentő alkalmazásokban előforduló magas hőmérséklet és hőterhelés esetén is.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Készen a holnap üzemanyagcella kihívásaira

Az Alfa Laval évtizedeket töltött a rendkívül hatékony és robusztus lemezes hőcserélő technológiák kifejlesztésével. A nagyon magas hőmérsékleten is megbízható teljesítményt lehetővé tevő fúziós hegesztési eljárásunktól kezdve a rendkívül egyenetlen áramlási igényeket is kezelő gáz-folyadék megoldásokig, egyedülálló technológiákat kínálunk, amelyek tökéletesen megfelelnek az üzemanyagcellák fejlesztéséhez.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy megismerje azokat a megoldásokat, amelyeket már ma is kínálunk az üzemanyagcella jövőbeni kihívásaira. Ide tartozik az üzemanyagcella stack rendszerek terén meglévő kiváló szaktudásunk, valamint az Alfa Laval AlfaNova lemezes hőcserélőnk, amely 600°C feletti hőmérsékletet is kibír! Megoszthatunk Önnel néhány folyamatban lévő fejlesztési munkát is, beleértve olyan hőcserélő innovációkat, amelyek ideális alternatívát kínálnak a hajózási üzemanyagcella-alkalmazásokhoz.

Alfa Laval lemezes hőcserélőkkel épített üzemanyagcellás rendszer - Fenntartható, biztonságos és költséghatékony

Amikor a német megújulóenergia-szolgáltató, a HEE Technologies GmbH megtervezte a kapcsolt hő- és villamosenergia (CHP) üzemanyagcellás rendszert tervezett, egyértelmű volt, hogy az Alfa Laval lemezes hőcserélőit használja a kipufogó hővisszanyerésére. A rendszer hidrogént használ energiaforrásként, így fenntartható, biztonságos és költséghatékony.

The HEE fuel cell system

Ismerje meg az AlfaNova GL50 hőcserélőt

Az új AlfaNova GL50 az első Alfa Laval hőcserélő, amelyet az üzemanyagcellás követelményeknek megfelelően terveztünk. A GL50 egy aszimmetrikus gáz-folyadék lemezes hőcserélő 100%-ban rozsdamentes acélból. Elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg tudja tartani, de 250 köbméter/óra gázáramlást, valamint akár 750°C-os belépő gázhőmérsékletet is képes kezelni, kiváló teljesítménnyel.

fuelcell-vignette v2

Megoldásaink

Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők

Rézből forrasztott lemezes hőcserélőink kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást kínálnak fűtési, hűtési, elpárologtató és kondenzátor alkalmazásokra. Minden hőcserélőnket a feladatok optimalizálására tervezzük. Berendezéseink számos egyedi jellemzőjüknek köszönhetően kiváló hőteljesítményt és maximális megbízhatóságot biztosítanak.


Bővebben

Alfa Laval gáz-folyadék lemezes hőcserélők

A kivételesen magas hőmérsékletektől a rendkívül aszimmetrikus áramlási sebességű közegekig, az Alfa Laval gáz-folyadék hőcserélői többet tudnak, mint más lemezes hőcserélők. Forradalmi "dimple" lemezkialakításuknak köszönhetően hatékony hővisszanyerést és nagyon alacsony nyomásesést biztosítanak gáz alkalmazásokban - mindezt a csöves technológiáknál lényegesen kisebb helyigény mellett.


Bővebben

Alfa Laval fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélők

Szabadalmaztatott AlfaFusion technológiánkkal rendkívül hatékony, kompakt, teljes egészében rozsdamentes acélból készült hőcserélőket tudunk gyártani. Gyakorlatilag karbantartásmentesek és képesek magas nyomás és hőmérséklet értékeket is kezelni, így ideális hőátviteli megoldást jelentenek a kihívást jelentő feladatokra, beleértve a 600°C-ot megközelítő hőmérsékletű alkalmazásokat is.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség