Újrahasznosítás

A körkörös gazdaságban az újrahasznosítás a termék életciklusának utolsó szakasza, amikor a terméket már nem lehet újrafelhasználni, szervizelni vagy javítani. Az újrahasznosítás lehetővé teszi, hogy a termékben lévő alkatrészeket és természeti erőforrásokat hasznosíthassuk, és visszavezessük a termelésbe. Napjainkban azonban az anyagoknak csak egy töredékét hasznosítják újra, a többségük égetésre vagy hulladéklerakóba kerül. Szerencsére a kialakulóban lévő eljárások új lehetőségeket teremtenek a műanyagok, textíliák, akkumulátorok, kommunális szilárd hulladékok (MSW) és más anyagok újrahasznosításának kereskedelmi hasznosítására.

Az Alfa Laval szeparátorokat és vízkezelési megoldásokat kínál az újrahasznosítási folyamat tisztítási és koncentrálási lépéseihez. Ezek a robusztus és bevált technológiák segítenek csökkenteni a vízfogyasztást és a hulladék mennyiségét. Hőcserélőinket a pirolízis és a gázosítás hűtési folyamataira kínáljuk. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan támogathatjuk Önt abban, hogy a mai hulladékból a holnap értékét teremtse meg.

Alfa-Laval-recycling.jpg

Cleantech-Recycling-pyrolysis-final-210303.jpg

Pirolízis

A pirolízis olyan hőtani folyamat, amelyben az anyagok inert, oxigénmentes légkörben, magas hőmérsékleten bomlanak el. A pirolízishez gyakorlatilag bármilyen biomasszaforrás vagy hulladék felhasználható, így ez egyre érdekesebb megoldás a megújulás és újrahasznosítás során. A módszerrel például fából és fűrészipari hulladékból, használt gumiabroncsokból vagy újrahasznosított műanyagból lehet olajat előállítani. A nyersanyagtól függően egyéb értékes gáz- és szilárd halmazállapotú termékek is előállíthatók.

A pirolízis során nyert olajból el kell távolítani a nedvességet és a lebegő részecskéket, mielőtt átalakítanánk őket a további folyamatok számára. Az Alfa Laval bevált magasfordulatú szeparátorai hatékonyan tisztítják a pirolízisolajat egyetlen olyan műveletben,ami egyszerre távolítja el a vizet és a részecskéket. A pirolízisfolyamat hűtési feladataira számos lemezes hőcserélőt kínálunk.

Kémiai depolimerizáció

A polimerek visszafordítása monomerjeikre lehetővé teszi egy teljesen új polimer előállítását - a termék tartósságának befolyásolása nélkül. A pirolízishez és más heterogén újrahasznosítási módszerekhez képest a jelenlegi depolimerizációs módszerek homogén nyersanyagot igényelnek. Az Alfa Laval hőcserélőket és szeparátorokat kínál a termikus depolimerizációs eljárásokhoz, valamint a termékek újrapolimerizációjához.

cleantech-Recycling-Chemical-depolymerization-final.jpg

cleantech_textile-recycling.jpg

Textil újrahasznosítás

A textilipar a második legszennyezőbb iparág világszerte, a gyártás során hatalmas mennyiségű édesvizet alakít szennyvízzé. A textil textilként újrahasznosítása a kirakós játék egyik fontos darabja a körforgás megvalósításához az iparágban. Az Alfa Laval Zero Liquid Discharge (ZLD) megoldásai lehetővé teszik a víz újrafelhasználását a textíliák újrahasznosítása során, ezzel csökkentve az édesvízfogyasztást és minimálisra csökkentve a környezeti lábnyomot.

A hulladék mint értékes nyersanyag

Amit ma gyakran hulladéknak tekintünk, az a jövőben értékes nyersanyaggá válhat. Például az égetőművekből származó hamu nagy mennyiségű sót tartalmaz, amely kivonható és tisztítható.
Az iszapot beton alapanyagként lehet felhasználni. Értékes fémek, amelyeket korábban túl nehéz volt visszanyerni, koncentrálhatók a hígított áramlatokból. A szennyvízből műtrágya készíthető. És ez csak néhány a végtelen lehetőségek közül, amelyekkel hatékonyabban használhatjuk fel erőforrásainkat.

Az Alfa Laval egyedi hőcserélő és szeparátor berendezéseivel fejlett megoldásokat kínál gyakorlatilag bármilyen típusú újrahasznosító üzem számára. Ezek segítségével hatékonyabbá tehetik teljesítményüket. Önnel együttműködve fokozzuk az üzeme termelését és kezeljük az értékes hulladékot, ezzel bezárva a kört.

cleantech-Recycling-waste-as-raw-material-final.jpg

Megoldásaink

AlfaFlash 640x360px.jpg

Alfa Laval zéró folyadékkibocsátás (ZLD)

Az Alfa Laval ZLD-rendszerei robusztus, kompakt megoldások, amelyeket a folyadékkibocsátás abszolút minimalizálására terveztünk, számos ipari hulladékkezelési alkalmazásra. A ZLD rendszerek a hőcsere és szeparátor megoldásokat kombinálva optimalizálják a vízfogyasztás hatékonyságát. A technológia gerincét az AlfaFlash elpárologtató adja.


Bővebben

Alfa Laval magasfordulatú szeparátorok

Az Alfa Laval magasfordulatú szeparátorai ideális megoldást biztosítanak bármilyen típusú újrahasznosítási folyamathoz. A sikeres termeléshez elengedhetetlen, hogy a berendezés illeszkedjen a folyamat sajátosságaihoz és az alapanyaghoz. Szeparátorainkkal, szakértelmünkkel és szervizszolgáltatásainkkal tudjuk támogatni Önt, hogy az egyedi igényeinek megfelelő, hosszú távú teljesítményt biztosító ideális megoldást kapja.


Bővebben

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Alfa Laval OLMI technológiai gázkazán

Az Alfa Laval technológiai gázkazán nagyon megbízható megoldás hővisszanyerésre a szintézisgáz hűtési folyamata során. Kritikus alkalmazások, mint például a műanyaghulladékból történő szintézisgáz-termelés során, nyugodt lehet abban, hogy az Alfa Laval OLMI gázkazán megbízhatóan teljesít. A gyors megtérülés mellett a környezeti hatást is csökkenti.

Bővebben

Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők

Az energiahatékonyság kiemelten fontos ahhoz, hogy az újrahasznosítási folyamatok pénzügyileg életképessé váljanak. Szerelt lemezes hőcserélőink a legjobb teljesítményt és megbízhatóságot nyújtják ezekben az alkalmazásokban. Az Alfa Laval ipari sorozatának tagjai a fűtéstől, hűtéstől és hővisszanyeréstől kezdve a kondenzációig és az elpárologtatásig számos feladatra alkalmasak.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség