Természetes hűtőközegek

Világszerte sok helyen a nemzeti vagy regionális szabályozás eredményeként egyre többen mozdulnak el a hagyományos hűtőközegektől a természetes alternatívák és az alacsony globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező új lehetőségek felé. Különösen a természetes hűtőközegek, például az ammónia, a CO2 és a szénhidrogének piaca növekszik gyorsan.

Bár aligha ez az első alkalom, hogy a hűtőközegek piacán nagy változások történnek, a jelenlegi elmozdulás a rendelkezésre álló lehetőségek számában különbözik. Történelmileg az egy az egyben történő átállás lehetősége viszonylag egyszerű folyamatot tett lehetővé a teljes ellátási láncban. A közvetlen alkatrészek gyors és egyszerű korszerűsítést tettek lehetővé. Ma már egészen más a helyzet, és a hűtőközeg "helyes" kiválasztása nagyban függ a szóban forgó berendezéstől és alkalmazástól.

Az Alfa Laval a természetes hűtőközegek témájában a piac vezető szakértői közé tartozik. Tudásunk lehetővé tette számunkra, hogy hőcserélő megoldások széles választékát fejlesszük ki, kifejezetten olyan kihívást jelentő alklamazásokra és olykor veszélyes anyagokra, mint a szén-dioxid (R744), az ammónia (R717) vagy a propán (R290). Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy közösen megtaláljuk az Ön egyedi igényeinek legmegfelelőbb technológiát.

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Fehér könyv: Útmutatás a változó hűtőközegek piacán

A hűtőközegek piacán jelenleg hatalmas változás zajlik. A környezetvédelmi aggályok miatt a jogszabályok a hagyományos hűtőközegek fokozatos kivonását sürgetik az alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező új alternatívák javára. Töltse le ezt a fehér könyvet, amely alapvető ismereteket nyújt az alternatív hűtőközegek kiválasztásához és alkalmazhatóságához a különböző fűtési és hűtési alkalmazásokban.

AL-NRVTS WP-640x360

A jövő hűtőközegeihez kapcsolódó szakértelem

Kérdése van a hőszivattyú-, légkondicionáló- vagy hűtési alkalmazásokra megfelelő új hűtőközeggel kapcsolatban? Váltani szeretne, de nem tudja, hol kezdje? Hallgassa meg Matteo Munari-t, az Alfa Laval alkalmazás- és termékfejlesztési vezetőjét, aki ismerteti az új hűtőközegekkel való munkavégzéssel járó kihívásokat, és azt, hogy hogyan terveztünk egyedi funkciókat ezek megoldására.

Megoldásaink

Alfa Laval AlfaNova

A kereskedelmi vagy kis kapacitású ipari hűtésben használt lemezes hőcserélők többsége rézforrasztással készül. Bár ez számos alkalmazásban megállja a helyét, az ammóniára, amely fontos természetes hűtőközeg, negatívan reagál. Az AlfaNova az Alfa Laval egyedülálló fúziós hegesztési eljárásával készült, és a piacon az egyetlen valóban 100%-ban rozsdamentes acéllemezes hőcserélő. Ezért rendkívül kompakt és hatékony megoldást kínál a nagyon tiszta, érzékeny folyadékok hűtésére, valamint az ammónia alacsony GWP potenciáljának kihasználására.


Bővebben

Alfa Laval kazettás hőcserélők

Ipari hűtési alkalmazásokban használt hűtőrendszerekhez kompakt, kazettás hőcserélőink még nagyobb hatékonyságot és megbízhatóságot tesznek lehetővé, ha ammóniát használnak hűtőközegként. Az olyan fagyasztási alkalmazások kaszkád rendszereiben, amelyek CO2-t használnak másodlagos közegként, szintén az Alfa Laval kazettás hőcserélői adhatják a megoldást. Ezek a berendezések csökkentik az ammónia szükségeletet, miközben a bevált RefTight™ tömítési rendszerükkel megakadályozzák a keresztszennyeződés kockázatát.


Bővebben

Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők

Rézzel forrasztott lemezes hőcserélőink kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást jelentenek fűtésre, hűtésre, elpárologtatásra és kondenzációra számos hűtési alkalmazásban. Emellett a legtöbb környezetbarát, alacsony GWP-értékű hűtőközeggel használhatóak. Ide tartoznak az olyan fontos természetes hűtőközegek is, mint a CO2 és a szénhidrogének. Minden egységet optimális működésre tervezünk, egy sor olyan egyedi jellemzővel, amelyek biztosítják mind a kiváló hőteljesítményt, mind a maximális megbízhatóságot.


Bővebben

Egyéb eszözökre és szakértelmre lenne szüksége?

Szeretne többet megismerni abból a tudásból, amelyet az Alfa Laval a hőcsere területén kilenc évtizedes tapasztalata során szerzett? Vállalkozásának hozzáférésre van szüksége BIM-fájlokhoz, 3D-rajzokhoz vagy más mérnöki eszközökhöz? Nézze meg az "Alfa Laval Heating & Cooling Hub" oldalait.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség