Csapvíz

A tiszta vízre minden földi élőlénynek szüksége van. Az ENSZ is alapvető emberi jogként határozza meg, és a csapvíz-berendezések fenntarthatóságát egyre nagyobb figyelem övezi. Tudta például, hogy Stockholmban a vízrendszerekből származó fémek miatt évente akár 6 tonna réz is kerülhet a szennyvízbe? Emiatt a jogalkotók számos olyan törvényt fogadtak el, amelyek célja, hogy megakadályozzák a keresztszennyeződést és a fémszennyezést a vízkészletekben.

A tiszta vízre minden földi élőlénynek szüksége van. Az Alfa Laval tisztában van azzal, hogy a mai csapvíz- és melegvíz-fűtési és -hűtési alkalmazásokban a biztonság ugyanolyan fontos, mint a költséghatékonyság és a teljesítmény. A lemezes hőcserélők terén szerzett mélyreható ismereteinkre támaszkodva olyan innovatív megoldásokat fejlesztettünk ki, amelyekkel biztonságos vízrendszerek hozhatók létre jobb hatékonyság és alacsonyabb energiafogyasztás, valamint kevesebb szennyeződés mellett. Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy megtudja, hogyan tudjuk támogatni Önt a legbiztonságosabb és fenntartható csapvíz megoldások kialakításában.

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Mi a valóban teljesen rozsdamentes acél előnye?

Miért válassza a tiszta, 100%-ban rozsdamentes acélt? Bizonyos alkalmazásokban, például olyanokban, ahol követelmény a nagyfokú higiénia, ahol agresszív közegeket használnak, vagy ahol a fémszennyezéssel kapcsolatos aggályok merülnek fel, a rozsdamentes acél kivitel mindent megváltoztathat. Ebben a videóban Christine Nordström termékmenedzserünk bemutatja, hogy miért. Emellett feltárja azokat az egyedülálló előnyöket is, amelyeket az Alfa Laval AlfaNova rozsdamentes acélból készült hőcserélő technológiáinak köszönhetően érhet el.

Decentralizált melegvíz-ellátás

Az Alfa Laval egyedülálló rozsdamentes acél AlfaNova technológiája új lehetőségeket rejt a decentralizált melegvíz-ellátó rendszerek számára. A berendezésnek köszönhetően kisebb a rézből és nikkelből származó fémszennyezés kockázata, valamint megakadályozható például a legionella baktérium ivóvízbe jutása. Az AlfaNova kompakt méretének köszönhetően könnyen beszerelhető, akár "plug-in" opcióként is régebbi épületekben.

cleantech-tap-water-illustration.jpg

Megfelelés a fémszennyezettségi irányelveknek: Alfa Laval webinárium

Az ivóvízben lévő nehézfém-szennyezés korlátozása kritikus fontosságú a közegészségügy szempontjából, és egyre több törvényi előírásban szerepel. Például az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ivóvízminőségi irányelvei (GDWQ) globálisan foglalkoznak ezzel a kérdéssel.

Nemzeti szinten a fémszennyezéssel Németországban a Trinkwasserverordnung, valamint az ország Szövetségi Környezetvédelmi Hivatalának (UBA) iránymutatásai foglalkoznak. Emellett a 4MS néven ismert nemzetközi együttműködés Franciaország, Hollandia, az Egyesült Királyság és Németország csapvíz-szabályozásának közös megalapozására törekedett.

Sajnos a csapvizes alkalmazásokban ma általánosan használt berendezések nagy része nem fog megfelelni a már említett és más jövőbeli szigorodó irányelveinek. Egy nemrégiben tartott webináriumon az Alfa Laval hőcserélő specialistája, Roman Rathsack áttekintett néhány jogszabályi követelményt, és bemutatta a követelmények teljesítéséhez rendelkezésre álló új technológiákat. A webinárium bármikor, igény szerint megtekinthető!


Webinárium megnyitása

Megoldásaink

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Laval AlfaNovaTW

A szennyeződések kockázata ellenére a legtöbb, csap- és melegvíz alkalmazásokban használt hőcserélő technológia nyomokban veszélyes fémeket, például nikkelt és rezet szivárogtathat a vízhálózatba. Az új AlfaNova TW más. Az Alfa Laval szabadalmaztatott fúziós hegesztési eljárásával készült hőcserélője 100%-ban rozsdamentes acélból épül fel. Az első AlfaNova, amelyet kifejezetten csapvizes alkalmazásokra optimalizáltak, emellett olyan megoldást kínál, amely nem terheli meg a költségvetését.


Bővebben

cleantech_double_wall.jpg

Alfa Laval duplafalú forrasztott lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval háromgátas technikával épített, duplafalú, forrasztott lemezes hőcserélők új generációja a jelenleg elérhető legnagyobb védelmet nyújtja a folyadékok keveredése ellen. A korszerű lemezmintázat kialakításának köszönhetően pedig más duplafalú technológiákka összevetve nagyobb termikus hatásfokot biztosíthat.


Bővebben

Használati melegvíz előállítása

Az Alfa Laval használati melegvíz-megoldásait úgy tervezték, hogy biztosítsák a folyamatos és gazdaságos használati melegvíz-ellátást. Rendszereink képesek lakások és házak számára HMV ellátást, nagy létesítmények számára pedig nagy mennyiségű csapvizet biztosítani, mindezt Legionella baktériumtól mentesen.

domestic hot water 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség