Hűtés

Ma már óriási lehetőségek vannak az ipari és kereskedelmi hűtőrendszerek szénlábnyomának csökkentésére. Az új, hatékonyabb hőtechnológiák lehetővé teszik az energiafogyasztás és ezáltal a kibocsátások csökkentését. Ugyanakkor a hagyományos hűtőközegek által kibocsátott üvegházhatású gázok ma már kiküszöbölhetők, ha természetes alternatívákra, például ammóniára vagy paradox módon magára a CO2-re térünk át.

Az Alfa Laval 90 éves tapasztalatára alapozva hőcserélő megoldások széles választékát fejlesztette ki, amelyek új, fenntartható lehetőségeket biztosítanak mind a kereskedelmi, mind az ipari hűtőrendszerekhez kapcsolódóan. Keressen minket még ma, hogy megtudja, hogyan növelik megoldásaink akár 10%-kal a hatékonyságot, ami évente mintegy 5500 GWh energiamegtakarítást eredményezhet. A természetes hűtőközegekre való áttérés során is egyedi megoldásokkal tudjuk Önt támogatni.

cleantech-refrigeration-intro-img.jpg

Fehér könyv: Útmutatás a változó hűtőközegek piacán

A hűtőközegek piacán jelenleg hatalmas változás zajlik. A környezetvédelmi aggályok miatt a jogszabályok a hagyományos hűtőközegek fokozatos kivonását sürgetik az alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező új alternatívák javára. Töltse le ezt a fehér könyvet, amely alapvető ismereteket nyújt az alternatív hűtőközegek kiválasztásához és alkalmazhatóságához a különböző fűtési és hűtési alkalmazásokban.

AL-NRVTS WP-640x360

Esettanulmány: Szakértelem a jövő hűtőközegei kapcsán

Tudja meg, hogy a Bort de Graaf hűtéstechnikai szakértői miért választották az Alfa Laval kazettás technológiáját ammónia/CO2 kaszkádrendszerükhöz. Amellett, hogy megbízható védelmet nyújtanak szivárgás ellen, az olyan korszakalkotó jellemzők, mint a CurveFlow™, a piac legmagasabb hőteljesítményét biztosítják.

 

Cleantech-proof-pack-Refrigeration.jpg

Nézzük a számokat: a hűtési energiahatékonysági potenciál

Tudta, hogy mára több millió Alfa Laval hőcserélőt telepítettek hűtőipari alkalmazásokba világszerte? Ezek együttesen évente több mint 5,5 TWh villamos energiát segítenek megtakarítani Ügyfeleinknek! Ez több mint 1 millió tonnával kevesebb CO2-kibocsátást jelent.

Valójában, ha minden új létesítményben hatékony Alfa Laval megoldásokat alkalmaznánk, további 144.000 tonnával tudnánk csökkenteni a kibocsátást. Ez olyan, mintha 470 London és Szingapúr közötti járat káros kibocsátásától szabadulnánk meg!

Szeretne többet megtudni arról, hogyan tudja az Alfa Laval maximalizálni a különböző hűtési alkalmazások energiahatékonyságát? Töltse le infografikánkat további adatokért.


Infografika letöltése

Megoldásaink

Alfa Laval AlfaNova

A kereskedelmi vagy kis kapacitású ipari hűtésben használt lemezes hőcserélők többsége rézforrasztással készül. Bár ez számos alkalmazásra megfelelő, negatívan reagál az ammóniával, amely egy fontos természetes hűtőközeg. Az AlfaNova a mi egyedülálló fúziós hegesztési módszerünkkel készült, és a piacon az egyetlen valóban 100%-ban rozsdamentes acéllemezes hőcserélő. Ezért rendkívül kompakt és hatékony megoldást kínál a nagyon tiszta, érzékeny folyadékok hűtésére, valamint az ammónia alacsony GWP potenciáljának kihasználására.


Bővebben

dont_crack_under_pressure_4.png

Alfa Laval kazettás hőcserélők

Kompakt, kazettás hőcserélőink még nagyobb hatékonyságot és megbízhatóságot tesznek lehetővé olyan ipari hűtési alkalmazásokban használt hűtőrendszerekben, amelyek alacsony GWP-értékű ammóniát használnak hűtőközegként. Az Alfa Laval kazettás hőcserélői jó választást jelentenek olyan fagyasztási kaszkádrendszer alkalmazásokban, amelyek CO2-t használnak másodlagos közegként. Segítenek csökkenteni az ammónia töltését, miközben a bevált RefTight™ tömítési rendszerükkel kiküszöbölik a keresztszennyeződés kockázatát.


Bővebben

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők

Rézből forrasztott lemezes hőcserélőink kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást kínálnak fűtési, hűtési, elpárologtató és kondenzátor alkalmazásokra és a legtöbb környezetbarát, alacsony GWP-értékű hűtőközeggel dolgozó feladatokra. Ide tartoznak az olyan fontos természetes hűtőközegek is, mint a CO2 és a szénhidrogének. Minden hőcserélőnket a feladatok optimalizálására tervezzük. Berendezéseink számos egyedi jellemzőjüknek köszönhetően kiváló hőteljesítményt és maximális megbízhatóságot nyújtanak.


Bővebben

cleantech-refrigeration-commercial-refrigeration.jpg

Kereskedelmi hűtés

Az Alfa Laval hőcserélők számos lakossági és kereskedelmi hűtési alkalmazásban megtalálhatóak - beleértve a légkondicionálást (hűtők), a csapvíz melegítést (kazán/szolár), a hőszivattyúkat és a szállítás közbeni hűtést.


Bővebben

Cleantech-Refrigeration-industrial-refrigeration-final-210303.jpg

Ipari hűtés

Az ipari fagyasztástól és hűtéstől a jégpályák és élelmiszeripari folyamatok hűtéséig az Alfa Laval a legújabb, energiahatékony lemezes hőcserélő megoldásokat kínálja. Az élelmiszeripar számára nagy hatékonyságú léghűtőket kínálunk, amelyek lemezes hőcserélőkkel kombinálhatók.

A lehetséges alkalmazások a vágóhidak és a hal- és húsfeldolgozó területek hűtésétől a friss élelmiszerek tárolóhelyiségeinek klímaberendezéséig terjednek.


Bővebben

Egyéb eszözökre és szakértelmre lenne szüksége?

Szeretne többet megismerni abból a tudásból, amelyet az Alfa Laval a hőcsere területén kilenc évtizedes tapasztalata során szerzett? Vállalkozásának hozzáférésre van szüksége BIM-fájlokhoz, 3D-rajzokhoz vagy más mérnöki eszközökhöz? Nézze meg az "Alfa Laval Heating & Cooling Hub" oldalait.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség