Épületgépészet

Az építőipar a globális energiafogyasztás 36%-áért és a szén-dioxid-kibocsátás 39%-áért felelős. Szerencsére az épületgépészeti rendszerek kialakítása óriási kiaknázatlan lehetőségeket kínál az épületeink éghajlatra gyakorolt hatásának javítására. Legyen szó hatékonyabb megoldásokról, amelyek csökkentik az energia- és vízfogyasztást, vagy a magas globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező hűtőközegek fokozatos kivonásáról, már ma is sokat tehetünk.

Az Alfa Laval megbízható termékeket és technológiákat kínál az összes épületgépészeti és hűtéstechnikai ágazat számára. Közel 90 éves tapasztalattal fejlesztett lemezes hőcserélőink a piac legmodernebb és leghatékonyabb épületgépészeti rendszereinek alappillérei számos alkalmazásban. Emellett a természetes és alacsony GWP-értékű hűtőközegekkel működő rendszerek optimalizálásában is az iparág legkiválóbb szakértői közé tartozunk. Ha növelni szeretné a hatékonyságát, lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudja, hogyan segíthetjük elő épületgépészeti megoldásainak fenntarthatóságát.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

Energiahatékonyság költséghatékony és fenntartható módon

Szeretné javítani épületgépészeti rendszere energiahatékonyságát? Hallgassa meg Enrico Dall'Armellinát, az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélőkért felelős termékmenedzserét, hogyaki bemutatja azokat az egyedülálló fejlesztéseket, amelyekkel berendezéseink páratlan hőhatékonyságot biztosítanak. Hőcserélőink felépítésének köszönhetően kis helyigény mellett költséghatékonyan csökkenthető az energiafogyasztás.

Lássuk a számokat: Épületgépészeti energiahatékonysági potenciál

Tudta, hogy az épületek és az építőipar a globális energiafogyasztás 36%-áért és a globális CO2-kibocsátás 39%-áért felelős? Ma azonban már rendelkezünk olyan technológiával, amellyel ezeket a számokat jelentősen csökkenthetjük. Kereskedelmi- és lakóépületekben egy hőszivattyú például négyszer hatékonyabb egy kazánnál, ami hihetetlen lehetőségeket kínál az energiafogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

Képzeljük el, ha az összes kereskedelmi- és lakóépületben lecserélnénk a kazánokat hatékony hőszivattyúkra. Az éves energiamegtakarítás 230 TWh lenne. Ez megegyezik Spanyolország éves villamosenergia-fogyasztásával!

Szeretne többet megtudni arról, hogyan tudja az Alfa Laval maximalizálni a különböző épületgépészeti alkalmazások energiahatékonyságát? További adatokért töltse le infografikánkat.

Lakossági és kereskedelmi hőszivattyú infografikánk letöltése
Töltse le ipari hőszivattyú infografikánkat
Töltse le légkondicionáló infografikánkat
Töltse le AHRI infografikánkat
Töltse le az adatközpontok hűtésére vonatkozó infografikánkat

Cleantech-proof-pack-HVAC-Heat-pumps.jpg

cleantech_Reaching-new-heights-in-performance-case.jpg

Új teljesítményszintek elérése

A lengyelországi Varsóban található Varso Place elképesztő 310 méteres magasságával az EU legmagasabb épülete lesz. Az egyedülálló projekt számos épületgépészeti kihívást tartogat. Ezek leküzdésére az épületbe olyan fejlett rendszereket telepítenek, amelyek az Alfa Laval lemezes hőcserélő technológiájának köszönhetően kivételes hatékonyságot biztosítanak. Ezek a megoldások lehetővé teszik az energiaigény 23%-os csökkentését. Az energia megtakarításával a nagy hatékonyságú lemezes hőcserélők a Varso szénlábnyomát is nagymértékben csökkentik, miközben az épületben lakók épületgépészeti elvárásait is teljesítik.


A teljes cikk itt olvasható

Cleantech-Energy-efficiency-HVAC-final-210303.jpg

Klímaberendezések és hőszivattyús megoldások

A légkondicionálók és a hőszivattyúk esetében az energiahatékonyság és az alacsony GWP-értékű hűtőközegekre vonatkozó követelmények alapvető fontosságúak. Az Alfa Laval szorosan együttműködik az Ügyfelekkel és az egyetemekkel, hogy felgyorsítsa a fejlesztéseket és olyan lemezes hőcserélőket kínáljon, amelyek megfelelnek az új alkalmazási előírásoknak.


Bővebben

data_center_640x360.jpg

Adatközpontok hűtése

Az energiatakarékos hűtés kritikus fontosságú a fenntarthatóbb adatközpont-üzemeltetés kialakításához. Az Alfa Laval évtizedek óta megbízható partnere az IT-iparnak, és az Ügyfelekkel együttműködve megbízható, környezetbarát adatközpont-hűtőrendszereket tervez. Szakértelmünkkel új lehetőségeket kínálunk a szabadhűtés és az energiamegtakarítás terén a világ minden táján, bármilyen méretű szerverterem esetében.


Bővebben

District-cooling-640x360.jpg

Távhűtés

Az Alfa Laval élen jár olyan lemezes hőcserélők fejlesztésében, amelyek megfeleltek a távhűtési rendszerek magasabb elvárásainak. Hőcserélőinket világszerte használják költséghatékony, energiatakarékos és kényelmes hűtés biztosítására.


Bővebben

cleantech_hvac.jpg

Távfűtés

Az Alfa Laval élen jár olyan lemezes hőcserélők fejlesztésében, amelyek megfeleltek a távhűtési rendszerek magasabb elvárásainak. Hőcserélőinket világszerte használják költséghatékony, energiatakarékos és kényelmes hűtés biztosítására.


Bővebben

Egyéb eszözökre és szakértelmre lenne szüksége?

Szeretne többet megismerni abból a tudásból, amelyet az Alfa Laval a hőcsere területén kilenc évtizedes tapasztalata során szerzett? Vállalkozásának hozzáférésre van szüksége BIM-fájlokhoz, 3D-rajzokhoz vagy más mérnöki eszközökhöz? Nézze meg az "Alfa Laval Heating & Cooling Hub" oldalait.

Alfa Laval Heating and cooling hub

Megoldásaink

Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélőink a fűtéstől, hűtéstől és hővisszanyeréstől a kondenzációig és elpárologtatásig számos területen alkalmazhatók. Ügyfeleinkkel folytatott munkánk során fejlesztjük berendezéseinket, hogy folyamatosan, még jobban megfeleljenek a követelményeknek. Mai modelleink a hatékonyság, a megbízhatóság és a szervizelhetőség terén új mércét állítanak fel.


Bővebben

Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők

Rézből forrasztott lemezes hőcserélőink kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást kínálnak fűtési, hűtési, elpárologtatási és kondenzálási alkalmazásokra. Minden hőcserélőnket a feladatok optimalizálására tervezzük. Berendezéseink számos egyedi jellemzőjüknek köszönhetően kiváló hőteljesítményt és maximális megbízhatóságot biztosítanak.


Bővebben

Alfa Laval fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélők

Szabadalmaztatott AlfaFusion hegesztési technológiánkkal nagy hatékonyságú, kompakt, teljes egészében rozsdamentes acélból készült hőcserélőket gyártunk. Gyakorlatilag karbantartásmentesek és rendkívül magas nyomás- és hőmérséklet értékeket képesek kezelni, így ideális hőátviteli megoldást jelentenek kihívást jelentő alkalmazásokhoz, így a természetes és alacsony GWP-értékű hűtőközegekkel dolgozó rendszerekhez is.


Bővebben


cleantech_symbol_RGB_png.png

Fenntartható partnerség