Bioetanol előállítás

Az etanol cukor- vagy keményítőtartalmú terményekből származó megújuló üzemanyag. Az elmúlt évek során egyes etanolgyártó üzemek biomasszát (cellulóz rostok) kezdtek el használni. Az Alfa Laval innovatív technológiákat szállít a gabonaalapú feldolgozás, a cukoralapú feldolgozás és a cellulóz nyersszálakon alapuló etanolgyártás mindenegyes fázisához. A megújuló tiszta üzemanyagként vagy benzin adalékként használt etanol növeli az oktánszámot és csökkenti a kibocsátásokat.

Ethanol from sugarcane

Technológiai ismeretek

Az Alfa Laval sokéves tapasztalattal rendelkezik a bioüzemanyagok és etanolgyártás terén. Páratlan tapasztalata és elismert múltja van az energiatakarékos, pénzügyileg megtérülő megoldások szállításában az etanolipar részére is.

Az Alfa Laval átfogó termékportfoliója azt jelenti, hogy segíteni tudunk bármilyen szeparálási eljárásban, beleértve az élesztő szeparálást, a cefre szeparálást és a gabonaolaj kinyerést.

Tanácsot tudunk adni a hőátvitel és -visszanyerés valamennyi szempontjáról, és segíteni tudunk folyamatának optimalizálásában, ahol a hangsúly az energiafogyasztás csökkentésén van.