Merco

Az Alfa Laval a világ piacvezető beszállítója a keményítőfeldolgozó iparág technológiai berendezései és gépsorai terén. A világon évente előállított keményítő több mint felét Alfa Laval Merco szeparátorok segítségével dolgozzák fel. A kifejezetten a keményítőfeldolgozáshoz kifejlesztett Merco szeparátor ideálisan ötvözi a nagy áramlási kapacitást az alacsony energiafogyasztással.

Merco starch centrifuge separator

Robusztus kivitel és hatékonyság

 • Megnövelt szeparálási kapacitás
 • Egyszerűsített karbantartás és szerviz
 • Egyszerű telepítés
 • Alacsony energiafogyasztás
 • Lehetőségek a régebbi modellek korszerűsítésére

A Merco egy fúvókás centrifuga, amelyet a szilárd anyagok folyamatos ürítésére fejlesztettek ki, kifejezetten a keményítőipar számára. A centrifuga felszereltségéhez tartozik a motor, a beömlőnyílásnál található öntisztító szűrő, a sebesség- és rezgésérzékelők, az olajhőmérséklet-érzékelők az orsócsapágyakhoz és a motortekercshez, a hidraulikus hajtómű az emelőhöz, valamint egy speciális szerszámkészlet és egy standard alkatrészkészlet.

Merco termékcsalád a keményítőipar számára

A Merco szeparátorok eltérnek a hagyományos, többfunkciós fúvókás szeparátoroktól. Kifejezetten a keményítőfeldolgozás követelményeinek felelnek meg. Ilyenek a nagy szilárdanyag-terhelések, a folyamatos ürítés és a fúvóka dugulások elkerülése.

A Merco szeparátorok széles körben használatosak a keményítőiparban olyan eljárásokhoz, mint az elsődleges keményítő szeparálás, gluténsűrítés, malomárok-víz sűrítése és a dara tisztítása. Ennek részeként szilárd anyagok osztályozására, koncentrálására és mosására, illetve viszonylag magas koncentrációkban szilárd anyagokat tartalmazó folyadékok tisztítására használatosak.

A Merco kialakítás fő jellemzője egy speciális keringető rendszer, amelyben a szilárd anyagok a dob szélén levő fúvókákhoz keringethetők a mosóvíz hozzáadásával egyidejűleg. Ez az egyedi tulajdonság azt jelenti, hogy a felhasználó egyszerűen a fúvóka leeresztésének változtatásával módosíthatja a gyártási beállításokat a rendszer működése közben.

A kezelő az ürítővezetéken az alulfolyó leeresztő szelep egyszerű szabályozásával tudja módosítani az szétválasztást és a koncentrációt. Ez egy olyan egyedi hatékony módot biztosít a szeparálási eljárás szabályozásához, amely révén pontosan lehet megállapítani, hogy mennyire kell az aláfolyást eltávolítani, mennyi anyagot kell visszakeringetni a rotorhoz, és mennyi mosóvíz hozzáadása szükséges.

Emellett lehetővé teszi az olyan nagy átmérőjű fúvókák használatát, amelyek a termékkoncentráció változásait tudják kezelni, illetve segítik megakadályozni a dugulásokat. Ez viszont sokoldalúbbá teszi a berendezést és megkönnyíti az eljárások változtatását az egyes termékáramok jellemzői alapján.

Termékválasztékunk két modellből áll - Merco 32 és Merco 38 -, és lefedi az őrlőüzemek összes üzleti és kapacitásra vonatkozó igényét. 

 

 

Merco 32

Merco32_Product image_640x360.png

Valódi igásló

 • Intelligens kialakítás hosszú orsóval és függő dobbal
 • Stabilan kiváló minőség és magas hozam
 • Energiatakarékos, szabadalmazott fúvókakialakítás
 • Alacsony alkatrészigény és -költség
 • A dob könnyen tisztántartható

Merco 38

merco_38_640x360.png

Nagy kapacitású centrifuga a keményítőipar számára

 • akár 30%-os kapacitásnövekedés 
 • akár 25%-os energiacsökkentés
 • Azonos kapacitás mellett magasabb hozam és tisztább technológiai víz
 • A dob max. fordulatszáma 50 Hz-en - 2950 ford/perc
 • Teljesítmény - 225/260 kW

 

 

.
.

 

 

Hogyan frissítsük a Merco H-30 modellt Merco 32-re

Amennyiben az Ön egy régebbi generációs Merco H-30 berendezéssel rendelkezik, akkor a dob cseréjével egyszerűen korszerűsítheti azt Merco 32 modellre. Ez lehetővé teszi, hogy egy új szeparátor beszerzésénél alacsonyabb tőkeberuházással jelentősen növelje az üzem kapacitását. Egy új dob telepítése egy nap alatt megoldható, minimális telepítési költség mellett.

Merco 32 kapacitásnövelő: egyszerűen cserélje ki az Alfa Laval Merco H-30 rotorját és beömlőegységét az új Merco 32 modell rotorjára és beömlőegységére. Nézze meg a videót, és győződjön meg arról, hogy ez a csere milyen könnyen elvégezhető egy kisebb beruházással.

Töltse le a Merco kapacitásnöveléséről szóló ismertetőt

Separator Innovator - tudásbázis

Szeretne többet megtudni a szeparáció terén bevezetett technológiai újításokról? Kattintson az alábbi hivatkozásra. Az Alfa Laval találta fel az első tárcsasoros szeparátort, és több mint egy évszázada vezető szerepet tölt be a centrifuga-technológia fejlesztésében. Örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk Önnel az út során szerzett szakértelmünket. Látogasson el a Separator Innovator elnevezésű tudásbázisunkra, és tudjon meg többet a szeparáció terén elért fejlesztésekről, valamint a technológia további forradalmasítására tett lépésekről.

hss clara separator innovator640x360