AlfaFlash

Az Alfa Laval AlfaFlash lemezes elpárologtató biztonságosan, megbízhatóan és hatékonyan sűríti a nagy viszkozitású, erősen tömítő hatású és nyírásra híguló folyadékokat. Kompakt, öntisztító és könnyen karbantartható. Ez a kényszerkeringető lemezes elpárologtató nagy mennyiségű oldott szilárd anyagot tartalmazó technológiai folyadékokat kezel, és megfelel a közepes és zéró folyadékkibocsátási követelményeknek.

AlfaFlash NoDecanter A

Könnyedén koncentrálja a nagy viszkozitású, lerakódásra hajlamos és nyírásra híguló folyadékokat

 • Maximális üzemidő a minimális lerakódásnak köszönhetően. A nagyobb nyírási sebesség és turbulencia öntisztító hatást hoz létre.
 • Minimális ártalmatlanítási és szállítási költségek a nagy viszkozitású vagy nyírásra híguló technológiai folyadékok hatékony koncentrálásával
 • Kompakt, helytakarékos alapterület a csőköteges rendszerekhez képest kisebb magasságnak és súlynak köszönhetően
 • Kiváló elősűrítési és visszahajtási képességek az energiahatékony szárítóknak és a recirkuláció során változó adagolási összetételnek köszönhetően
 • Tökéletes a kapacitás növelésére és a meglévő elpárologtató rendszerek szűk keresztmetszetének csökkentésére

Az Alfa Laval sokoldalú, kompakt és öntisztuló lemezes elpárologtató hatékony a nagy viszkozitású, lerakódásra hajlamos, magas szilárdanyag-tartalmú technológiai folyadékokkal dolgozó alkalmazások széles köréhez, például a túltelített sóoldat és az olajsajtoló üzemek szennyvizes folyamataihoz. Ezek az elpárologtatók tökéletesen alkalmasak új vagy felújított telepítésekhez, és minden iparágban megfelelnek a közepes vagy zéró folyadékkibocsátási követelményeknek.

 • BlueVap – egy teljesen automatizált, előre összeszerelt termikus szeparátorrendszer, amely az olívaolaj-sajtoló üzem fekete vizét 80%-ban tiszta vízzé és 20%-ban biológiailag lebomló péppé sűríti. Nincs szükség gőzre vagy hűtővízre. 
 • AlfaFlash – kényszerkeringetéses bepárló, amely a kihívást jelentő, oldott szilárd anyagokat és némi kristályos technológiai folyadékokat koncentrálja 
Ez százszor jobb, mint a régi rendszer! A tervezett nyári bezárástól eltekintve megszakítás nélkül működött, és az általunk kívánt minőségű és konzisztenciájú üstmaradékot állította elő. Az egységeket minden hét végén öblítéssel tisztítjuk a helyszínen, és amikor a nyári leállás során ellenőriztük a hőátadó felületeket, azok makulátlanul tiszták voltak.” – Shane Fraser, a lepárló termelési igazgatója, Glenfarclas Szeszfőzde 
Az Alfa Laval segít elérni célunkat - a hulladékmentes olívaolaj-termelést - a BlueVap segítségével.”  – tulajdonos, Frantoio di Santa Téa, Reggello, Olaszország 

Tekintse meg elpárologtatóink teljes kínálatát

Tökéletes nemnewtoni folyadékokhoz 

Illis evaporator_Diagram CSL.png

A turbulenciát és a folyamatos tisztítást elősegítő bordázott lemezeknek köszönhetően az AlfaFlash elpárologtató nem szennyeződik el olyan gyorsan, mint a csőköteges elpárologtatók. Ezen túlmenően, ha egy termék nyírásra híguló (desztillátum, kukoricacsíra-lúg, fehérjeoldatok stb.), az AlfaFlash lemezes elpárologtató nagy nyíróereje csökkenti a technológiai folyadék látszólagos viszkozitását, ami tovább csökkenti a szennyeződést és javítja a hőátadási teljesítményt. 

PPI00521EN_NAOHAL_CMYK.jpg

PPI00521EN_NAOHS_CMYK.jpg

A hagyományos csőköteges elpárologtató rendszerhez képest az AlfaFlash és az AlfaVap rendszer lényegesen kisebb beépítési magasságot igényel, és a helyszínen bonyolult építési munkálatok nélkül telepíthető.


Hőforrások elpárologtató rendszerekhez

Konfigurációs lehetőségek

Az Alfa Laval elpárologtató rendszerek különböző forrásokból, például mechanikus és termikus sajtolásból, valamint szárítók hulladékgőzéből származó hőt használhatnak.

Többlépcsős rendszer 

 

CONRESA copy_new.jpg

 • Energiát takarít meg a gőz újrafelhasználásával 
 • Egyszerű és rugalmas

Mechanikus gőzvisszasajtolás, MVR 

 • Nagy befektetés 
 • Alacsony (vagy nulla) gőzfogyasztás 
 • Elektromosságot használ 

Termikus gőzvisszasajtolás, TVR 

 • Alacsony költség a csökkentett gőzfogyasztással 
 • Egyszerű, nincs benne mozgó alkatrész

Hulladékhő a szárítókból 

 

 • Alacsony energiaköltség 
 • Viszonylag nagy befektetés 

Elpárologtató rendszerek kísérleti tesztelése és bérbeadása

Próbálja ki vásárlás előtt. Szakértelmet és tanácsot kaphat az Alfa Laval mérnökeitől elpárologtató rendszere optimális konfigurálásához, beleértve a következőket:

 • Részletes vízelemzés és -jellemzés  
 • Folyamat- és vízkémiai modellezés  
 • Referenciák és/vagy kísérleti tesztelés közepes és magas kockázatú alkalmazásoknál  
 • Részletes anyag-kompatibilitási értékelés  
 • Mintaelemzés  
 • Kísérleti tesztek  

Látogasson el az Alfa Laval Anyagtechnológiai és kémiai laboratóriumába és tesztközpontjába a svédországi Lundba, az Alfa Laval Innovációs és tesztközpontjába a dániai Nakskovba, vagy béreljen egyet mobil kísérleti elpárologtató rendszereink közül, hogy a helyszínen, az Ön üzemében végezzen kísérleteket. 

.

Termékek

Szervizszolgáltatások

Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások

Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:

 • Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
 • Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
 • A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során

Tudjon meg többet szerviz kínálatunkról

process_men_ipad_joulestool.png

Megtervezett rendszer

Egy komplett AlfaVap kúszófilmes bepárló rendszer lemezes elpárologtatókat, előmelegítőket, ciklon leválasztótartályt, termikus és/vagy mechanikus gőzvisszasajtoló egységeket, szivattyúkat, műszereket, szelepeket, csatornákat és csővezetékeket, valamint helyi programozható logikai vezérlőt (PLC) és vezérlőpanelt tartalmaz. A rendszer az Alfa Laval műhelyében előre összeszerelhető, ami a helyszíni telepítési időt egy-három hétre csökkenti. 


.

Hogyan működik egy lemezes elpárologtató?

Az Alfa Laval AlfaFlash lemezes elpárologtató egy kényszerkeringtetéses bepárló. Egy szivattyú keringeti a folyadékot a ciklon leválasztó tartály és a lemezes elpárologtató között, ami erősen turbulens áramlást hoz létre a lemezes hőcserélőben. 

A forralás nem a lemezes hőcserélőben történik, hanem a folyadékot inkább nyomás alatt melegítik. A tényleges párolgás akkor következik be, amikor a felmelegített folyadékot a leválasztó tartályba vezetik, ahol a nyomás megszűnik, és az illékony folyadék ezután elpárolog. Sok AlfaFlash alkalmazás vákuum alatt működik. 

A többlépcsős kialakítás csökkenti a gőzfogyasztási igényt: az egyik lépcsőben keletkező gőzt egy következő lépcsőben fűtőközegként használják. Termikus gőzvisszasajtolással (TVR) és/vagy mechanikus gőzvisszasajtolással (MVR) kombinálva a gőzfogyasztás a párolgási kapacitás töredékére csökkenthető. 

Egy komplett AlfaFlash rendszer tartalmazza a lemezes elpárologtatókat, előmelegítőket, szeparátor tartályokat, TVR-t vagy MVR-t, visszakeringető szivattyúkat, műszereket, szelepeket, csatornákat, csöveket és egy vezérlőpanelt. 

Ezek is érdekelhetik...

Elpárologtatási megoldások 3D/VR

Tekintse meg egy 360 fokos bemutatón elpárologtató rendszereinket közelről. Tekintse meg az elpárologtató rendszerek 3D/VR modelljeit, egyszerűen rákattintva az egyik modulra.

AlfaFlash Decanter 640x360

Fedezze fel elpárologtatóink kínálatát

Az Alfa Laval az elpárologtató rendszerek széles skáláját kínálja a lemezes elpárologtatóktól a kúszófilmes bepárlókon át a csöves elpárologtatókig és az esőfilmes elpárologtatókig. Nézze meg, mi felel meg elpárologtatási igényeinek.

water steam drops 640x360