Dekanterek

Az Alfa Laval dekanter centrifugák segítségével egyetlen folyamatos eljáráson belül elválaszthatók a szilárd anyagok a folyadékoktól. Ezek a berendezések a kiváló minőségű és magasabb kereskedelmi értékkel rendelkező extrahált/megtisztított termékeket eredményező, nagy teljesítményű szeparációnak köszönhetően kiemelkednek a versenytársak berendezései közül.

Alfa-Laval-Decanter-Centrifuge

Üzleti és környezetvédelmi szempontból fontos előnyök:

  • Nagy teljesítményű szeparáció, amely értékes termékeket és alacsony hulladékkezelési költségeket eredményez
  • Alacsony energiafogyasztás és karbonlábnyom
  • Alacsony karbantartási költségek
  • Alacsony beruházási költség/teljesítmény arány

A szilárd és folyékony anyagok szeparációja általános gyártási folyamat, és az Alfa Laval több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a dekanter centrifugák különböző iparágak követelményeihez igazított alkalmazásának terén. Az iparági know-how és a technológiai szakértelmünk együttesen biztosítja, hogy az Alfa Laval minden egyes alkalmazás esetében megfeleljen az Ön egyedi igényeinek.

.
.

Hogyan tartsa újszerű állapotban dekanterét

Nézze meg Milan Barudzija és Burak Özkök dekanter-szakértők bemutatóját arról, hogyan lehet fenntartani és a legtöbbet kihozni egy dekanter centrifuga teljesítményéből.

service

Technológia

 

Innováció a centrifugális erő felhasználásával

A szilárd anyagok elválasztása a folyadéktól kulcsszerepet játszik számtalan ipari folyamatban. Hagyományosan számos vállalat tisztító- vagy ülepítőtartályt használ, amelyben a részecskék, az üledék és a szilárd anyagok a gravitációs erő hatására fokozatosan lesüllyednek a tartály aljára. Az ilyen tisztítás azonban rendkívül lassú folyamat, kevéssé kontrollálható eredményekkel.

A folyamat felgyorsítása érdekében a dekanter centrifuga a centrifugális erő felhasználásával működik - az erőhatás ebben az esetben a gravitációs erőnél akár 4000-szer nagyobb is lehet. A szilárd és folyékony anyagok szeparációja a forgási sebesség beállításával is könnyen szabályozható.

Decanter centrifuge
.

Hogyan működik a dekanter centrifuga?

A centrifugális erők hatására a sűrűbb szilárd részecskék összegyűlnek a forgódob falán, míg a kevésbé sűrű folyadékfázis koncentrikus belső réteget képez a dekanter centrifugában. A folyadék - az úgynevezett tó - mélységének szükség szerinti változtatására különböző gátlemezek szolgálnak. A szilárd részecskék által alkotott üledéket a dobtól eltérő fordulatszámmal forgó szállítócsiga folyamatosan eltávolítja. Ennek eredményeként a szilárd anyagok fokozatosan „kikerülnek” a tóból és a dob kúpos vége felé távoznak.

A centrifugális erő tömöríti a szilárd anyagokat, és kiszorítja a fölösleges folyadékot. A kiszárított szilárd anyag ezután kiürül a dobból. A megtisztított folyadékfázis vagy fázisok túlfolynak a dob ellenkező végén lévő gátlemezeken. A centrifugaház belsejében található terelőelemek az elválasztott fázisokat a megfelelő áramlási útvonalra irányítják, és megakadályozzák a keresztszennyeződés kockázatát.

A szállítócsiga sebessége a szilárdanyag-terhelésben bekövetkező változásoknak megfelelően automatikusan beállítható a frekvenciaváltó (VFD) segítségével.

decanter centrifuge hub
.

Előnyök

Milyen előnyöket biztosít a más típusú szeparátorokhoz képest?

Gyorsabb szeparáció egyetlen folyamatos eljáráson belül

Vízszintes centrifugáink egyetlen folyamatos, magas fordulatszámú eljáráson belül különválasztják a szilárd anyagokat az egy vagy két folyadékfázistól. Ez növeli a termelékenységet, és ezáltal a jövedelmezőséget is.

A betáplálásra a megoldások széles választéka áll rendelkezésre, és a teljesítmény szabályozható

Az Alfa Laval centrifugál dekantereket az 5 mm-től néhány mikronig terjedő átmérőjű, különböző típusú szilárd részecskék kezelésére tervezték.

Ipari dekantereink a 0,1-től több mint 65 tömeg%-os szilárdanyag-tartalmú iszapokat is képesek kezelni.

A szabályozható centrifugális erők és az egyéb speciális konfigurációs paraméterek segítségével a folyamat az Ön egyedi igényeinek és céljainak megfelelően optimalizálható, például ha magas piaci értékű végterméket szeretne előállítani a lehető legalacsonyabb költségek mellett.

Solid bowl centrifuge

Miért az Alfa Laval?

Iparági globális piacvezető

Az 1883-ban alapított Alfa Laval a centrifugális szeparációs technológia élvonalában jár az áttörést jelentő innovációk révén, melyek közül az egyik a nagy teljesítményű dekanter centrifugánk. A dekanter centrifugák tervezése és gyártása terén az 50-es évektől kezdve rendelkezünk gyakorlati tapasztalatokkal. Napjainkban az Alfa Laval szervezeti egységei az egész világon elérhetők, ezért bárhol a világon kiváló termékeket, kimagasló szervizszolgáltatást és egyedülálló eredményeket biztosítunk vevőink számára.

Korszerű anyagok és technológia

Az Alfa Laval kiváló minőségű rozsdamentes acélt használ a termékkel érintkező összes alkatrészhez annak érdekében, hogy kiküszöbölje a szénacél használatával járó korrózió kockázatát.

Az Alfa Laval dekanter centrifugák intenzív terhelésnek kitett forgó alkatrészeit nagy szilárdságú, centrifugálisan öntött rozsdamentes acélból gyártják. Ez biztosítja az öntvények egyenletes szemcsés szerkezetének repedés- és hibamentességét, valamint a teljes mértékben varratmentes felületmegmunkálással rendelkező alkatrészeket. Ez az eljárás maximális szilárdságot, páratlan megbízhatóságot és hosszú élettartamot eredményez.

Az Alfa Laval centrifugák kopásnak kitett területeit - a betápzónát, a szilárd anyag kiürítési zónáját, a dobot és a szállítócsigát - az egyes ipari folyamatok kopási mintáinak megfelelően kiválasztott kopásálló anyag védi.

Az Alfa Laval dekanter centrifugákban alkalmazott tömítéstechnológia folyamatos továbbfejlesztését technológiai erőforrásaink biztosítják. Ez az a terület, ahol az Alfa Laval szakértelme és tapasztalata szintén kiemelkedik a versenytársak közül.

Szerviz

Az Alfa Laval mindenre kiterjedő ellenőrzést gyakorol a teljes ellátási lánc felett, melynek köszönhetően felülmúlhatatlan reakcióidőt, rendelkezésre állást és átfutási időt tudunk biztosítani vevőink számára.

A világon mindenhol elérhető szervizhálózatunk, valamint a dekanter centrifugák szerződésalapú karbantartásával és szervizelésével kapcsolatos óriási tapasztalatunk biztosítja, hogy a szükséges szerviztevékenység abszolút minimális mértékben zavarja a működést.

Az egyedi szervizmegoldások esetében a teljesítmény maximalizálása és az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében a teljesítményalapú megállapodásunk az Ön speciális igényeinek megfelelően testreszabható.

Az Alfa Laval innovációs képességei nem korlátozódnak a berendezés hardverére. Az IIoT technológiák által nyújtott előnyöket kihasználva a berendezések internet-alapú összekapcsolására szolgáló megoldásaink segítséget nyújtanak ahhoz, hogy hatékonyabb szolgáltatást tudjunk biztosítani Önnek például az előrejelző megelőző karbantartás, a távvezérlés és az optimalizálás stb. területén.

.