FESX

Az Alfa Laval FESX fúvókás dob szeparátorok ipari fermentációs alkalmazásokhoz készülnek, és több eltérő méretben és konfigurációban állnak rendelkezésre. Mindegyik berendezés számos különböző szeparálási feladat kezelésére lett kialakítva.

FESX喷嘴碟片离心机-Alfa Laval FESX nozzle bowl separator product image

Az FESX szeparátorok fúvókás dob típusúak. A kialakításuk révén ideálisan alkalmazhatók nagy sejttartalmú mikroorganizmusok szeparálására, szilárd anyagokkal szennyezett, vagy szilárd anyag nélküli termékek esetében is.

Az FESX szeparátorkban a sejtek folyamatosan ürülnek az dob peremére helyezett fúvókákon keresztül. Ezzel a kialakítással nagyobb mikroorganizmusok, pl. nagy sejttartalmú élesztő kezelhető.

.

Hogyan működik

SX type separator bowlA folyadékot és a szilárd anyagokat tartalmazó termék egy álló betápcsövön keresztül lép fentről a forgó szeparátordobba és az disztribútorban gyorsul fel mielőtt a tárcsasorhoz érkezik. A szeparálás a tárcsák között megy végbe. A könnyű fázis a tárcsasoron keresztül az dob közepe felé halad, és a beépített hámozótárcsa segítségével nyomás alatt távozik a gépből. Az élesztő a dob peremén gyűlik össze és a fúvókákon keresztül folyamatosan ürül. Kitöltő elemek akadályozzák meg a szilárdanyagok lerakódását a fúvókák között.