FESX | Alfa Laval

FESX

Az Alfa Laval FESX fúvókás dob szeparátorok ipari fermentációs alkalmazásokhoz készülnek, és több eltérő méretben és konfigurációban állnak rendelkezésre. Mindegyik berendezés számos különböző szeparálási feladat kezelésére lett kialakítva.

FESX喷嘴碟片离心机-Alfa Laval FESX nozzle bowl separator product image

Az FESX szeparátorok fúvókás dob típusúak. A kialakításuk révén ideálisan alkalmazhatók nagy sejttartalmú mikroorganizmusok szeparálására, szilárd anyagokkal szennyezett, vagy szilárd anyag nélküli termékek esetében is.

Az FESX szeparátorkban a sejtek folyamatosan ürülnek az dob peremére helyezett fúvókákon keresztül. Ezzel a kialakítással nagyobb mikroorganizmusok, pl. nagy sejttartalmú élesztő kezelhető.

.

Hogyan működik

SX type separator bowlA folyadékot és a szilárd anyagokat tartalmazó termék egy álló betápcsövön keresztül lép fentről a forgó szeparátordobba és az disztribútorban gyorsul fel mielőtt a tárcsasorhoz érkezik. A szeparálás a tárcsák között megy végbe. A könnyű fázis a tárcsasoron keresztül az dob közepe felé halad, és a beépített hámozótárcsa segítségével nyomás alatt távozik a gépből. Az élesztő a dob peremén gyűlik össze és a fúvókákon keresztül folyamatosan ürül. Kitöltő elemek akadályozzák meg a szilárdanyagok lerakódását a fúvókák között.