AlfaCond

Az Alfa Laval AlfaCond kondenzátorok kifejezetten vákuum alatti gőz kondenzálására készültek. Ezek a lemezfelületű kondenzátorok ideálisan használhatók olyan alkalmazásokban, mint a vákuumos kondenzátorok elpárologtató rendszerekben, etanol kondenzátorok bioetanol üzemekben, páraáteresztő kondenzátorok cukorfinomítókban és turbina kondenzátorok kis erőművekben. Kompakt kivitelével az AlfaCond könnyen telepíthető, akár szűkös helyen is.

阿法拉伐AlfaCond冷凝器-Alfa Laval AlfaCond condensers

Rendkívül hatékony és nagyon kompakt

A rendkívül hatékony és nagyon kompakt AlfaCond a világ első olyan lemezes kondenzátora, amely kifejezetten vákuum alatti kondenzálásra lett megtervezve. Kompakt méretének és hatékony kialakításának köszönhetően, az AlfaCond a nagyméretű indirekt csőköteges kondenzátorok előnyben részesített alternatívája lett. Emellett az AlfaCond könnyen tisztítható CIP-tisztítással vagy mechanikusan. 

Az AlfaCond a dirket kondenzátorok alternatívája, amikor a cél a kondenzátum hasznosítása, és amikor szűk hely áll rendelkezésre. Az AlfaCond a kondenzátum túlhűtésével vagy anélkül konfigurálható. A nem kondenzálódó részek a kondenzátum kivezetőcsövön keresztül távoznak, és a vákuumrendszerbe kerülnek.

A jól megtervezett funkciókkal ellátott AlfaCond hőcserélők könnyen karbantarthatók, és hosszú üzemi élettartammal rendelkeznek. Az AlfaCond ragasztott tömítést alkalmaz, ahol egy kétkomponensű, kemencében vulkanizált ragasztó tartja a helyén a tömítést bármilyen lehetséges tisztítási feltétel alatt. Emellett a nyomólemez-henger, a meghúzó csavarokon a csapágytokok és a megerősített függő csapágytartókkal ellátott 5 pontos beállító rendszer meggyorsítják és megkönnyítik a hőcserélő nyitását és zárását anélkül, hogy nehéz szerszámokra lenne szükség, vagy fennállna a lemezek sérülésének veszélye.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata soha sincs messze.

Előnyök

  • A kondenzátum és a nem kondenzálódó gázok opcionális túlhűtése
  • Rugalmas konfiguráció
  • Könnyű telepítés
  • Kiváló szervizelhetőség 
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérése

Hogyan működik

.

AlfaCond plate condenser

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámos lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. Az AlfaCond lemezei közötti lezárás a lézervarratok és tömítések között váltakozik.  Egyedülálló átömlőnyílás konfigurációval rendelkezik, amely kifejezetten vákuumos kondenzálásra készült. A gőz a hegesztett csatornában kondenzálódik, a hűtővíz pedig a tömített csatornán keresztül halad.

A szabad csatorna mérete aszimmetrikus, mert nagyobb hézag van a gőz oldalon, és kisebb hézag a hűtővíz oldalon. Ez nagyon kicsi nyomásesést eredményez a gőz oldalon, illetve nagy sebességet és turbulenciát a hűtővíz oldalon. Ezek együtt maximálisra növelik a hőátadási hatékonyságot, és minimálisra csökkentik a lerakódást.

 

A szerelt lemezes hőcserélők széles kínálatának része

Az AlfaVap egy testre szabott, kúszófilmes bepárló.

Az ipari termékcsoport valamennyi iparágban használatos hőcserélők rendkívül átfogó kínálata. 

A WideGap a rostos folyadékokat, erősen viszkózus folyadékokat és durva részecskéket tartalmazó folyadékokat érintő alkalmazásokhoz használatos hőcserélő.

A Diabon® durva, korrodáló közeghez használatos grafit lemezes hőcserélő.

Az AlfaQ™ egy AHRI által tanúsított szerelt lemezes hőcserélő.

Normateremtő innovációk

Bemutatjuk a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőit. Ismerje meg, hogy a szerelt lemezes hőcserélők következő generációja hogyan biztosítja Önnek a magasabb hatékonyságot, a fokozott megbízhatóságot és a jobb szervizelhetőséget.

Demand new standards Webbanner EN

Az Alfacond alkalmazásának előnyei a cukor feldolgozásban

Ahhoz, hogy a rendkívül versenyképes cukorpiacon nyereséges maradjon, olyan fenntartható megoldásokra van szükség, amelyek csökkentik az energia-, víz- és karbantartási költségeket, miközben növelik a hozamot.

Benefits of using Alfacond in the sugar process 1