Alfa Laval - AlfaCond

AlfaCond

Az Alfa Laval AlfaCond kondenzátorok kifejezetten vákuum alatti gőz kondenzálására készültek. Ezek a lemezfelületű kondenzátorok ideálisan használhatók olyan alkalmazásokban, mint a vákuumos kondenzátorok elpárologtató rendszerekben, etanol kondenzátorok bioetanol üzemekben, páraáteresztő kondenzátorok cukorfinomítókban és turbina kondenzátorok kis erőművekben. Kompakt kivitelével az AlfaCond könnyen telepíthető, akár szűkös helyen is.

Alfa Laval AlfaCond condensers

Rendkívül hatékony és nagyon kompakt

A rendkívül hatékony és nagyon kompakt AlfaCond a világ első olyan lemezes kondenzátora, amely kifejezetten vákuum alatti kondenzálásra lett megtervezve. Kompakt méretének és hatékony kialakításának köszönhetően, az AlfaCond a nagyméretű indirekt csőköteges kondenzátorok előnyben részesített alternatívája lett. Emellett az AlfaCond könnyen tisztítható CIP-tisztítással vagy mechanikusan. 

Az AlfaCond a dirket kondenzátorok alternatívája, amikor a cél a kondenzátum hasznosítása, és amikor szűk hely áll rendelkezésre. Az AlfaCond a kondenzátum túlhűtésével vagy anélkül konfigurálható. A nem kondenzálódó részek a kondenzátum kivezetőcsövön keresztül távoznak, és a vákuumrendszerbe kerülnek.

A jól megtervezett funkciókkal ellátott AlfaCond hőcserélők könnyen karbantarthatók, és hosszú üzemi élettartammal rendelkeznek. Az AlfaCond ragasztott tömítést alkalmaz, ahol egy kétkomponensű, kemencében vulkanizált ragasztó tartja a helyén a tömítést bármilyen lehetséges tisztítási feltétel alatt. Emellett a nyomólemez-henger, a meghúzó csavarokon a csapágytokok és a megerősített függő csapágytartókkal ellátott 5 pontos beállító rendszer meggyorsítják és megkönnyítik a hőcserélő nyitását és zárását anélkül, hogy nehéz szerszámokra lenne szükség, vagy fennállna a lemezek sérülésének veszélye.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata soha sincs messze.

Előnyök

  • A kondenzátum és a nem kondenzálódó gázok opcionális túlhűtése
  • Rugalmas konfiguráció
  • Könnyű telepítés
  • Kiváló szervizelhetőség 
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérése

Hogyan működik

AlfaCond plate condenser

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámos lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. Az AlfaCond lemezei közötti lezárás a lézervarratok és tömítések között váltakozik.  Egyedülálló átömlőnyílás konfigurációval rendelkezik, amely kifejezetten vákuumos kondenzálásra készült. A gőz a hegesztett csatornában kondenzálódik, a hűtővíz pedig a tömített csatornán keresztül halad.

A szabad csatorna mérete aszimmetrikus, mert nagyobb hézag van a gőz oldalon, és kisebb hézag a hűtővíz oldalon. Ez nagyon kicsi nyomásesést eredményez a gőz oldalon, illetve nagy sebességet és turbulenciát a hűtővíz oldalon. Ezek együtt maximálisra növelik a hőátadási hatékonyságot, és minimálisra csökkentik a lerakódást.