AlfaVap

Az Alfa Laval AlfaVap kazettás hőcserélők testreszabott, lemezes kúszófilm elpárologtató rendszerek, és akkor használhatók, ha a közeg koncentrációja és viszkozitása nagy. Emellett termoszifon újraforralóként is használható. Kompakt kialakítása ideálissá teszi a telepítését magasabb szinteken.

阿法拉伐AlfaVap半焊接换热器-Alfa Laval AlfaVap semi-welded heat exchanger

Előnyök

  • Maximális hőcsere és energiahatékonyság
  • Minimális elszennyeződés és vízkőképződés
  • Kompakt, könnyen telepíthető és szervizelhető egység
  • Alkalmazkodik a változó kapacitásigényekhez

Az AlfaVap nagyobb hőhatékonyságot biztosít, mint a hagyományos csöves elpárologtatók. A hőátadó felület hatékony kihasználása kompaktabb, könnyen telepíthető egységet tesz lehetővé. Az AlfaVap hőcserélők költséghatékonyak, különösen akkor, ha egzotikus fémből készült alapanyagokra van szükség.

Egyedülálló kialakítás a hőhatékonyság érdekében

Az Alfa Laval AlfaVap egyedülálló kialakítása nagyobb hőteljesítményt nyújt, mint a hagyományos csőköteges bepárlók, és ezért sokkal kevesebb hőátadási terület szükséges. Az AlfaVap hőcserélők főleg akkor gazdaságosak, amikor egzotikus fémanyagok szükségesek.

Az AlfaVap terméknek az az előnye, hogy akkor is működik, amikor a forró és hideg folyadékok közötti hőmérséklet-különbség csak 2,5°C, ami azt jelenti, hogy alacsonyabb minőségű gőz használható a bepárló rendszerben a csőköteges rendszerekhez képest. Ez gőzköltségeket takarít meg.

Kompakt kialakítás és sokoldalúság

Az AlfaVap kompakt kialakítása és sokoldalúsága azt jelenti, hogy gazdaságosak és könnyen telepíthetők nagy magasságokban is.

Az AlfaVap hőcserélők könnyen hozzáférhetők ellenőrzés és mechanikus tisztítás céljából a meghúzó csavarok eltávolításával és a nyomólemez visszagördítésével.  CIP-tisztítás esetén csak kis mennyiségű tisztító vegyszer szükséges az alacsony visszatartási mennyiség miatt.

Az AlfaVap kialakítása a meglevő keret megtartása mellett lemezek hozzáadásával vagy eltávolításával könnyíti meg a változó igények szerinti bepárlási kapacitás beállítását. Ez jelentős előny a csőköeges egységekhez képest, ahol a kapacitás nem módosítható telepítés után.

A jól megtervezett funkciókkal ellátott AlfaVap hőcserélők könnyen karbantarthatók, és hosszú üzemi élettartammal rendelkeznek. Clip-on tömítést alkalmaznak, ami tökéletes lezárást és problémamentes karbantartást biztosító ragasztómentes tömítés.  Emellett a nyomólemez-henger, a meghúzó csavarokon a csapágytokok és a megerősített függő csapágytartókkal ellátott 5 pontos beállító rendszer meggyorsítják és megkönnyítik a hőcserélő nyitását és zárását anélkül, hogy nehéz szerszámokra lenne szükség, vagy fennállna a lemezek sérülésének veszélye.

 

Előnyök

  • Kevés lerakódás 
  • Nagy energiahatékonyság
  • Könnyű telepítés
  • Kiválóan szervizelhető
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérése

Hogyan működik

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. Az AlfaVap lemezei közötti lezárás a lézervarratok és tömítések között váltakozik.  Az Alfa Laval AlfaVap bepárláshoz testreszabott. Két bemeneti tápcsatlakozása van, amelyek központosan helyezkednek el a vázlemez alján, illetve egy nagy kimenet a gőzhöz és a koncentrátumhoz a tetején. A fűtőgőz a hegesztett csatornákban kondenzálódik, a párolgó termék pedig a tömített csatornákon keresztül halad.

A szerelt lemezes hőcserélők széles kínálatának része

Az ipari termékcsoport valamennyi iparágban használatos hőcserélők rendkívül átfogó kínálata. 

A WideGap a rostos folyadékokat, erősen viszkózus folyadékokat és durva részecskéket tartalmazó folyadékokat érintő alkalmazásokhoz használatos hőcserélő.

A Diabon® durva, korrodáló közeghez használatos grafit lemezes hőcserélő.

Az AlfaQ™ egy AHRI által tanúsított szerelt lemezes hőcserélő.

Az ipari kazettás termékcsoport akkor használatos, amikor a tömítések nem alkalmasak az egyik közeghez, és amikor magasabb tervezési nyomások szükségesek. 

Az AlfaCond egy kompakt, lemezfelület vákuum kondenzátor.