Alfa Laval - AlfaVap

AlfaVap

Az Alfa Laval AlfaVap kazettás hőcserélők testreszabott, lemezes kúszófilm elpárologtató rendszerek, és akkor használhatók, ha a közeg koncentrációja és viszkozitása nagy. Az AlfaVap jellemző alkalmazásai közé tartoznak a cukorfinomító bepárló rendszerek, édesítőszer bepárló rendszerek, bioetanol és maróanyag bepárlás. Emellett termoszifon újraforralóként is használható. Kompakt kialakítása ideálissá teszi a telepítését magasabb szinteken.

alfavap left side 640x360

Egyedülálló kialakítás a hőhatékonyság érdekében

Az Alfa Laval AlfaVap egyedülálló kialakítása nagyobb hőteljesítményt nyújt, mint a hagyományos csőköteges bepárlók, és ezért sokkal kevesebb hőátadási terület szükséges. Az AlfaVap hőcserélők főleg akkor gazdaságosak, amikor egzotikus fémanyagok szükségesek.

Az AlfaVap terméknek az az előnye, hogy akkor is működik, amikor a forró és hideg folyadékok közötti hőmérséklet-különbség csak 2,5°C, ami azt jelenti, hogy alacsonyabb minőségű gőz használható a bepárló rendszerben a csőköteges rendszerekhez képest. Ez gőzköltségeket takarít meg.

Kompakt kialakítás és sokoldalúság

Az AlfaVap kompakt kialakítása és sokoldalúsága azt jelenti, hogy gazdaságosak és könnyen telepíthetők nagy magasságokban is.

Az AlfaVap hőcserélők könnyen hozzáférhetők ellenőrzés és mechanikus tisztítás céljából a meghúzó csavarok eltávolításával és a nyomólemez visszagördítésével.  CIP-tisztítás esetén csak kis mennyiségű tisztító vegyszer szükséges az alacsony visszatartási mennyiség miatt.

Az AlfaVap kialakítása a meglevő keret megtartása mellett lemezek hozzáadásával vagy eltávolításával könnyíti meg a változó igények szerinti bepárlási kapacitás beállítását. Ez jelentős előny a csőköeges egységekhez képest, ahol a kapacitás nem módosítható telepítés után.

A jól megtervezett funkciókkal ellátott AlfaVap hőcserélők könnyen karbantarthatók, és hosszú üzemi élettartammal rendelkeznek. Clip-on tömítést alkalmaznak, ami tökéletes lezárást és problémamentes karbantartást biztosító ragasztómentes tömítés.  Emellett a nyomólemez-henger, a meghúzó csavarokon a csapágytokok és a megerősített függő csapágytartókkal ellátott 5 pontos beállító rendszer meggyorsítják és megkönnyítik a hőcserélő nyitását és zárását anélkül, hogy nehéz szerszámokra lenne szükség, vagy fennállna a lemezek sérülésének veszélye.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata soha sincs messze.

Előnyök

  • Kevés lerakódás 
  • Nagy energiahatékonyság
  • Könnyű telepítés
  • Kiválóan szervizelhető
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérése

Hogyan működik

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. Az AlfaVap lemezei közötti lezárás a lézervarratok és tömítések között váltakozik.  Az Alfa Laval AlfaVap bepárláshoz testreszabott. Két bemeneti tápcsatlakozása van, amelyek központosan helyezkednek el a vázlemez alján, illetve egy nagy kimenet a gőzhöz és a koncentrátumhoz a tetején. A fűtőgőz a hegesztett csatornákban kondenzálódik, a párolgó termék pedig a tömített csatornákon keresztül halad.